Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2015 - Anul XX, nr. 87 (5899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La ieşire din Suceava

Dosar penal, după ce a blocat cu maşina drumul spre Ipoteşti, sătul de starea proastă a carosabilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un şofer în vârstă de 55 de ani, nemulțumit de gropile din carosabil şi de modul în care se fac reparaţii pe strada Izvoarele Cetăţii, care face legătura dintre municipiul Suceava spre Ipoteşti, a blocat pur şi simplu strada, poziționând mașina aproape perpendicular pe axul drumului.

Toată povestea s-a petrecut miercuri, în jurul orei 13.00, când poliția a fost sesizată că a fost blocat respectivul drum. La faţa locului, polițiștii au găsit un autoturism marca VW, oprit în mijlocul drumului, într-o zonă unde se efectuau reparaţii la partea carosabilă. Circulaţia pe strada Izvoarele Cetăţii a fost blocată între orele 13.05 - 13.30, fiind deblocată la solicitarea poliţiştilor.

Şoferul în cauză, Neculai C., le-a spus poliţiştilor că a recurs la acel protest pentru că locuieşte în Ipoteşti, trece zilnic pe acel drum şi s-a săturat de starea carosabilului şi de reparaţiile de mântuială care s-au tot făcut în zonă.

Deşi nemulţumirile lui Neculai C. sunt susținute şi de alţi conducători auto, forma de protest aleasă de acesta este una în afara legii, au explicat reprezentanţii Poliţiei municipiului Suceava, care i-au întocmit bărbatului din Ipoteşti dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosar penal, după ce a blocat cu maşina drumul spre Ipoteşti, sătul de starea proastă a carosabilului.
 Vizualizări articol: 4779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Dosar penal, după ce a blocat cu maşina drumul spre Ipoteşti, sătul de starea proastă a carosabilului5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(17 apr 2015, 11:52:39
Ar trebui sa facem toti acest gest pentru ca ne-am saturat de " asfaltarile" marca SC SUPT SA si SC FLOCICONSTRUCT SA!
2.   Pana de ...inspiratie ! trimis de
(17 apr 2015, 12:27:59
Ce revolutionari mai suntem noi din spatele tastaturii ! Cum le mai stim noi pe toate iar cind vine vorba sa luam atitudine ca sa nu mai fim prostiti si furati pe banii nostri preferam sa bagam capul in nisip si sa stam cuminti poate cade ceva para malaeata din cer si ne rezolva problemele ! Omul asta nu trebuia sa fie singur si sa plateasca pentru ca si-a cerut un drept ! Ia sa vad acum se mobilizeaza cei ce protestau la giratoriul cu soseaua de centura unde niste nefericiti nu au respectat regulile de circulatie si si-au rupt gatul ? Daca la o suta de oameni li s-ar strica brusc masina in acelasi timp si in acelasi loc sa-i vad pe istetii astia cum ar face dosare penale la oameni ?!
2.1  RE: Pana de ...inspiratie ! trimis de
(17 apr 2015, 13:26:22
Si tu in afara de a comenta " din spatele tastaturii" ai mai facut ceva viteazule? Sau esti in pana totala de inspiratie?
2.2  RE: Pana de ...inspiratie ! trimis de
(17 apr 2015, 16:02:31
Dacă aş şti că aş avea cea mai mică şansă să te fac să înţelegi ce scop a avut ''comentariul'' meu chiar m-aş osteni să o fac însă chiar idilic peisajul autohton mă determină să renunţ şi să-mi văd de treabă !
2.3  RE: Pana de ...inspiratie ! trimis de
(17 apr 2015, 17:19:18
Intr-adevar " scopul scuza mijloacele"!
3.   Mă, baga-ți-ai trânta în ea lege cu dublă oca! trimis de
(17 apr 2015, 13:10:38
Dar catacombele și șanțurile antitanc de pe drum nu întrunesc elementele constitutive ale INFRACȚIUNII de „Împiedicare sau îngreunare a circulaţiei pe drumurile publice” ?
Este faptă, are autor, are latură obiectivă și subiectivă.

„339 (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.”

Amu, pentru miliția rrumână, școlită 8 ani în cursul primar (primele 2 clase cu împătrită repetenție, ca să nu devină gelos trenul Interregio), masterul în semianalfabetism funcțional la Factoria de boacteri la Câmpina și doctoratul sfertodoctismului la Sfredelu Haret, utilizatori ai unui bagaj lexical alcătuit din 500 de cuvinte învățate de pe Times New Roman, iacătă definiția generică, din DEX, a cuvântului „obstacol”:

„OBSTÁCOL, obstacole, s. n. 1. Piedică, stavilă care închide drumul, care oprește vederea, trecerea etc.”

Borțâle, șanțurile și catacombele de pe uliță sunt sau nu sunt OBSTACOLE, în temeiul legii?
Împiedică circulația 'AU BA?thinking

-----
p.s. Chapeau! pentru protestatar.
}ntr-adevăr, cultura civică a PROTESTULUI nu prea este specifică Sucevei - în particular și Moldeovei - în general.
Mai mult prin alte părți ale țării - București, Timișoara, Sibiu, Cluj.
Prin mămăligoasa și bleaga Moldovă, cică e considerată virtute atitudinea de moluscă prin care să se dea ascultare necondiționată stăpânirii, indiferent cum o fi ea.

„O țară de moluște!” (said Gheorghe Dinică)
3.1  RE: Mă, baga-ți-ai trânta în ea lege cu dublă oca! trimis de
(17 apr 2015, 13:31:12
Corect!
4.   S-au risipit aburii sarbatorilor trimis de
(17 apr 2015, 15:55:51
Dupa ce romanasul a terminat cu inaltarea pastorala,cu muntii de sarmale,gratare,drob si coaste,tuici si vinaturi,a dat piept cu realitatea cruda.Domnul Neculai a iesit si el cu masina spre frumosul oras cand ce sa vezi.Craterele din drumul de la ipotesti i-au facut praf telescoapele si i-au saltat sarmalele proaspat digerate.Normal ca omului i-a sarit mustarul iute digerat cu micii.Si a facut un gest normal al societatii civile belite si dispretuite.Adicalea a pus de-un protest.Sigur ca intr-un stat democratic orice protest inseamna incalcarea legii.Sigur ca prietenul Taz are perfecta dreptate.Si administratorul drumului ar trebui sanctionat pentru craterele obstaculoase.
5.   S-au risipit aburii sarbatorilor trimis de
(17 apr 2015, 16:05:34
Ia sa vedem ce face societatea civila in alte locuri referitor la faptul ca aceasta clasa politica care ne conduce de 25 de ani nu a reusit sa faca o infrastructura normala in aceasta tara.
*Aproape 7.000 de persoane, membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia, dar şi rude ale acestora au protestat joi, în centrul oraşului Mioveni, cerând Guvernului începerea lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu.”Sindica Autoturisme Dacia a hotărât să demonstreze faţă de Guvernul Ponta pentru minciunile şi pentru inducerea în eroare a întregii naţiuni. Au făcut promisiuni de care nu s-a ţinut cont. Au promis construcţia autostrăzii Piteşti - Sibiu. Nu s-au ţinut de aceste promisiuni.
*Peste 100 de soferi cu autoturisme din Arad dar si localnici din Horia si Siria au protestat astazi pe DJ 709 Arad-Siria nemultumiti fiind de starea foarte rea a carosabilului.Acestia au circulat in coloana cu viteza redusa insotiti de jandarmi si politisti.Protestul vine la o saptamana dupa o alta actiune similara avuta loc pe DJ 792 C- Caporal Alexa-Pancota din judetul Arad, unde o tanara si a pierdul viata in urma unui grav accident de circulatie.Protestatarii se arata nemultumiti de conditiile de trafic pe carosabilul plin de gropi din cauza carora au avut loc multe accidente si care ingreuneaza circulatia ambulantelor.Acestia mai spun ca masinile sunt distruse de craterele existente in carosabilul foarte solicitat in urma deschiderii pe aceasta relatie a mai multor balastiere.
6.   S-au risipit aburii sarbatorilor trimis de
(17 apr 2015, 16:10:32
Gropile din drumul judeţean 205 B care străbate comuna Urecheşti din Vrancea au ajuns motiv de protest. Supăraţi că drumul nu a fost reabilitat de peste 20 de ani, localnicii au încercuit cu vopsea gropile, pentru ca şoferii să le vadă mai bine, şi au pus flori în ele.Şoferii se plâng că îşi rup maşinile în gropile din drum şi spun că şoseaua nu a mai fost reabilitată de peste 20 de ani,"Acum chiar de la mecanic vin, am plătit 600 de lei. Am avut probleme cu pivoţii, genţile, din cauza drumului" spune un şofer."De 50 de ani nu s-a făcut niciodată, numai peticeli au fost făcute. Noi plătim taxe şi impozite şi rovineta an de an" declară alt conducător auto.
Trebuie mentionate vorbele lui Romeo Iordache, director Direcţia de Investiţii CJ Vrancea.Aceste postulate ale intelepciunii izvorate din preputul gandirii ar trebui sapate in piatra : "Sunt gropi care apar pe întreaga lungime a drumului datorită îmbătrânirii releţei de drumuri. Sunt fenomene care apar şi vor apărea".EXCEPTIONAL.
7.   S-au risipit aburii sarbatorilor trimis de
(17 apr 2015, 16:46:42
Si dupa ce ca 25 de ani cei care conduc destinele tarii nu au fost in stare macar sa intretina ce a facut Ceasca,acuma parlamentarii vin si cu ideea traznita de a avea pensii nesimtite,adica speciale. Parlamentarii suceveni care au semnat pentru pensiile speciale:deputaţii PSD Gavril Mîrza, Ion Stan, Eugen Constantin Uricec, Ovidiu Cristian Iane, deputatul PNL Dumitru Pardău , deputatul PC Cezar Cioată, deputatul Constantin Galan iar dintre senatori PSD-istul Neculai Bereanu.
8.   Je suis Neculai C. qui habite a Ipotesti trimis de
(17 apr 2015, 22:30:41
Cam la ce formă de protest în interiorul legii ar reacționa autoritățile? Să poarte maieul pe dos, se pune? Să nu mai bea țuică de prună?
8.1  RE: Je suis Neculai C. qui habite a Ipotesti trimis de
(18 apr 2015, 01:23:56
Good point, sword!

Apăi ăsta-i dezideratul șobolanilor ăștia de și-au tras system: ca orice nemulțumire să se desfășoare în interiorul așa-zisului cadru legal.
Cadru legal pritocit spurcalnic de înșiși șobolanii neosocialiști, asemănându-se cu o ipocrită alergătură după propria coadă.
În țara asta ÎMPUȚITĂ și de tot KÂCATUL, orice petiție, orice formă de protest revine spre soluționare / analiză însăși persoanei / instituției a cărei acțiune / inacțiune este subiect al protestului.
În cel mai bun caz manifestarea protestatară revine spre soluționare unui kamarad sistemic, care, în primă fază se va rânji ca un porc văzând naivitatea protestatarului: „Ingăta și la prostanul ăsta ce n-are habar pe ce lume trăiește!”
Apoi, în cea mai autentică manieră satrapică, se va șterge la sfântul Kur cu petiția / protestul nemulțumitului.
Deci, să fie literă de lege, mai mult sub formă retorică și mai puțin sub aspect instigator: Singura formă de protest ce POATE IMPRESIONA AUTORITATEA STATALĂ este forma de protest temporar „ilegală”.

De ce?
Fiindcă ...
A) ATUNCI CÂND FĂRĂDELEGEA ȘI NELEGIUIREA SUNT ÎNTRONIZATE LA RANG DE POLITICĂ DE STAT, REZISTENȚA CIVICĂ DEVINE O OBLIGAȚIE PATRIOTICĂ.

B) ATUNCI CÂND FORȚA DREPTULUI INTRĂ ÎN DISOLUȚIE, EA ESTE AUTOMAT ÎNLOCUITĂ DE DREPTUL FORȚEI.

AM ZÂS!

E moa osi sui Neculai C. ot Ipotești.
Dă-i în piszdele mamei lor de șobolani, NU LE_AR MAI MURI MULȚ' ÎNAINTE!
9.   Je suis Neculai C. qui habite a Ipotesti trimis de
(18 apr 2015, 08:47:52
Poate fi un nou inceput pentru societatea civila din Suceava.Asa cum la mitingurile contra regimului Basescu care au durat doua luni in fata prefecturii liderul a fost domnul Tavi Darja.Asa cum datorita mitingurilor organizate tot de domnul Darja constructia cladirii dintre blocuri in Arini pe un teren apartinand primarului de Slatina Gherman a fost oprita.Se pare ca stafeta a fost preluata de domnul Neculai.E un inceput foarte bun.Dar domnul Neculai ar trebui sa faca saltul calitativ.
In primul rand avem pensiile nesimtite ale parlamentarilor.Intr-o tara unde pensia medie este de mizerie.Intr-o tara unde un profesor sau doctor dupa 30 de ani de munca si de plata a CAS are o pensie de 1000 de lei.Intr-o astfel de tara vin parlamentarii si mai vor o pensie speciala ,pe langa cea pe care o primesc de la stat .Adica la varsta pensionarii cineva care a stat in parlament un mandat(4 ani) ar primi pe langa pensia normala o pensie speciala de 1200 lei.Cel care a stat doua mandate 2400 lei iar cel care a stat 3 mandate 4000 lei.Deci un profesor sau doctor munceste 30 de ani,cotizeaza la CAS si primeste 1000 lei.Un parlamentar care sta 4 ani in parlament primeste 1200 lei pensie speciala plus pensie normala.
10.   Je suis Neculai C. qui habite a Ipotesti trimis de
(18 apr 2015, 08:59:09
Problema ridicarii imunitatii parlamentarilor cu exceptia celei referitoare la declaratii politice.Observam foarte multe cazuri in care parlamentul obstructioneaza activitatea DNA .In cazul Sova CCR a spus clar ca senatul a procedat neconstitutional.Dar este amanata rezolvarea situatiei.In cazul ordonantei trasesitilor CCR a spus clar ca nu este constitutionala.Dar este amanata rezolvarea situatiei.Ei,parlamentul are alte preocupari mai importante,cum ar fi pensiile speciale.Sa ne reamintim efectele ordonantei traseistilor. 4.607 de consilieri locali, 184 de consilieri judeteni si 552 de primari au devenit peste noapte membri ai partidelor politice rivale.Principalii beneficiari ai „ordonantei traseistilor” au fost, desigur, PSD-ul si celelalte formatiuni de la guvernare.
11.   Je suis Neculai C. qui habite a Ipotesti trimis de
(18 apr 2015, 09:02:21
Nu mai vrem sa votam ca si pana acum.Vrem un parlament de 300 de oameni.Vrem votul pe liste.Vrem ca primarii si presedintii de consilii judetene sa fie alesi din doua tururi.Vrem ca primarii,presedintii CJ,parlamentarii sa beneficieze de maxim doua mandate de 4 ani.Un NU hotarat traseismului politic pentru alesii locali si centrali.
Dorim sa fie eliminata imunitatea parlamentarilor,cu exceptia imunitatii declaratiilor politice.Pentru Diaspora vrem votul prin corespondenta si votul on -line.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Escalop domnesc După tradiția satului românesc, astăzi încep „Joile domnești”, timp de nouă săptămâni la rând, cu interdicții ce trebuie respectate. În Joile domnești nu se iese cu plugul în câmp, căci e pericol... Citeşte