Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2015 - Anul XX, nr. 87 (5899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Performanţă

Doi elevi de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” din Siret au obţinut locul I la Olimpiada Naţională de Mecanică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi elevi de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” din Siret, Alexandru Roşu (clasa a XII-a) şi Florin Foca (clasa a XI-a), au obţinut locul I la Olimpiada Naţională de Mecanică, desfăşurată, în perioada 6-10 aprilie, la Cluj-Napoca. Cei doi performeri de la „Laţcu Vodă” au continuat seria de rezultate excelente de-a lungul celor zece participări ale loturilor ce au reprezentat cu cinste unitatea de învăţământ sireteană la Olimpiada de Mecanică. Concurând alături de elevi proveniţi din licee cu renume din oraşe mari, cum ar fi Iaşi, Cluj sau Timişoara, elevii din Siret au fost cei mai buni, reuşind să ocupe ambii locul I, obţinând punctaje maxime, atât la testele teoretice, care au fost destul de complexe, cât şi la probele practice. Această mare performanţă, două premii I pentru elevi din aceeaşi unitate şcolară, este considerată un lucru inedit pentru învăţământul tehnic. Echipa de profesori ingineri Antonio Mustaţă, Ionel Pîrghie, Silviu Teleagă şi Dorin Olar, care au pregătit olimpicii, este mulţumită de performanţa elevilor.

Prof. ing. Ionel Pîrghie, însoţitorul lotului la Cluj şi unul dintre cei care şi-a pus amprenta pe performanţele obţinute la Siret încă din anul 2001, ne-a spus că „rezultatele reflectă munca în echipă şi ambiţia băieţilor, pe care mereu i-am încurajat şi susţinut spunându-le că imnul nu se cântă decât pentru locul I. Emoţiile au fost constructive. Ne-am bucurat cu toţii de ospitalitatea clujenilor, dar, mai ales, pentru recompensele substanţiale pe care le-au primit elevii”. Palmaresul realizat de olimpicii sireteni de-a lungul timpului cuprinde 18 premii, din care opt premii I, trei premii II, un premiu III şi şase menţiuni, toate la nivel naţional. Profesorul Ionel Pîrghie a completat că datorită performanţelor, „ne-am gândit să sărbătorim cea de-a X-a participare la olimpiadă şi să organizăm o retrospectivă a performanţelor 2001-2015, <Amprenta timpului>,  invitând toţi olimpicii care ne-au onorat la nivel naţional. Mulţumim inspectorilor de specialitate Maria Pentilescu şi Dumitru Ursulean, conducerii liceului pentru susţinere, încurajări şi felicitări şi sperăm să o ţinem tot aşa. Învăţământul tehnic este complicat pentru unii, dar plăcut şi util pentru noi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi elevi de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” din Siret au obţinut locul I la Olimpiada Naţională de Mecanică.
 Vizualizări articol: 3113 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi elevi de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” din Siret au obţinut locul I la Olimpiada Naţională de Mecanică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Escalop domnesc După tradiția satului românesc, astăzi încep „Joile domnești”, timp de nouă săptămâni la rând, cu interdicții ce trebuie respectate. În Joile domnești nu se iese cu plugul în câmp, căci e pericol... Citeşte