Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2015 - Anul XX, nr. 57 (5869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Calificări noi

Specializări de electroenergetician, proiectant urbanism şi mecanic auto, din toamnă, la Colegiul „Samuil Isopescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din toamna acestui an, viitorii absolveţi de liceu se vor putea înscrie la învăţământul postliceal de la Colegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” Suceava la două specializări noi, autorizate la finele lunii februarie de Agenţia Română de Asigurarea a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar.

Din anul şcolar 2015-2016, la unitatea menţionată vor funcţiona două clase la învăţământul postliceal, domeniul Energetică, calificarea profesională Tehnician electroenergetician şi domeniul Construcţii, instalaţii, arhitectură şi sistematizare, având calificarea profesională Tehnician proiectant urbanism şi amenajarea teritoriului.

Această formă de învăţământ este destinată tuturor absolvenţilor de liceu, indiferent dacă au promovat examenul naţional de bacalaureat sau nu şi doresc să se orienteze spre Colegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” cu scopul de a-şi continua studiile. În urma examenului de absolvire aceştia vor dobândi certificat de calificare profesională nivel 5.

Cea de-a treia specializare autorizată este în domeniul Mecanică, calificarea profesională Mecanic auto, pentru o clasă de elevi a IX-a de învăţământ profesional de stat, cu durata de 3 ani. Această formă de învăţământ este destinată tuturor absolvenţilor de clasa a VIII-a care doresc să se orienteze spre această unitate de învăţământ.

Directorul Colegiul Tehnic ,,Samuil Isopescu” Suceava, prof. Amalia Popescu, apreciază faptul că ,,pentru a fi siguri că elevii se vor orienta spre unitatea noastră şcolară s-au propus aceste specializări, ţinând cont atât de cerinţele pieţii muncii, cât şi de opiniile elevilor de clasa a VIII-a. Ne dorim să venim în întâmpinarea cerinţelor elevilor şi părinţilor prin diversificarea ofertei şcolare a liceului nostru”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Specializări de electroenergetician, proiectant urbanism şi mecanic auto, din toamnă, la Colegiul „Samuil Isopescu”.
 Vizualizări articol: 9351 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Specializări de electroenergetician, proiectant urbanism şi mecanic auto, din toamnă, la Colegiul „Samuil Isopescu”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonac cu prune Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la colacii mari, mai ales în zilele de pomenire a morților. Un astfel de colac, numit „uitata”,... Citeşte