Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2015 - Anul XX, nr. 62 (5874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Într-un sfert de secol

Steliana Miron: „Statul român a creat monştri, cărora nu le pasă nici de suferinţa românilor, nici de sărăcia acestora”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul liberal Steliana Miron condamnă modul în care România a ajuns să aibă una dintre cele mai „prolifice” economii gri din Uniunea Europeană, atingând o proporţie de aproape 30%, comparativ cu o medie de 18%. Parlamentarul sucevean este de părere că evaziunea fiscală cunoaşte cote alarmante, iar pe fondul lipsei capitalului, IMM-urile, care ar trebui să constituie motorul economiei, sunt împinse spre zona gri a economiei.

Unul dintre cei care au ajuns să se plângă de problemele din sistemul economic este chiar Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. Acesta a mărturisit că a plătit bani grei la bugetul de stat de la firma pe care o are în domeniul viticol, asta în condiţiile în care nu a încasat nici o sumă de bani din dividende.

„S-a vorbit în media de marţea neagră, dar, practic, marţea neagră ţine de 25 de ani, timp în care, în România nu s-a clădit nimic durabil, ci s-au făcut numai improvizaţii. Consecinţele le vedem astăzi. Orice român care, fie că lucrează la stat, fie că are o mică afacere, fie că are un angajat sau mii de angajaţi, poate fi materie primă pentru statul de drept”, a arătat Steliana Miron.

Senatoarea liberală afirmă că românii se află în război cu cei care au furat ţara, numai că de multe ori acest război nu se soldează şi cu rezultate pe măsură.

„Acum ceva timp, un infractor a furat câteva miliarde de lei, practic a devalizat o bancă, şi pentru această infracţiune a fost condamnat la 2 ani de închisoare. Oare statul de drept nu a mimat actul de justiţie?”, s-a întrebat Steliana Miron.

Parlamentarul liberal a arătat că în Rădăuţi există un spital care nu a fost modernizat de 50 de ani. În antiteză, primarii care s-au perindat la conducerea oraşului au plantat flori de sute de mii de euro, uitând cu desăvârşire de spital şi de nevoile reale ale populaţiei.

„În 25 de ani, statul român a creat monştri, cărora nu le pasă nici de suferinţa românilor, nici de sărăcia acestora. Sărăcia, lipsa de speranţă în viitorul lor cât şi al copiilor lor ne-au transformat într-un popor semimigrator. Din cei rămaşi acasă, o mare parte sunt la fel de săraci sau poate mai săraci ca înainte. Indiferent de câte păcate avem noi, clasa politică, România, statul de drept, nu are nevoie de o clasă politică letargică, îngenunchiată. Statul de drept are nevoie de o clasă politică responsabilă. Putem, şi trebuie să fim responsabili să modificăm legile care au creat monştrii. Una din aceste legi este legea restituirii proprietăţilor, care trebuie modificată din temelii”, a arătat Steliana Miron. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steliana Miron: „Statul român a creat monştri, cărora nu le pasă nici de suferinţa românilor, nici de sărăcia acestora”.
 Vizualizări articol: 2075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Steliana Miron: „Statul român a creat monştri, cărora nu le pasă nici de suferinţa românilor, nici de sărăcia acestora”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Senator trimis de
(17 mar 2015, 11:54:23
Ce face-ti in parlament ?De ce te plangi, treci la treaba,pt asta ai fost aleasa.Te-ai unit cu PDL-ul care a nenorocit tara.Sunteti cam 600 in parlament care da-ti legi pt.voi si nu va ganditi la popor ,apoi veniti cu aceste declaratii jalnice.Rusine.Daca demisionati 300 sunt bani pt.spitalul din Radauti etc..
2.   Miroase a campanie electorala la Radauti! trimis de
(17 mar 2015, 18:18:52
Duduie Steliana Miron, nu crezi ca ai inceput, cam devreme, sa-ti faci campanie electorala pentru alegerile locale din 2016? Crezi ca vei fi primar in Radauti improscand cu noroi in stanga si in dreapta fara sa te informezi? Trebuie sa mai citesti putin, sa te informezi mai bine inainte de a scrie ceva in presa. Draga mea, sunt altii, mult mai buni ca tine, care, intr-adevar au facut multe pentru acest oras si pentru comunitate, fara sa se bata cu pumnul in piept, EI MERITA SA FIE PRIMARI. Acest oras are multe valori, care, pot ocupa fotoliul de primar. Nu-i nevoie sa vina cineva din alta parte... In loc sa te ocupi de campania electorala, mai bine ai face ceva in Parlamentul Romaniei. De ce nu apar in presa laurii pe care-i ai in parlament? Cand o sa scrie presa, centrala si locala, despre realizarile tale? Ce ai facut pentru Romania? pentru Suceava? pentru Radauti? Asteptam, cu totii niste explicatii, concrete, nu praf in ochi. Nu uita ca oamenii nu sunt fraieri!!! Cei care te-au votat asteapta ceva de la tine. PUNE OSUL LA TREABA, LASA PROSTIILE!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de nohot Ne-am obișnuit să asociem năutul cu gastronomiile Orientului. Era însă o vreme în care acesta - ca și alte leguminoase uiate ori alungate de prin bucătăriile noastre - se găseau în orice gospodărie de om bun, fie la sat, fie... Citeşte