Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2015 - Anul XX, nr. 62 (5874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinii diferite

Contractul de eutanasiere a câinilor din adăpostul Primăriei Suceava a fost reziliat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asocierea dintre ProAnimals Tina şi Primăria Suceava, încheiată la începutul anului trecut, a fost reziliată de municipalitatea suceveană, pe motiv de nerespectare a obligaţiilor contractuale. Prin acest contract, ProAnimals Tina se obliga să eutanasieze gratuit câinii bolnavi şi agresivi, conform deciziilor unei comisii special constituite în acest sens. Numai că de la teorie la practică e cale lungă.

„Nici una din cele 30 de solicitări de eutanasiere de luna aceasta nu a fost pusă în practică, conform obligaţiilor contractuale. Deşi s-au emis decizii individuale de eutanasiere pentru 30 de câini bolnavi ori agresivi, prinşi înainte de 15 iulie 2014, nici una nu a fost pusă în practică”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi motivele denunţării contractului de servicii încheiat cu SC ProAnimals Tina Med SRL.

Pentru că la adăpostul de câini există riscul de supraaglomerare, în condiţiile în care lunar se strâng între 250-350 de câini de pe străzi, municipalitatea suceveană intenţionează să găsească cât mai curând o nouă societate autorizată care să aplice deciziile de eutanasiere.

„Locul câinilor nu este pe străzi, unde agresează populaţia şi devin victime ale accidentelor rutiere. Continuăm să-i prindem şi să-i ducem la adăpost. Dar nici acolo, să stea claie grămadă, o viaţă întreagă închişi, nu este în regulă. Mai mult îi chinuim. Chiar de nu le convine unora, eutanasierea este necesară”, a adăugat viceprimarul Lucian Harşovschi.

 

Licitaţie pentru un nou contract de eutanasiere

Odată cu renunţarea la contractul încheiat anterior cu ProAnimals Tina, municipalitatea este în căutarea unui nou „partener” care să se ocupe de problema eutanasierii.

„Va trebui să încheiem un nou contract sau să găsim un medic veterinar liber practicant care să se ocupe de activitatea de eutanasiere la adăpost. În orice caz, nu vom mai primi la licitaţie ProAnimals Tina Med SRL, pentru că nu a respectat obligaţiile contractului pe care l-a avut cu noi”, a mai spus viceprimarul sucevean, care se ocupă de gestionarea problemei câinilor cu şi fără stăpân în municipiul reşedinţă de judeţ.

Pe de altă parte, reprezentantul ProAnimals Tina, Doiniţa Cocriş, consideră că uciderea câinilor era inutilă: „Uciderea acelor câini nu este justificată. E adevărat, unii sunt bolnavi incurabili, dar se sting de la sine. Deja unii dintre cei pentru care s-a cerut eutanasierea au şi murit. Pentru 10 dintre câinii propuşi spre eutanasiere am găsit deja persoane dornice să-i adopte. Dacă latră la alţi câini nu înseamnă că sunt agresivi. Nu am de gând să omor animalele, câte zile au, atâtea să trăiască. Când am făcut acel contract, am mers pe ideea că vom reuşi să dăm spre adopţie cât mai mulţi, încât nu va fi necesar să se ajungă la eutanasiere. Numai că acum se aduc mult mai mulţi decât capacitatea de primire a adăpostului”.

Rezilierea acestui contract nu afectează principala activitate a Asociaţiei ProAnimals Tina, cea de gestionare a adăpostului de animale din lunca Sucevei, hrana necesară celor peste 1.600 de câini fiind asigurată în parte de această organizaţie neguvernamentală, care, în ultimii ani, împreună cu partenerii germani, s-a ocupat de îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a patrupedelor adunate de pe străzi şi duse acolo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contractul de eutanasiere a câinilor din adăpostul Primăriei Suceava a fost reziliat.
 Vizualizări articol: 3179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Contractul de eutanasiere a câinilor din adăpostul Primăriei Suceava a fost reziliat3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :) trimis de
(17 mar 2015, 11:38:53
Asta cam asa e, activitate putina din partea Proanimals, eu nu am vazut niciodata hingheri pe strada cum vezi prin Bucuresti si prin alte orase, doar declaratii si comunicate de presa
2.   Parerea mea trimis de
(17 mar 2015, 12:00:26
Solutia cea mai eficienta de a strange cainii ar fi de tip recompensa. Ai prins un caine vagabont, ai 20 de lei.
3.   Eutanasiere...eutanasiere trimis de
(17 mar 2015, 12:31:46
Eutanasierea nu este una dintre cele mai bune solutii, doar una la indemana. La sanctionarea proprietarilor de caini si in special a celor din zonele limitrofe oraselor, care ii lasa sa se inmulteasca in voie (desi au posibilitatea de a-i steriliza pe loc si gratuit) si aduc puii, din mila, cu sacosa si ii lasa la marginea orasului, nu v-ati gandit ?! O alta sursa de "imbogatire" este si "turismul canin" prin care, tot din mila, acestia sunt transportati dintr-un oras (judet) in altul. Nu ati vazut niciodata "figuri noi" sau caini dezorientati pe strazi ?! Asta pentru ca se trezesc peste noapte intr-un loc strain de cel cu care au fost obisnuiti. Cum va puteti inchipui ca exista asa de multi caini sau cum se inmultesc, daca "veteranii" sunt stereilizati ?! Asa ca, dragi autoritati luati masuri impotriva celor care nu se supun si nu respecta legislatia in vigoare in ceea ce priveste detinerea cainilor din mediu rural si nu impotriva cainilor. Animalele nu au nicio vina ca se inmultesc, ele nu au reguli.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de nohot Ne-am obișnuit să asociem năutul cu gastronomiile Orientului. Era însă o vreme în care acesta - ca și alte leguminoase uiate ori alungate de prin bucătăriile noastre - se găseau în orice gospodărie de om bun, fie la sat, fie... Citeşte