Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 mar 2015 - Anul XX, nr. 59 (5871)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Boala Băsescu e incurabilă? Și cancerul se vindecă uneori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 Ninge la Sângeru, ceea ce a apăsat sufletul meu pe clapa melancoliilor. Am scris, ca atare, câteva versuri. Așa mi se întâmplă mai mereu când sunt colindat de fantezii și ninsori. Le preschimb, mai mult sau mai puțin inspirat, în rime. Isprăvind eu cu nemeritatele candori, am deschis televizorul să văd dacă ninge doar în sufletul meu, sau lumea toată-i o ninsoare? Nu ninge peste tot, din păcate. Am deschis un canal, cel asupra căruia aseară un membru al familiei s-a uitat probabil. L-am deschis ghinionist la jumătatea pronunției unui nume pe care am motive să-l detest și nu de ieri, alaltăieri, ci de 25 de ani, de când am luat cunoștință, cu îngrijorare, că există – Băsescu. Numele mi-a trosnit în urechi ca un gătej pe care-l rupi. Trei oameni în toată firea se ocupau de Băsescu, victimă – Dumnezeule, iar victimă! – a loviturii de stat. Care lovitură? Aia cu referendumul, când eu, alături de alți șapte milioane și jumătate, ne-am prezentat la urne să tundem România de răul cel mai urât din câte credeam eu că există. Nu m-a transportat nimeni cu autobuzul, nu mi-a dat cineva o cinzeacă, recompensă pentru vot. Dacă m-ar fi chemat Dragnea sau ăla de la Brașov, Niță, care are gușa în ceafă, sigur nu m-aș fi dus cu toată antipatia mea față de Băsescu. Am mers pe țurloaiele mele, încă utilizabile. Așa am simțit și nu mi-am imaginat nici atunci și mi-e imposibil să accept acum că votul meu, ca un glonț de mitralieră, a dat o lovitură de stat. Și încă ce lovitură, fiindcă ăla de se cuvenea lovit a rămas la locul lui și se agită încă.

Am butonat alt canal și, blestem, și aici câteva persoane se ocupau tot de Traian Băsescu. Moșia Nana, moșia Leana Cosânzeana și, firește, din trei în trei cuvinte cineva rostea, fie indignat, fie duios, același nume care a devenit mărțișor, ziua femeii, aerul pe care-l respirăm, miezul Căii Lactee.

Fug și de aici și dacă n-ar suna de alături detestabilele desene animate la care se uită Ana Luciana (sinistre și grotești personaje au înlocuit-o pe Albă ca Zăpada și longevivii ei pitici și mare nenorocire bagă în viața copiilor noștri producătorii industriali ai așa-ziselor desene animate educative), aș zice că lumea toată se cheamă Băsescu. Toate bolile, tratate atent, sunt vindecabile. Se pare că boala Băsescu rămâne fără leac. Nu-i o  nebunie individuală, până la urmă explicabilă, a cuiva, ci devine, a devenit, nebunie colectivă. Băsescu e-n toate, în cele ce sunt și cele ce mâine vor râde la soare, mai puțin în celula în care justiția noastră ferm independentă, tot ocolindu-l,  uită să-l îndese.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boala Băsescu e incurabilă? Și cancerul se vindecă uneori.
 Vizualizări articol: 3307 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Boala Băsescu e incurabilă? Și cancerul se vindecă uneori3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ba si tu trimis de
(14 mar 2015, 13:18:07
...ca si ceilalti care va trageti seva din numele Basescu ar trebui sa cotizati la fostul presedintepentru faptul ca iti iei simbria din pomenirea lui in articolul tau...Ca esti ofticat e treaba ta, nu vad de ce ar trebui sa te si expui prin presa...spor la scris poezie si sa-ti fie de bine...Ce? Oftica...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Limba soacrei Spunea Esop că mâncarea cea mai gustoasă este limba... cu măsline. Și că tot limba este și cea mai rea... când nu o stăpânești bine și ai de pătimit din pricina ei. Dar nu despre acest joc de cuvinte esopian voiam să vă vorbesc.... Citeşte