Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2015 - Anul XX, nr. 87 (5899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Căldură şi apă caldă

Prima etapă a licitaţiei de termoficare a Sucevei a fost anulată din lipsă de ofertanţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima etapă a licitaţiei de termoficare a Sucevei a fost anulată din lipsă de ofertanţi. 

La licitaţia de ieri, de încredinţare a acestui serviciu public unui nou operator, nu s-au  depus decât două oferte din cele minim trei necesare.

La fel ca şi la licitaţia de anul trecut, anulată în etapa de negociere directă, singurii ofertanţi au fost actualul operator, Termica Suceava, societate aflată în insolvenţă, care la următoarea etapă a licitaţiei este posibil nici să nu mai participe, dacă între timp i se declară falimentul, precum şi Thermonet, compania înfiinţată de actualul producător de energie termică, Bioenergy Suceava, împreună cu compania Elsaco, care a modernizat mai multe dintre punctele termice din oraş şi gestionează repartitoarele din locuinţele sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.

În aceste condiţii, membrii comisiei de licitaţie nu au avut altă opţiune decât să invalideze prima etapă a licitaţiei, din cauza lipsei numărului minim de oferte eligibile.

„O nouă etapă de licitare a acestui serviciu public va fi organizată în minim 30 de zile, conform prevederilor legale”, a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi, membru al comisiei de licitaţie.

Cu totul altfel se anunţă însă situaţia pentru ce-a de-a doua etapă a licitaţiei, unde deja se anunţă a fi o concurenţă puternică.

Pe lângă actualii ofertanţi, Termica şi Thermonet, se anunţă a veni şi alţii, care au cumpărat mai târziu caietul de sarcini al licitaţiei şi pregătesc oferte pentru etapa a doua. Printre aceştia se numără compania franceză Dalkia (Veolia Energie), care administrează sistemele de termoficare din mai multe oraşe din România – Iaşi, Ploieşti, Tulcea, care a analizat deja starea sistemului termic din Suceava şi a purtat discuţii cu conducerea municipalităţii, exprimându-şi clar intenţiile de a participa la licitaţie.

Un alt competitor pentru preluarea sistemului de termoficare se anunţă a fi noua societate a Consiliului Local Suceava, Transagent SRL, care a cumpărat de asemenea un caiet de sarcini al licitaţiei.

Conform primarului Ion Lungu, pentru ca Transagent SRL să poată participa cu o ofertă eligibilă are nevoie să obţină de la ANRSC, în intervalul de timp rămas până la cea de-a doua rundă a licitaţiei, o licenţă temporară de funcţionare. Decizia urmează să fie luată de consilierii locali suceveni, care au aprobat înfiinţarea acestei societăţi pentru a avea o variantă de rezervă în cazul în care Termica intră în faliment şi nu mai poate presta acest serviciu public, prin care se asigură căldură şi apă caldă la aproximativ 20.000 de familii din municipiul reşedinţă de judeţ.

În privinţa participării Termica la cea de-a doua etapă a licitaţiei există mari rezerve, pentru că până atunci are două mari „hopuri” - termenele de judecată din 28 aprilie şi 7 mai, când s-ar putea să fie pronunţat falimentul societăţii de termoficare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima etapă a licitaţiei de termoficare a Sucevei a fost anulată din lipsă de ofertanţi.
 Vizualizări articol: 1351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima etapă a licitaţiei de termoficare a Sucevei a fost anulată din lipsă de ofertanţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Escalop domnesc După tradiția satului românesc, astăzi încep „Joile domnești”, timp de nouă săptămâni la rând, cu interdicții ce trebuie respectate. În Joile domnești nu se iese cu plugul în câmp, căci e pericol... Citeşte