Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2015 - Anul XX, nr. 57 (5869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Venituri

Bani mai mulţi pentru aproape 9.000 de angajaţi din învăţământul sucevean, în luna martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 9.000 de angajaţi din învăţământul sucevean, personal didactic şi didactic auxiliar, vor găsi în luna martie mai mulţi bani pe cardurile pe care îşi primesc salariile. Este vorba despre o serie de restanţe salariale aferente anilor 2015 şi 2016, câştigate în instanţă, pe care oamenii şcolii le vor primi din această lună.

Liderul Sindicatului „Pro Educaţia”, prof. Traian Pădureţ, a explicat că, „în decembrie 2014, ar fi trebuit să se plătească în integralitate restanţele aferente anului 2015. La nivelul judeţului Suceava, s-a plătit circa 80% din această datorie, restul de 20% urmând să fie plătit în această lună”.

Totodată, Pădureţ a mai explicat că, tot în luna martie, angajaţii din şcoli, cu excepţia personalului nedidactic, vor trebui să primească jumătate din restanţele salariale aferente anului 2016.

“Salariaţii din învăţământul preuniversitar sucevean care şi-au câştigat o serie de drepturi salariale în instanţă trebuie să primească, în acest an, 35% din banii pe care Ministerul Educaţiei este obligat să îi plătească acestora, bani care erau programaţi să fie primiţi în anul 2016. Jumătate din banii aferenţi anului 2016 vor fi plătiţi în această lună, în luna iunie a acestui an se va plăti un sfert, iar ultima tranşă se va plăti în luna februarie 2016”, a mai completat Traian Pădureţ.

Plata restanţelor salariale se face către profesori în cinci tranşe, din 2011 până în 2016. Concret, este vorba despre o serie de măriri salariale de care angajaţii din învăţământ trebuiau să beneficieze de ani buni şi pe care dascălii le-au câştigat în instanţă, obţinând hotărâri judecătoreşti definitive. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani mai mulţi pentru aproape 9.000 de angajaţi din învăţământul sucevean, în luna martie.
 Vizualizări articol: 10919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Bani mai mulţi pentru aproape 9.000 de angajaţi din învăţământul sucevean, în luna martie4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Invatamant...si ...gata..! trimis de
(11 mar 2015, 12:44:01
Felicitari pentru reusita, domnilor... Meritati acesti bani...cu prisosinta...si laudele de riguare... Banuiesc ca acesti banuti,...sunt pentru ce-i 5 din 10...copii care au luat simularile la capacitate cu nota de trecere... Ce-ilalti...5 din 10...vor lua simularile...cand guvernul o sa mai bage...cateva miliopane de E..in fundurile incompetentei si analfabetismului..bine definit. De ce nu cere sindicatul ca salariul unui cadru didactic din clasele I - XII , sa primesca salariul functie de realizari profesionale: de la minim pe economie..( cat merita acum )...pana la 500-1000 E...ptr eminenta... La sfarsitul anului , nota generala la capacitate, pe scoala, sa fixeze grila de salarizare.... Sa va aud...parerile, stimabililor...adihniti, scuze...ca vine vacanta!!!!
2.   Tat invatamantu` e de ! trimis de
(11 mar 2015, 16:04:49
Ba prostane, cand dau copciii un examan, in secunda urmatoare apare pe isj suceava. Daca ai barba ca prelatu` de la cj te du si fa pe tine. E pacat sa apari in jiare. Esti prost caaia cirnie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonac cu prune Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la colacii mari, mai ales în zilele de pomenire a morților. Un astfel de colac, numit „uitata”,... Citeşte