Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2015 - Anul XX, nr. 62 (5874)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Secret deconspirat

Am aflat cine era ofiţerul care voia să fie şeful IPJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce le-au trebuit mai multe zile să numere candidaturile depuse pentru funcţia de şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava şi, într-un final, să ne comunice că s-a înscris un singur candidat, după ce atunci când le-am cerut numele acestuia ne-au spus că e secret, pentru ca ulterior să aflăm că până şi singurul concurent a pierdut concursul înainte ca acesta să aibă loc, fiind descalificat, reprezentanţii Poliţiei Române se screm de aproape o săptămână să ne răspundă la o altă solicitare (făcută în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public).

 

Şeful Poliţiei Române confirmă: numele candidaţilor nu pot fi făcute publice

Le-am cerut să ne spună oficial, în scris, de ce singurul candidat a fost descalificat, după ce motivul transmis de şefa Centrului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Poliţiei Române, comisarul Ramona Dabija, potrivit căreia respectivul candidat nu a depus toate documentele necesare la dosarul de înscriere la concurs, ni s-a părut hilar. Adică, să aspiri la o funcţie de inspector-şef, de comandant peste poliţiştii dintr-un judeţ întreg, şi să uiţi să depui o copie după cartea de identitate ori nu ştiu ce alt document din seria celor scrise negru pe alb în anunţul de scoatere la concurs a funcţiei de şef al IPJ Suceava.

Între timp, de la Bucureşti ne-a venit şi răspunsul la reclamaţia administrativă făcută vizavi de răspunsul primit iniţial cu numele secret al candidatului.

Iar în răspunsul la reclamaţia administrativă, răspuns semnat chiar de şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, ni se arată că nu ne-a fost adusă nici o atingere a dreptului la informaţiile de interes public şi ni se explică în ce condiţii putea să ne fie comunicat numele candidatului: „numai dacă persoana vizată şi-a dat consimţământul în mod expres şi neechivoc pentru acea prelucrare de date cu caracter personal”.

Potrivit legii, singura posibilitate e să acţionăm în instanţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), pentru a stabili judecătorii cine are dreptate. Lucru pe care îl vom face în perioada imediat următoare, contactând deja un avocat în acest sens. Chiar dacă între timp am aflat numele candidatului respectiv, prin sursele proprii, vom continua demersul în instanţă, pentru că suntem convinşi că la organizarea următorului concurs pentru funcţia de şef al IPJ Suceava răspunsul celor de la IGPR va fi acelaşi: candidaţii sunt „secreţi”.

 

Cine era candidatul şi de ce a fost descalificat

După ce s-au zvonit tot felul de nume, de la actualul şef al IPJ Suceava (cu  împuternicire), comisarul-şef Viorel Onea, la adjunctul şefului IPJ Botoşani, comisarul-şef Viorel Şerbănoiu, am aflat până la urmă numele candidatului misterios.

E de la Botoşani, are grad de comisar-şef şi lucrează la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Teritorial Botoşani. Numele său este Valentin Ştefan, iar în cursul zilei de ieri am reuşit să-l contactăm telefonic. A fost o discuţie scurtă, pentru că ofiţerul  ne-a spus că se află în străinătate şi nu aude prea bine ce îl întrebăm. A reuşit totuşi să ne confirme că el s-a înscris la concursul pentru funcţia de şef al IPJ Suceava. Şi de ce aţi fost descalificat? „Nu am îndeplinit una dintre condiţii, acea de a avea trei ani vechime în funcţii de conducere în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne. Am cerut o derogare şi nu au aprobat-o”, a explicat ieri comisarul-şef Valentin Ştefan.

 

Cea mai importantă condiţie cerută la concurs: să ai „chemare”!

Printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat pentru o astfel de funcţie sunt, pe lângă studiile universitare, cursuri postuniversitare etc., şi cele de a fi obţinut în ultimii trei ani calificativul de cel puţin „Bine” la evaluarea de serviciu/ aprecierea profesională individuală, de a deţine cel puţin gradul de subcomisar de poliţie, cel puţin cinci ani vechime în muncă, de a nu fi sub efectul unei sancţiuni disciplinare sau pus la dispoziţie.

E curios totuşi de ce dintre atâţia ofiţeri cu funcţii de conducere din IPJ Suceava nici unul dintre ei nu s-a înscris la acest concurs pentru o funcţie care poate reprezenta cea mai importantă realizare a carierei unui poliţist.

Am găsit şi o posibilă explicaţie. Prin IPJ Suceava se vorbeşte că trebuie să ai „chemare” pentru o aşa funcţie, dar nu cu sensul de înclinaţie, vocaţie, menire - cum e la dicţionar. Nu, nu. Altă „chemare”! De sus, de la Bucureşti.

Iar toată această secretomanie a IGPR-ului nu face decât să întărească toate suspiciunile care planează asupra acestui concurs. Un interviu, de fapt, pe teme profesionale, cum scrie în anunţul postat pe site-ul Poliţiei Române.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Am aflat cine era ofiţerul care voia să fie şeful IPJ Suceava.
 Vizualizări articol: 10537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 12 voturi
Am aflat cine era ofiţerul care voia să fie şeful IPJ Suceava3.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   JAVREEEE...pana la moarte ! trimis de
(17 mar 2015, 13:13:20
Nici DNA-ul,nici arestarile in masa,nu-i opreste pe OLIGARHII care CONDUC de fapt ROMANIA... sa numeasca in functii CHEIE,aplaudacii lor,intermediarii lor,COMBINATORII lor ! E CLAR... se pregateste terenul pt TODIRUT... si,ofiterii din IPJ SUCEAVA,se tem,LASII... sa se opuna ,,VALULUI" care bate de la PONTA ! RUSINEEEEEEEEEE....IPJ SUCEAVA... VOI sunteti cei care trebuie sa aparati LEGEA ?!! Dreptul la INFORMATIE,libertatea de EXPRIMARE,TRANSPARENTA ... VALORI IMPERIOS NECESARE unei DEMOCRATII ??!! Pt cei neaosi,si naivi.... nu-i vorba aici de un CONCURS IMPARTIAL,LEGITIM... ci,de un POST ,,rezolvat" in culise,de INTERESE OBSCURE SI ONEROASE !
1.1  RE: JAVREEEE...pana la moarte ! trimis de
(17 mar 2015, 19:46:47
Nu mai pot cu PIKI cu acest desdemon, cu pacaliciul asta de taz izman de pamp a lache, si mai ales cu noul lui nume de scena adica cu slinosu bordeler. Pacaliciul asta doct in drept , acest “dottore” filantropic care da consultatii gratis este esenta prostalaului care are sentinta cu suspendare intr-un dosar si fireste perioada de incercare de care isi bate joc. Nu-l duce capul, e putin atins de “obuze”, injura si denigreaza organele in perioada lui sensibila. Fireste ca ipochimenului ii tremura izmanutza pt. ca a realizat ca treaba e groasa si ca s-ar putea sa mearga la bulau
1.2  RE: JAVREEEE...pana la moarte ! trimis de
(17 mar 2015, 20:55:45
Uăi NEAGÂGĂ, sau jijeaua turbată, sau cel mai precis uăi PROSTU' FORUMULUI, da' mai ții tu minte când zbierai că e securist?
Încă de pe timpurile când erai DORELL,
''securiștii... cartele internaționale...securiș Taz securistu, etc''
Biet psihopat...
Vezi, sunt și probe că ești cu capu'.
Și dacă tot ai pomenit, ia de fă o gargară cu ceai de mușețel, că vine organili la tine...
rolling on the floor

p.s.

Ia-ți medicația dilăule!
1.3  RE: JAVREEEE...pana la moarte ! trimis de
(17 mar 2015, 21:20:27
Mey PIKI poreclit si taz izman de pamp a lache de ce nu vrei sa-ti faci o iubire in grup tu toate "personagiile" tale de desene animate. Mey trolule o sa ti-o dau la papahagi pana o sa apara in "almanahe si manualele de manipulare" si prototipul antidotului pentru marlani agresivi si focusati doar pe dezbinari , ura si porniri satanice.
1.4  RE: JAVREEEE...pana la moarte ! trimis de
(17 mar 2015, 21:21:54
@cow - lui sovhoznic:
... / ..- / --. / .. / .--. / ..- / .-.. / .- / --..-- /
1.5  RE: JAVREEEE...pana la moarte ! trimis de
(17 mar 2015, 21:44:56
Haidi uăi jijel, fă mai răpidi gargara ceea și-ți traduc eu ce ți-a scris nen'-tu Taz!

Ha, ha, ai învățat un cuvânt nou: ''prototip''
Uite, eu ți-l pun în contextul potrivit:

Jijel e prototipul prostului devenit victima propriei prostii, din cauză că nu are nici cea mai vagă idee de cât de prost este.
Ce fain sună, nu?! laughing

Hai mai repejor cu gargara, riști să pierzi partea cea mai tare!!! laughing
1.6  RE: JAVREEEE...pana la moarte ! trimis de
(17 mar 2015, 21:56:00
Stap, știi de ce se pârțâie pe el șobolanul sovietic la fiecare articol și postare cu conținut și substanță?
Ei bine, pentru faza terminală a tulburării psihice ce-o deține „pă persoană fizică”, încă nu s-a inventat un sedativ sau un soporific eficient.
Alea de-s în lista de compensate a shrinkului therapist pentru bouleanul siberian sunt doar simple bombonele tic-tac.
Atunci, pentru a-și asigura o trecere bruscă în lumea viselor, apelează la metoda pierderii cunoștinței cauzată de apnee.
Motiv pentru care, nu poate adormi fără să ia o porție de sugiuc. Sursă moca de sugiuc - site-ul Monitorului. Are ditamai anul de când ia mehr muje, a fost făcut zob, țăndări, pulbere și zdrențe, dar catârul e catâr, are o mare calitate și o un mare defect: e încăpățânat ca un bardou.
Asta e!
Dă-i-o, adoarme-l și dă-l în piszdele mamei lui de TâNpit scelerat.
2.   „O țară de milițieni!” - said Ghe Dinică trimis de
(17 mar 2015, 13:58:25
Apăi la faza asta chiar că are direptate Sergiu Rusu.
Dacă mai ieri îl luai la refec pentru șeicărismul articolelor țântite în capul Michaelei sin Michail, astăzi hai să dăm o mânuță de agiutor.
Trecem iute peste prevederile Legii 544/ 2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, respectiv din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, pe care văz c-o mânuiesc scorMonitorii la mica meserie:
a) solicitarea informațiilor publice
b) refuzul furnizării informațiilor
c) plângerea prealabilă condiție obligatorie admiterii acțiunii în instanță
d) răspuns milițienesc de genul „Ce vrei, bă? Nu-ț’ dau, c-așa vrea bastonul meu de milițian! Sâc!”

evident că urmează acțiunea în instanța de contencios administrativ, acțiune care, dacă ar fi să dau o prophecie, o câștigă Monitorii, de la PRIMUL TERMEN, în procentaj de 99,(6)%.

Și asta fiindcă ce a făcut milițianul ăla țâfnos de la Bucale e o mare neobrăzare față de interesul legitim al oricărui cetățean de a obține informații de la și despre „orice autoritate ori instituţie publică ce utilizează sau administrează resurse financiare publice, orice regie autonomă, companie naţională, precum şi orice societate comercială aflată sub autoritatea unei autorităţi publice centrale ori locale şi la care statul român sau, după caz, o unitate administrativ- teritorială este acţionar unic ori majoritar.”
(am citat conținutul art. 2, lit. a) din Legea 544/2001)

Interesant de știut care este definiția informației publice și ce anume reprezintă informațiile cu caracter personal:
„b) prin informaţie de interes public se înţelege orice informaţie care priveşte activităţile sau rezultă din activităţile unei autorităţi publice sau instituţii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informaţiei;
2.1  RE: „O țară de milițieni!” - said Ghe Dinică trimis de
(17 mar 2015, 14:00:09
c) prin informaţie cu privire la datele personale se înţelege orice informaţie privind o persoană fizică identificată sau identificabilă.”

Ce rezultă la o analiză fugară și o concluzionare exhaustivă: TOT CE UTILIZEAZĂ BANUL PUBLIC ARE OBLIGAȚIA DE A ASIGURA TRANSPARENȚA ACTIVITĂȚII SALE.
PUNKT!
La art. 5 din Lege sunt precizate o serie de informații care sunt considerate de interes public.
La alin. (1), lit. b) regăsim „b) structura organizatorică, atribuţiile departamentelor, programul de funcţionare, programul de audienţe al autorităţii sau instituţiei publice;”
Booon! Deci TOT CE ȚINE DE ORGANIGRAMĂ, STRUCTURĂ ORGANIZATORICĂ, inclusiv concursurile organizate în vederea ocupării unei funcții publice constituie INFORMAȚIE PUBLICĂ.

Mai departe, la art. 12 sunt specificate informațiile care sunt exceptate de la publicare:
Printre altele „d) informaţiile cu privire la datele personale, potrivit legii;”

Booon!
Ce au uitat acest milițian țâfnos să facă? Să citească un picuț dincolo de art. 12.
Adicătelea să meargă până la
„ART. 14
(1) Informaţiile cu privire la datele personale ale cetăţeanului pot deveni informaţii
de interes public numai în măsura în care afectează capacitatea de exercitare a unei funcţii publice.”
2.2  RE: „O țară de milițieni!” - said Ghe Dinică trimis de
(17 mar 2015, 14:01:39
Concluzie: Datele personale ale cetățeanului sunt: numele, prenumele,data nașterii, locul nașterii, numele părinților, CNP-ul, adresa, numărul de telefon, adresa de e-mail, etc., etc.
Monitorul de Suceava a făcut o cerere în baza căreia solicita să se comunice DOAR numele și prenumele persoanelor care s-au înscris la un concurs PUBLIC organizat în vederea ocupării unei funcții publice vacante.
Dacă ar fi cerut, carnetul de note al candidaților, foaia matricolă, fișa medicală, cazierul judiciar sau numărul de la izmene, atunci ar fi putut milițianul țâfnos din fruntea miliției române să se prevaleze de prevederile art. 14, alin (2) din lege:
„(2) Informaţiile publice de interes personal nu pot fi transferate între autorităţile publice decât în temeiul unei obligaţii legale ori cu acordul prealabil în scris al persoanei care are acces la acele informaţii potrivit art. 2.”

(irelevant, atâta timp cât Monitorul de Suceava nu este AUTORITATE PUBLICĂ, ci este o persoană juridică de drept privat.

Așadar, poate să caute milițianul țâfnos, în Legea nr. 218/2002 privind organizarea si funcționarea Politiei Romane, sau în LEGEA 360/2002 privind Statutul polițistului, JDEMII de articole care să-i poată acoperi potlogăria, căci Monitorii vor obține câștig în această cauză ÎNCĂ DE LA PRIMUL TERMEN.

Căci:
- Miliția este o instituție BUGETARĂ
- Concursul organizat este PUBLIC
- Concursul se referă la structura organizatorică a instituției
- numele și prenumele candidaților înscriși are implicație în ceea ce privește exercitarea unei funcții publice
- așadar NUMELE ȘI PRENUMELE candidaților înscriși la un CONCURS organizat în vederea ocupării unei FUNCȚII PUBLICE ESTE INFORMAȚIE PUBLICĂ.

Baftă, scorMonitorilor!thumbs up
3.   TAXI - Strada mea cu-n singur bec trimis de
(17 mar 2015, 20:18:25
„R: E ţara mea, e blocu' meu, e strada mea cu-n singur bec,
E locu-n care viaţa-ntreagă vreau să îmi petrec.
E-adevarat, e-adevarat că sunt şi prea bătrân să plec.
PREA BĂTRÂN SĂ PLEC.”
:(
4.   HI..hi trimis de
(17 mar 2015, 22:15:39
Comentarii de politai...
5.   Maaaiiiiii NEA DJIJI,nea BOVINA,nea BE( haie)CALI trimis de
(17 mar 2015, 22:31:00
Mai lasa-ne cu idioteniile tale,expuse public,determinate de ,,muza ta poetica" izvorata dintr-un IQ mediocru,dintr-o FRUSTRARE,ca nu te baga nimeni in seama,si vrei,cica tu,BEIZADEAUA PSD-ista, sa devii vedeta,un VIP gaunos,gen DRAGUSANCA... adica ,,mintea-n c..r "... Te declari INAMICUL PUBLIC al acelui OM,caracter adevarat,DOXA de cultura generala,acel TAZ....adica,singurul,care are curajul,sa lupte ,chiar si doar mediatic,cu SISTEMUL CORUPT ! Si,asa,pt tine,in prostia ta.... omul ala nu lupta pt o CAUZA EGOISTA,PERSONALA...ci,pt cauza NOASTRA,a TUTUROR... celor inselati,pedepsiti,furati,vanduti,de cei de ,,la masa bogatilor" ! Dispari dracului,din viata noastra...imbuibatule... noi,macar,in saracia noastra,avem cat de cat COLOANA VERTEBRALA,si CURAJ,sa strigam ,,HUUUO MAFIA" ! Nu conteaza INSUL...PERSOANA...conteaza ,,mesajul constructiv transmis" ... in interesul nostru comun ! Asa ca... mai nea gigel...bucura-te de parnaia lui BARBUTA,DAMBU,SINESCU... nu a unui ,,oropsit al soartei" ! ,,soarta=mafia" - in ziua de azi ! Si,cine-i doreste raul cuiva...
5.1  RE: Maaaiiiiii NEA DJIJI,nea BOVINA,nea BE( haie)CALI trimis de
(17 mar 2015, 23:12:14
Chill, Centaure! Și mersi de sprijin.
Lasă-l naibii de prostan, căci și așa s-a prăbușit audiența SATI a Monitorului, după data de 6 martie, LA MAI PUȚIN DE JUMĂTATE.
Ce ne-am face dacă am rămâne fără IDIOTUL site-ului?
Cred că ar fi o plictiseală crâncenă!

Apoi, etapa mediatică * s-a sfârșit.
Documente iesti, imprimantă MP250 - iesti, scaner - iesti, cartușe - sunt full, coli - gârlă.
Drivere instalate 100%, efectuat alignment test.
În noaptea asta DAU DRUMUL LA TIPARNIȚĂ!rolling on the floor
DNA
Biroul de Control intern din IPJ
Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava - doo acțiuni - Lola Cicci di Tormenta și molodețul kaghebist de la 13 Miliție Politică
Ministerul de Interne
Consiliul Superior al Magistraturii, Inspecția Judiciară - Comisia pentru judecători
Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii a Camerei Deputaților ....
etcaetera
Sfântul Petru...
Dumnezeu Tatăl ...
trei stații dincolo de Dumnezeu Tatăl ..
cu finalitate în PÂNZELE ALBE.

Jihaaaaaaaaaaaaaaaad!
Odinu Akbaaaaaaaaaar!devildevildevil
5.2  RE: Maaaiiiiii NEA DJIJI,nea BOVINA,nea BE( haie)CALI trimis de
(17 mar 2015, 23:13:57
Tii, ce m-am zuitat!loser
Este vorbire despre isprăvirea etapei ÎNTÂI mediatice. Think!big grin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de nohot Ne-am obișnuit să asociem năutul cu gastronomiile Orientului. Era însă o vreme în care acesta - ca și alte leguminoase uiate ori alungate de prin bucătăriile noastre - se găseau în orice gospodărie de om bun, fie la sat, fie... Citeşte