Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2015 - Anul XX, nr. 62 (5874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

În centrul oraşului

Ruinele Curţii Domneşti din Suceava riscă să fie transformate în groapă de gunoi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai reprezentative realizări ale arhitecturii civile din evul mediu moldovenesc, Curtea Domnească, ale cărei vestigiile arheologice sunt situate chiar în centrul oraşului, riscă să fie transformată într-o groapă de gunoi.

Nesimţirea şi lipsa de educaţie, care adesea merg mână în mână, au făcut ca numeroşi trecători, dar şi locuitori din zonă, să se descotorosească de gunoaiele menajere, aruncându-le peste urâtele panouri metalice care înconjoară fosta reşedinţă a domnitorilor moldoveni.

Sticlele de plastic şi ambalajele de mâncare sunt cele mai frecvente mizerii aruncate în spaţiul îngrădit din buricul târgului, dar nu lipsesc nici sacii de gunoi, plini cu fel de fel de resturi de prin casă, aruncaţi acolo de locuitorii din zonă, prea leneşi să meargă până la un container. Astfel, pe lângă imaginea neplăcută a panourilor metalice ruginite, decolorate, rămase acolo din vremea unei organizări de şantier a unui proiect de restaurare nefinalizat, cei care trag cu ochiul printre ele mai văd şi gunoaiele adunate acolo pe durata iernii.

Mai mult, acestea au devenit şi mai vizibile după ce paznicul complexului arheologic a adunat la un loc mizeriile aruncate de trecătorii „bine educaţi”, precum şi o parte a vegetaţiei moarte, formând mormane de gunoi.

„Vom trimite curând o echipă de salubrizare care să ridice mormanele de gunoaie şi să salubrizeze zona, dar degeaba facem curat dacă din urmă se aruncă alte mizerii”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi, responsabil cu salubrizarea municipiului.

În opinia multor suceveni, îngrădirea ruinelor Curţii Domneşti cu acele panouri metalice nu doar că dăunează imaginii centrului Sucevei, dar şi încurajează manifestări precum aruncarea gunoiului „peste gard”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ruinele Curţii Domneşti din Suceava riscă să fie transformate în groapă de gunoi.
 Vizualizări articol: 3958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Ruinele Curţii Domneşti din Suceava riscă să fie transformate în groapă de gunoi5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar acolo trimis de
(17 mar 2015, 12:00:41
Alo.... tovarasu cu articolu.....tot orasul se transforma intr-o groapa de gunoi....... Ia luati voi la pos strazile Sucevei si faceti cate o poza la fiecare intersectie, dupa care cometati cu vorbe simple cele fotografiate. A, si sa nu uit, daca credeti ca In Suceava se "modernizeza" ulitele Unirii si George Enescu, la fel va rog sa mergeti de curiozitate sa urmariti lucrarile din proprie initiativa, nu doar la marea inaugurare a acestor lucrari. Hai spor si indemn la un oras civizilizat si curat.......
2.   Promisiuni electorale de toata jena trimis de
(17 mar 2015, 14:22:52
ARTICOL 2011
"Curtea Domnească va fi transformată într-una din principalele atracţii turistice ale Sucevei."HA HA HA HA HA HA
"Ruinele Curţii Domneşti a domnitorilor Petru Muşat, Alexandru cel Bun şi Ştefan cel Mare, din centrul municipiului Suceava, vor deveni una dintre principalele atracţii turistice din zonă, odată cu realizarea unui amplu proiect de reabilitare şi punere în valoare a acestei zone care multă vreme a fost lăsată în paragină şi ascunsă de ochii lumii cu panouri metalice ruginite şi încărcate de afişe.
“Este un vis frumos ceea ce am văzut astăzi şi sperăm ca acesta să se transforme în realitate cât mai curând”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, după ce a urmărit o proiecţie a viitoarei Curţi Domneşti, conform lucrărilor de reabilitare propuse de firma spaniola Arena, care a executat numeroase lucrări similare în zonele turistice ale Spaniei.Şeful municipalităţii sucevene şi-a exprimat dorinţa de a “semna certificatul de naştere” al acestui proiect chiar anul acesta, prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi prinderea în lista de investiţii pe 2012 a modernizării Curţii Domneşti.(Deci acestea se intamplau in anul 2011)::)
3.   Promisiuni electorale de toata jena trimis de
(17 mar 2015, 14:29:31
ARTICOL 2011
"Complexul turistic Curtea Domnească va dispune şi de un mini-muzeu, cu spaţii expoziţionale, săli de conferinţe, dar şi o sală specială, în care curtea voievozilor va fi reconstituită în mod 4D, o noutate absolută în România.
“Acolo vor fi reconstituite lupte istorice, scene ale acelor vremuri, iar senzaţiile pe care le vor trăi spectatorii sunt reale, în sensul că dacă atunci era iarnă şi ningea, va ninge pe ei”, a explicat viceprimarul Viorel Seredenciuc.
Da,intr-adevar,eu cand merg la ruine senzatia de mizerie este reala .De asemeni
senzatia cand ninge peste mine cu minciunile primarului e la fel de reala.
4.   Promisiuni electorale de toata jena trimis de
(17 mar 2015, 14:40:08
ARTICOL 2011(asta e mai tarziu,din decembrie 2011)
“Curtea Domnească ar putea fi finanţată printr-un program de cooperare româno - norvegian, prin care Norvegia va oferi României 305 milioane de euro în perioada 2012 – 2014, fonduri nerambursabile. Anterior, când au mai oferit astfel de fonduri, au fost finanţate şi proiecte din patrimonial cultural”.
ARTICOL 2015
Breaking news
"Curtea Domnească ar putea fi finanţată printr-un program de cooperare româno - botswananian, prin care Botswana va oferi României 500 milioane de euro în perioada 2015 – 2017, fonduri nerambursabile".
5.   Inaugurare in sila trimis de
(17 mar 2015, 17:07:57
Proiectul reabilitare Curtea Domneasca pe fonduri europene a fost executat la termen si la valoarea contractului initial.Lucrarea de exceptie a fost inaugurata în silă de oficialitățile locale, în prezența unui număr restrâns de localnici, pentru că aceștia au crezut că ce vad nu e adevarat,ca este doar o holograma 4D.Scandalul este imens si se cauta vinovatii care au lasat acest proiect sa se realizeze din nebagare de seama.Efectele sunt devastatoare.In urma executarii acestei lucrari bugetul orasului s- a triplat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de nohot Ne-am obișnuit să asociem năutul cu gastronomiile Orientului. Era însă o vreme în care acesta - ca și alte leguminoase uiate ori alungate de prin bucătăriile noastre - se găseau în orice gospodărie de om bun, fie la sat, fie... Citeşte