Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2015 - Anul XX, nr. 57 (5869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii DIICOT

Trimis în judecată, după ce a venit acasă, în concediu, cu droguri prin bagaje

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr din municipiul Suceava a fost trimis ieri în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), fiind acuzat de introducere în ţară de droguri de risc, după ce, în bagajele cu care s-a întors din Belgia, acasă, în concediu, ofiţerii Antidrog i-au găsit mai multe grame de canabis.

Toată povestea s-a petrecut în urmă cu aproape un an, poliţiştii preluându-l pe suspect chiar din faţa blocului, la câteva minute după ce acesta a ajuns acasă, în Suceava.

Inculpatul, Constantin Cabiniuc, în vârstă de 23 de ani, a plecat la muncă în Belgia, în vara lui 2011, unde s-a angajat într-un abator. Împreună cu unii colegi de muncă a ajuns să meargă în weekenduri în Amsterdam (Olanda), unde consumau ţigări cu canabis.

Spre sfârșitul lunii aprilie 2014, tânărul a venit acasă, într-o vacanţă de două săptămâni, însă la câteva minute după ce a ajuns în faţa locului a fost înconjurat de poliţiștii Antidrog.

Asupra tânărului a fost găsit un plic din plastic cu dimensiunea de 7x10 centimetri, autosigilant, care conţinea o cantitate de fragmente vegetale de culoare verde oliv. Luat la întrebări, arată anchetatorii, Cabiniuc a declarat că este canabis, pe care l-a procurat din Olanda cu suma de 9 euro gramul, în vederea consumului propriu.

În bagaje, anchetatorii au mai găsit încă un plic de aceleaşi dimensiuni, ce conţinea fragmente vegetale (ulterior s-a stabilit că era vorba tot de canabis). Tot prin bagajele tânărului, poliţiştii Antidrog au găsit un grinder metalic cu urme de fragmente vegetale, o cutie din plastic cu urme de fragmente vegetale, un cântar electronic de precizie cu urme de fragmente vegetale, un dispozitiv artizanal de fumat – narghilea - ce conţinea de asemenea fragmente vegetale şi un ambalaj din carton în care se aflau două seminţe, bunuri în legătură cu care respectivul a declarat că le-a adus din Belgia.

În urma cercetărilor, procurorii DIICOT Suceava au stabilit că inculpatul a introdus în ţară 5,3 grame de canabis pe care voia să le consume împreună cu alţi doi amici de-ai săi (martori în dosar), în acest sens fiind aduse în bagaje şi cântarul, care era necesar porţionării cu precizie a acestor droguri, şi o narghilea destinată inspirării fumului rezultat prin arderea acestor droguri.

Cât despre cele două seminţe de canabis găsite asupra inculpatului, anchetatorii susţin în rechizitoriul înaintat instanţei că „semnifică intenţia acestuia de a le utiliza pentru cultivarea de plante de canabis în vederea obţinerii pe cale mai ieftină de astfel de droguri”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimis în judecată, după ce a venit acasă, în concediu, cu droguri prin bagaje.
 Vizualizări articol: 11062 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
Trimis în judecată, după ce a venit acasă, în concediu, cu droguri prin bagaje2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonac cu prune Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la colacii mari, mai ales în zilele de pomenire a morților. Un astfel de colac, numit „uitata”,... Citeşte