Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2015 - Anul XX, nr. 57 (5869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii fraude

Asociaţia constituită de primarul din Milişăuţi şi încă doi crescători de animale, reclamată la DNA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reclamaţiile la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) privind posibile fraude cu subvenţii în agricultură vizează mai nou şi Asociaţia Crescătorilor de Oi „Ţurcană” din Milişăuţi, chiar o parte dintre membrii acesteia reclamând că subvenţiile primite în ultimii trei ani s-au „evaporat”, fără a se face nimic din ceea ce este prevăzut în statutul organizaţiei.

Asociaţia a fost constituită de trei crescători de animale din Milişăuţi, printre ei şi Mircea Laurus, primarul localităţii. Ceilalţi doi sunt Traian Pâslariu şi Alexa Leviţchi, care sunt preşedintele, respectiv vicepreşedintele asociaţiei.

 

Scopul şi obiectivele asociaţiei au rămas doar pe hârtie

Conform datelor oficiale prezentate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava, numai în 2014 asociaţia a încasat subvenţie pe suprafaţa de păşune concesionată de la primăria locală care însumează 103.638 de lei. Alte sume de ordinul zecilor de mii de lei au fost încasate şi în anii anterior, începând cu anul 2011.

Grupul de contestatari, în frunte cu Vasile Ţical, susţine că membrii asociaţiei, care au muncit la întreţinerea păşunii, nu au fost informaţi în nici un moment cu privire la ce s-a întâmplat cu subvenţiile încasate pentru suprafaţa de păşune concesionată de asociaţie, peste 200 de hectare.

Aceştia îşi bazează plângerea pe ceea ce scrie în statutul asociaţiei, la capitolul scop şi obiective. Asociaţia a fost înfiinţată pentru a promova şi dezvolta activitatea de interes general de creştere de oi de mare productivitate, la nivelul oraşului Milişăuţi. Pentru realizarea scopului asociaţia şi-a propus, printre altele, prestarea de servicii de reproducere prin însămânţări artificiale, înfiinţarea de cabinete consultative veterinare şi de nutriţie şi distribuţia către membri de material de reproducţie, consumabile, maşini, utilaje, aparatură, furaje, seminţe, îngrăşăminte etc.

 

Reclamă că nu au avut nici un beneficiu de pe urma subvenţiilor

„În afară de persoanele care au constituit asociaţia în jurul primarului Mircea Laurus, noi, ceilalţi membri, nu am avut nici un beneficiu, iar toate obiectivele asociaţiei au rămas doar vorbe scrise pe o hârtie. Cerem ca autorităţile competente să verifice cum au fost cheltuite aceste sume mari din subvenţii şi unde au ajuns”, a declarat Vasile Ţical.

 

Reacţie: Subvenţiile nu sunt pentru cumpărarea de biciclete şi maşini

Reporterii Monitorului de Suceava l-au contactat, ieri, pe Alexa Leviţchi, vicepreşedintele Asociaţiei „Ţurcană” Milişăuţi. Acesta a fost foarte vehement la adresa celor care au depus reclamaţii împotriva conducerii asociaţiei.

„Banii de la UE sunt folosiţi pentru întreţinerea şi curăţarea păşunii, nu ca să-şi cumpere unii biciclete sau maşini. Noi nu putem să le dăm lor banii în mână să facă ce vor cu ei. Subvenţiile pe teren sunt pentru întreţinerea suprafeţelor pentru care se iau bani”, a declarat Alexa Leviţchi.

El a precizat că recent asociaţia a achiziţionat din banii primiţi în contul subvenţiei peste 23 de tone de azotat de amoniu, pentru tratarea suprafeţei de păşune. Acesta a admis pe de altă parte că cele mai multe dintre obiectivele asociaţiei nu au putut fi încă atinse.

 

Primarul se declară simplu membru al asociaţiei, în calitate de crescător de oi

Leviţchi a mai subliniat că cei care contestă conducerea asociaţiei reprezintă o tabără adversă a crescătorilor de oi, care doresc să preia frâiele acesteia.

„Noi nu ne jucăm cu aceşti bani europeni şi putem să justificăm cu documente ce am făcut cu toate sumele”, a mai spus reprezentantul asociaţiei.

În ceea ce-l priveşte pe Mircea Laurus, acesta se delimitează de conducerea asociaţiei, deşi a fost una din cele trei persoane care au constituit-o.

„Domnul Mircea Laurus este un simplu membru, în calitate de crescător de oi, la fel ca toţi cei 14 crescători care fac partea din asociaţie”, a mai spus Alexa Liviţchi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia constituită de primarul din Milişăuţi şi încă doi crescători de animale, reclamată la DNA.
 Vizualizări articol: 13304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Asociaţia constituită de primarul din Milişăuţi şi încă doi crescători de animale, reclamată la DNA5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vai de Chihaia Vasile trimis de
(11 mar 2015, 15:30:34
Bravo domnilor de la Milisauti pentru curajul pe care il aveti. Asa se cheltuie banii si la Preutesti dar oamenii sunt niste pampalai de cand comuna a devenit comunista, poate vor veni domnii de la DNA si la noi sa vada cum cheltuie primarul banii prin stadioane si multe altele.Primarul de la noi Vasiliu ION este putin mai smecher,si-a pus in fruntea asociatiei un analfabet fara scoala care nu stie sa numere decat pana la 1000 roni,restul pana la 3miliarde vechi cumpara gazon verde pentru stadioane.
2.   Dupa ani si ani trimis de
(11 mar 2015, 20:05:49
Ia ca a venit si randul Milisautului la DNA, in frunte mai marele si cel mai tare primar si slugoii lui.Sluga Alexa spune ca subventiile nu sunt pentru cumparare de biciclete si masini, are perfecta dreptate,subventiile sunt pentru casele primarului bunastarea lui si aslugilor lui, nu pentru ceea ce cere statutul asociatiei.Sper ca domnii de la DNA sa ''intre'' si in primarie ca nu le va parea rau,sa-i faca o surpriza primarului.Felicitari domnilor care au avut curajul sa ia ''taurul'' de coarne!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonac cu prune Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la colacii mari, mai ales în zilele de pomenire a morților. Un astfel de colac, numit „uitata”,... Citeşte