Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2015 - Anul XX, nr. 62 (5874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Circulaţie întreruptă

Trenurile Regiotrans Fălticeni-Dolhasca, suspendate începând de astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trenurile companiei Regiotrans, cel mai important operator feroviar privat din România, nu mai circulă începând de astăzi. Situaţia este valabilă pentru toate trenurile Regiotrans din ţară, inclusiv pentru cele de pe ruta Fălticeni-Dolhasca, pe care compania asigura zilnic opt curse tur-retur.

Decizia de suspendare a fost luată de Autoritatea Feroviară, care a descoperit mai multe probleme tehnice la garniturile acestei companii. Regiotrans şi-a pierdut certificatul de siguranţă după ce au fost descoperite probleme tehnice la 29 de automotoare care erau în trafic, în condiţiile în care compania are un parc rulant de 222 de automotoare, locomotive şi vagoane.

Decizia de suspendare a fost luată după două săptămâni de controale intense, iar Regiotrans are două opţiuni: fie să ceară un nou certificat de siguranţă şi să scoată din uz automotoarele cu probleme de ordin tehnic, fie să le repare şi să ceară apoi un certificat de siguranţă. Automotoarele firmei Regiotrans sunt în majoritate cumpărate la mâna a doua.

Suspendarea trenurilor, începând de astăzi, va afecta un număr foarte mare de călători, în special navetişti care foloseau zilnic garniturile Regiotrans.

Grupul de firme Regiotrans Braşov are peste 3.000 de angajaţi şi operează pe aproape 50 de linii feroviare, totalizând peste 2.000 de kilometri, luate în concesiune, în peste 20 de judeţe.
Regiotrans opera curse pe nu mai puţin de şapte linii numai în zona Moldovei. Recent, persoane din conducerea companiei au fost puse sub acuzare de DNA, pentru încasarea ilegală de subvenţii.

Într-un comunicat de presă, Regiotrans a transmis că face toate demersurile necesare în vederea înlăturării problemelor şi a reluării circulaţiei în timp cât mai scurt. Compania opera în mare parte pe linii secundare, abandonate de CFR Călători, însă recent obţinuse şi trasee pe linii principale.

Linia 510 Fălticeni-Dolhasca era singura din judeţ pe care circula un alt operator decât CFR Călători şi una din puţinele salvate după ce compania de stat a renunţat la căile ferate secundare, aducătoare de pierderi. După suspendarea activităţii de pe această linie, la nivelul judeţului Suceava mai există trafic de călători pe o singură linie secundară, 513 Suceava-Cacica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trenurile Regiotrans Fălticeni-Dolhasca, suspendate începând de astăzi.
 Vizualizări articol: 2827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trenurile Regiotrans Fălticeni-Dolhasca, suspendate începând de astăzi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(18 mar 2015, 11:14:35
pentru trenuri cu 2-3 calatori s-au gasit bani pentru subventielaughing)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de nohot Ne-am obișnuit să asociem năutul cu gastronomiile Orientului. Era însă o vreme în care acesta - ca și alte leguminoase uiate ori alungate de prin bucătăriile noastre - se găseau în orice gospodărie de om bun, fie la sat, fie... Citeşte