Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2015 - Anul XX, nr. 87 (5899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sucevean păcălit

Poliţiştii avertizează asupra înşelăciunilor comise prin intermediul site-urilor de anunţuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din municipiul Suceava a fost înşelat după ce a făcut o comandă pe internet, pe un site de anunţuri. A plătit la primirea pachetului, însă a constatat ulterior că a fost păcălit.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava spun că nu este prima faptă de acest gen înregistrată în ultima perioadă şi atrag atenţia asupra acestei metode de a înşela oameni, via internet.

“Atragem încă o dată atenţia cetăţenilor cu privire la modul de achiziţionare a bunurilor de pe site-urile de internet, pentru a se asigura cu privire la calitatea şi conformitatea acestora, precum şi cu privire la date minime referitoare la vânzător”, se arată într-un comunicat remis ieri de către poliţia judeţeană.

 

A plătit 470 de lei pe o placă de bază stricată

Un sucevean în vârstă de 56 de ani a reclamat în urmă cu două zile că a comandat o placă de bază pentru un telefon iPhone 5, însă a fost înşelat de vânzător.

Vasile M. le-a povestit poliţiştilor că pe data de 9 aprilie a.c. a comandat placa respectivă de pe site-ul de vânzări OLX, preţul tranzacţiei fiind de 470 de lei.

Pachetul i-a fost adus de o firmă de curierat rapid pe 14 aprilie a.c., plata fiind făcută pe loc. A mers cu respectiva placă de bază la un service specializat, pentru a fi instalată la telefonul său, însă i s-a spus că este nefuncţională şi că a fost păcălit. 

„Fiind audiat, reclamantul a declarat că a comunicat cu persoana care a postat anunţul pe site-ul respectiv doar prin mesaje pe acest site.  Deşi partea vătămată  a încercat să contacteze persoana care i-a vândut placa de bază, aceasta nu a mai răspuns mesajelor”, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

Reprezentanţii poliţiei judeţene arată că multe dintre anunţurile postate pe site-urile de specialitate sunt „capcane puse de indivizi care vor să profite pe spatele altor semeni, iar făptaşii din lumea virtuală sunt foarte greu de prins”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii avertizează asupra înşelăciunilor comise prin intermediul site-urilor de anunţuri.
 Vizualizări articol: 1986 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Poliţiştii avertizează asupra înşelăciunilor comise prin intermediul site-urilor de anunţuri5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Escalop domnesc După tradiția satului românesc, astăzi încep „Joile domnești”, timp de nouă săptămâni la rând, cu interdicții ce trebuie respectate. În Joile domnești nu se iese cu plugul în câmp, căci e pericol... Citeşte