Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2015 - Anul XX, nr. 87 (5899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sălbăticie

Bărbat incendiat cu benzină în zona organelor genitale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un bărbat în vârstă de 55 de ani din satul Zahareşti, comuna Stroieşti, a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava cu arsuri pe 10% din suprafaţa corpului,  în zona piciorului drept, în zona genitală şi la o mână, din ancheta preliminară a poliţiei rezultând că leziunile au fost produse intenţionat, după ce agresorul sau agresorii l-au stropit cu benzina dintr-o drujbă şi i-au dat foc. 

Şocant în acest caz este şi că pacientul a cerut ajutor medical abia acum două zile, pe 15 aprilie, deşi a suferit arsurile pe 10 aprilie. Practic, acesta a stat acasă până când nu a mai putut suporta durerile provocate de arsură.

 

Stropit cu benzina din drujbă şi incendiat în faţa crâşmei

După cum rezultă din ancheta poliţiei, pe data de 10 aprilie, în Vinerea Mare, Ilie Frîncu, în vârstă de 55 de ani, s-a deplasat la barul „II Bulboacă” din Zahareşti, unde a consumat alcool. În local se mai aflau doi consăteni, Arcadie Serediuc şi Ion Băiţan.  Scandalul a pornit de la lucerna însămânţată pe un hectar de teren, proprietatea celui care avea să fie incendiat. Bărbatul se înţelesese cu un alt localnic să-i dea lucerna, ceea ce i-a stârnit furia lui Arcadie Serediuc, care voia să ia el lucerna. De la acest scandal şi de la consumul de alcool s-a ajuns la un pas de o nenorocire.

De pe pat de spital, Ilie Frîncu a povestit clipele de coşmar:

„Când am ieşit în faţa barului, Serediuc a scos capacul de la rezervorul drujbei şi mi-a dat cu benzină pe picior. Unul din ei doi, nu ştiu exact care ( n.r. Serediuc sau Băiţan) a scos o brichetă şi mi-a dat foc. Am încercat să sting focul cu mâna, m-am ars foarte tare şi la picior şi la mână”.

 

A mers la spital când nu s-a mai putut ridica din pat

Acesta spune că iniţial nu şi-a dat seama cât de gravă era leziunea. Ulterior, din a doua zi de Paşte, acesta nu s-a mai putut ridica din pat.

Mama acestuia, o femeie trecută de 80 de ani, a încercat să vadă de ce nu se mai poate ridica acesta din pat, însă fiul a refuzat să-i arate. În cele din urmă, acum două zile, bărbatul nu a mai rezistat.  

Aurora Zlotar, o vecină, a povestit: “El nu mai putea mişca piciorul, nu îl putea întinde şi nici călca, l-au dus vecinii în braţe până la salvare”.

 

Arsurile pun probleme, însă bărbatul are şanse bune de recuperare

Ilie Frîncu a fost internat la Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean, cu arsuri de gradul II şi III pe aproximativ 10 % din suprafaţa corporală. Medicii au precizat că arsurile necesită un tratament destul de îndelungat, asta şi din cauză că nu s-a intervenit imediat. Totuşi, pacientul are toate şansele să se recupereze total.

Poliţiştii, care au fost sesizaţi de caz după ce bărbatul a ajuns la spital, i-au identificat ca participanţi la agresiune pe Arcadie Serediuc şi pe Ion Băiţan. Primul este cel suspectat că l-a incendiat efectiv pe bărbatul de 55 de ani.

 

Ce spun cei doi bărbaţi care sunt anchetaţi de poliţie pentru agresiune

Căutaţi în cursul zilei de ieri de reporterii Monitorul de Suceava, cei doi nu au recunoscut că ar fi participat la agresiune.

Ion Băiţan a declarat că el i-a văzut doar pe Serediuc şi pe Frîncu certându-se în faţa barului şi nu ştie în ce împrejurări a luat foc bărbatul de 55 de ani.

În ceea ce-l priveşte pe Arcadie Serediuc, acesta a declarat că de fapt a vrut să îl salveze pe Ilie Frîncu.

„Eu am fost la privat, am băut o bere şi când am ieşit afară el luase deja foc, eu doar l-am ajutat să stingă flăcările. El trebuia să meargă de atunci la spital, eu i-am spus să sune la salvare, dar nu a a vrut. El a plecat de acolo pe picioarele lui. Cred că a vrut să aprindă o ţigară iar atunci s-a aprins, cine ştie pe unde s-a uns cu benzină, era în stare avansată de ebrietate”, a declarat Arcadie Serediuc. Din informaţiile pe care le avem, acesta din urmă deja încerca ieri să găsească o cale de a se împăca cu Ilie Frîncu.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi continuă ancheta. Încadrarea exactă a faptei se va face funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie bărbatul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbat incendiat cu benzină în zona organelor genitale.
 Vizualizări articol: 5180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bărbat incendiat cu benzină în zona organelor genitale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Escalop domnesc După tradiția satului românesc, astăzi încep „Joile domnești”, timp de nouă săptămâni la rând, cu interdicții ce trebuie respectate. În Joile domnești nu se iese cu plugul în câmp, căci e pericol... Citeşte