Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2015 - Anul XX, nr. 62 (5874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Prefectul a luat act de demisia primarului din Brodina, Vasile Melen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a emis ieri un ordin prin care a luat act de încetarea de drept a mandatului primarului comunei Brodina, Vasile Viorel Melen, înainte de termen. Ordinul prefectului a fost emis după ce în cursul zile de vineri, 13 martie, Vasile Viorel Melen şi-a depus demisia în Consiliul Local Brodina, membrii deliberativului luând act de decizia primarului. În cursul zilei de luni, secretarul comunei Brodina a înaintat Prefecturii referatul cu privire la această situaţie, copia după demisia depusă de Melen şi o copie după procesul-verbal al şedinţei în care s-a luat act de decizia primarului. Potrivit prevederilor Legii statutului aleşilor locali, prefectul a emis ordinul de constatare a încetării mandatului de primar al lui Vasile Viorel Melen şi delegarea atribuţiilor acestuia către viceprimarul comunei, Vasile Uhliuc. „În acest sens, a fost informat Ministerul Afacerilor Interne cu privire la situaţia întâmpinată, urmând a fi stabilită prin Hotărâre de Guvern data alegerilor parţiale pentru primarul comunei Brodina”, se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava.

Contactat telefonic, fostul primar din Brodina ne-a declarat doar că demisia sa din această funcţie „a fost hotărârea mea pe moment, pe care o voi motiva mai târziu”. Vasile Melen s-a aflat la primul mandat de primar al comunei Brodina, el fiind ales în această funcţie din postura de independent.

Reamintim că Vasile Viorel Melen este cercetat în stare de libertate în momentul de faţă de procurorii DNA pentru conflict de interese, abuz în serviciu şi complicitate în abuz în serviciu.

Vasile Melen a fost pus sub acuzare pentru trei infracţiuni, dintre care una de complicitate la abuz în serviciu, prin aceea că a intervenit pe lângă prefect pentru deblocarea conturilor Primăriei Brodina. El mai este acuzat că şi-a încălcat atribuţiile de serviciu grevând bugetul local cu datorii pentru lucrări executate de SC Forest Brod SRL Brodina din perioada când era administrată chiar de el, reprezentând „Apărări maluri distruse de calamităţile din anul 2008”, ca urmare a accesării unui credit, cu scopul de a plătii arierate în valoare de 850.000 de lei firmei SC Forest Brod SRL Brodina, la care acesta a fost asociat şi administrator până în 2012, dar pe care o administrează în fapt şi în prezent, creând astfel un prejudiciu Primăriei comunei Brodina, dar şi un avantaj patrimonial acestei societăţi, de care este interesat în mod direct. Aceste fapte au fost asociate ca abuz în serviciu şi conflict de interese. În acelaşi dosar este cercetat în stare de libertate şi prefectul judeţului, Florin Sinescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul a luat act de demisia primarului din Brodina, Vasile Melen.
 Vizualizări articol: 2359 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul a luat act de demisia primarului din Brodina, Vasile Melen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de nohot Ne-am obișnuit să asociem năutul cu gastronomiile Orientului. Era însă o vreme în care acesta - ca și alte leguminoase uiate ori alungate de prin bucătăriile noastre - se găseau în orice gospodărie de om bun, fie la sat, fie... Citeşte