Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2015 - Anul XX, nr. 62 (5874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Filmul „De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, va avea două proiecţii speciale la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filmul inspirat din destinul tragic al procurorului Cristian Panait, „De ce eu?”, regizat de Tudor Giurgiu, va avea două proiecţii speciale la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, duminică, 22 martie, de la orele 17.00 şi 19.30. De remarcat este faptul că echipa care a participat la realizarea acestui film se va întâlni cu publicul din Fălticeni la a doua proiecţie şi va răspunde întrebărilor pe care spectatorii le vor avea. Biletele pot fi achiziţionate în avans, de marţi, 17 martie, şi până sâmbătă, 21 martie, de la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” (str. Maion Ioan, nr. 1), între orele 8:00 şi 16:00. În ziua proiecţiei, duminică, biletele se pot cumpăra până la ora 19:00. Preţul unui bilet este de 8 lei.

Filmul „De ce eu?” a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin şi rulează în cinematografele din România din 27 februarie. Filmul a fost văzut până în prezent de peste 35.000 de spectatori în România - un debut spectaculos pentru o producţie românească. „De ce eu?” a obţinut la sfârşitul săptămânii trecute premiul Asociaţiei criticilor de film din Bulgaria, la Festivalul de la Sofia.

În paralel cu filmul a fost lansată şi campania „Singur împotriva tuturor”, iniţiată de echipa „De ce eu?”, Expert Forum (EFOR) şi HotNews.ro, aceasta fiind un demers de încurajare a luptei împotriva presiunilor de orice tip, exercitate de şefi de instituţii, politicieni sau magistraţi împotriva celor mulţi care lucrează în sistem, fie el public sau privat.

Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra procurorului Alexandru Lele din Oradea şi al presiunilor exercitate asupra sa.

Cristian (Emilian Oprea) este un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupţie în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt şi îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercând să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă şi se expune unor revelaţii dureroase şi neaşteptate.

Personajul inspirat de Panait este jucat de Emilian Oprea, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema. Distribuţia este întregită de Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreţia Mandric, Sore Mihalache, Ionuţ Caras şi Virgil Ogăşanu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Filmul „De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, va avea două proiecţii speciale la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Filmul „De ce eu?”, de Tudor Giurgiu, va avea două proiecţii speciale la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de nohot Ne-am obișnuit să asociem năutul cu gastronomiile Orientului. Era însă o vreme în care acesta - ca și alte leguminoase uiate ori alungate de prin bucătăriile noastre - se găseau în orice gospodărie de om bun, fie la sat, fie... Citeşte