Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2015 - Anul XX, nr. 57 (5869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Aparate electrocasnice distruse şi aproape o sută de abonaţi rămaşi fără curent electric în urma unui incident în reţeaua electrică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape o sută de abonaţi E.ON de pe strada Tudor Vladimirescu din Fălticeni au rămas marţi, pentru câteva ore, fără energie electrică, în urma unui incident în reţeaua electrică de distribuţie. Consumatorii afectaţi au reclamat că le-au fost distruse şi aparatele electrocasnice. Incidentul s-a produs în timp ce angajaţi ai E.ON Distribuţie România executau nişte lucrări pe strada Tudor Vladimirescu.

În urma aceluiaşi incident, la una dintre locuinţele aflate pe strada respectivăa izbucnit un incendiu la instalaţia electrică. Conform informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucovina al judeţului Suceava, „Detaşamentul de pompieri Fălticeni a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă situată pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Fălticeni.La sosirea echipajelor, ardeau bunurile casnice dintr-o cameră de locuit, existând pericolul de propagare la întreaga casă şi la două locuinţe situate în imediata apropiere. Incendiul a fost lichidat la ora 12:00”. Reprezentanţii ISU ne-au mai spus că „au ars aparate electronice (un televizor, două computere, o unitate pentru cameră de supraveghere şi o combină muzicală) şi obiecte de mobilier (două birouri şi o canapea). Flăcările au degradat tencuiala din încăperi, un frigider şi alte bunuri casnice. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs de aparate electrice lăsate sub tensiune. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar pompierii militari au salvat locuinţa şi cele două case învecinate”.

 

Cei afectaţi aşteaptă despăgubiri

Reprezentanţii E.ON România ne-au informat, printr-un comunicat de presă, că “despăgubirile pentru aparatura electrocasnică deteriorată se acordă în condiţiile stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Aceste condiţii se regăsesc şi în contractele de furnizare a energiei electrice. Astfel, potrivit prevederilor legale, consumatorii vor fi despăgubiţi pentru cazurile de deteriorare a receptoarelor electrocasnice doar dacă acestea au fost cauzate de funcţionarea necorespunzătoare a reţelei electrice de distribuţie, iar aceste cauze pot fi atribuite exclusiv distribuitorului de energie electrică. Excepţie fac receptoarele electrocasnice de tipul lămpilor electrice şi receptoarelor electrotermice, care nu fac obiectul acestor despăgubiri”.

Consumatorii care consideră că au fost afectaţi în urma incidentului de marţi de la Fălticeni, prin defectarea aparaturii electrocasnice, trebuie să anunţe în scris furnizorul de energie electrică în termen de cinci zile lucrătoare de la data producerii incidentului sau de la data luării la cunoştinţă a incidentului. În maximum 15 zile calendaristice de la data depunerii cererii în scris, titularul de contract care a solicitat despăgubirea va primi rezultatul analizei privind acordarea sau neacordarea de despăgubiri. E.ON Distribuţie a demarat o anchetă pentru a vedea care sunt cauzele care au declanşat incidentul de la Fălticeni care a lăsat fără energie electrică locuitorii de pe strada Tudor Vladimirescu, incident în urma căruia li s-au stricat şi aparatele electrocasnice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aparate electrocasnice distruse şi aproape o sută de abonaţi rămaşi fără curent electric în urma unui incident în reţeaua electrică.
 Vizualizări articol: 9858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Aparate electrocasnice distruse şi aproape o sută de abonaţi rămaşi fără curent electric în urma unui incident în reţeaua electrică1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine fura un leu, n-o sa aiba 70%. trimis de
(11 mar 2015, 16:50:25
Astia de la E-ON trebuiau sa implimenteze tehnologia SMART de 5 ANI. E pacat ca nu stiti si nu va informeaza. Asta presupune contoare electronice cu citire radio de la distanta sau gps si sa aiba protectie la supracurenti si supratensiuni automata. In ceasul al 12-lea au venit cu autocitirea. Sa le fie rusine, hoti ordinari, sa le faceti reclamatii DIRECT la ANRRSCE SI DUPA ACEEA LA PROTECTIA CONSUMATORULUI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonac cu prune Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la colacii mari, mai ales în zilele de pomenire a morților. Un astfel de colac, numit „uitata”,... Citeşte