Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2015 - Anul XX, nr. 87 (5899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Educaţie

Erasmus+ ... o fereastră către lume

După cum afirma Androulla Vassiliou, Comisarul European pentru Educaţie, Cultură, Multilingvism şi Tineret: ,,(…)Mobilitatea rămâne sufletul programului Erasmus+ considerat o fereastră către lume. (…) Erasmus+ deschide minţi şi schimbă vieţi". Sub egida acestui motto se desfăşoară şi Proiectul de mobilitate în domeniul educaţiei şcolare ,,Lume nouă, viaţă nouă” în cadrul Şcolii Gimnaziale ,,Petru Comarnescu” din  Gura Humorului.

Astfel, prima mobilitate din cele 13 prevăzute în proiect s-a desfăşurat în perioada 27 ianuarie - 8 februarie 2015, în Southampton, Anglia. Activitatea de formare ”2 Week Course for European Teachers of English at Secondary Level – Creative Activities & Motivating Materials for Secondary Classroom” a constat în 53 de ore de seminarii şi ateliere de lucru, 2 zile de vizite la Colegiul Chamberlayne şi Şcoala Primară Bassett Green dinSouthampton, 3 zile de excursii având drept scop descoperirea impresionantei culturi şi civilizaţii britanice. La acest curs au participat cadre didactice din 4 ţări europene: Suedia, Spania, Olanda şi România, transformând această experienţă prin minunatele schimburi de idei, metode, viziuni şi exemple de bună practică într-o valoroasă perioadă de formare profesională.

Domnul Don Robertson a fost cel care ne-a primit şi ne-a deschis porţile cetăţii, ghidându-ne paşii prin locuri încărcate de istorie, reuşind să ne ofere puţin din gustul Southampton-ului.

Au urmat două zile de vizite în şcoli, una secundară şi una primară, unde am participat la ore, putând observa rigurozitatea programului, seriozitatea actului educaţional atât din punctul de vedere al elevilor, cât şi al profesorilor.

Cursul a continuat cu un seminar pe tema multiculturalităţii în Marea Britanie prin intermediul căruia am aflat modul în care această ţară a reuşit să integreze mulţimea de imigraţi veniţi din toate colţurile lumii cu speranţa de a-şi construi o viaţă mai bună. Au urmat cursuri de practică lingvistică la nivel avansat, iar împreună cu trainer-ul nostru am parcurs cele mai importante aspecte din metodologia de predare a limbii engleze ca limbă străină, reîmprospătându-ne informaţiile privind metodele de predare-învăţare-evaluare şi completându-le cu altele noi, inovative. S-a pus un deosebit accent pe comunicarea şi folosirea limbii engleze în situaţii concrete. Am avut ocazia să împărtăşim din experienţa noastră profesională, să discutăm despre dificultăţile întâmpinate de elevi în învăţarea limbii engleze, să descoperim diferenţe sau similitudini, dar şi idei ingenioase care vin în ajutorul elevului atunci când par să nu mai existe soluţii în rezolvarea unor probleme. Cursul a reprezentat o experienţă extrem de valoroasă deoarece am aflat păreri, opinii, viziuni ce mă vor sprijini în munca cu elevii. 

Frumuseţea acestei activităţi de formare a fost întregită de vizitarea unor importante obiective culturale, istorice şi religioase din Londra, Salisbury, Winchester. Însă de Southampton, oraşul aflat în pitorescul ţinut Hampshire, mă va lega o amintire mai aparte, deoarece l-am descoperit pas cu pas, zi de zi, timp de două săptămâni, bucurându-mă de tot ce m-a înconjurat: muzee, clădiri, parcuri, obiceiuri, iar oamenii pe care i-am întâlnit aici m-au uimit prin căldura, omenia, politeţea şi grija permanentă faţă de aproapele lor, calităţi ce-i caracterizează şi-i înnobilează.

Este a patra oară când Anglia mă impresionează, reamintindu-mi încă o dată motivul pentru care fac ceea ce fac şi sunt ceea ce sunt - un mare iubitor al limbii şi culturii engleze.                                               

Prof. Simona Maria Varvaroi

Şcoala Gimnazială ,,Petru Comarnescu” Gura Humorului   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Erasmus+ ... o fereastră către lume.
 Vizualizări articol: 1522 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Erasmus+ ... o fereastră către lume5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Escalop domnesc După tradiția satului românesc, astăzi încep „Joile domnești”, timp de nouă săptămâni la rând, cu interdicții ce trebuie respectate. În Joile domnești nu se iese cu plugul în câmp, căci e pericol... Citeşte