Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2015 - Anul XX, nr. 57 (5869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dramă

A murit după ce a aşteptat un an ca statul să-i aprobe un tratament gratuit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie de 44 ani, din Siret, a decedat în weekend, după un an în care a aşteptat ca Ministerul Sănătăţii (MS) să-i aprobe decontarea unui tratament costisitor, ce nu putea fi urmat decât în străinătate. Pacienta suferea de o maladie gravă, sarcoză pulmonară, şi multiple afecţiuni asociate, iar singura ei salvare era un transplant la ambii plămâni efectuat într-o clinică din Franţa. Pentru această intervenţie, suceveanca avea nevoie de 120.669 de euro, bani pe care îi putea primi de la stat, printr-un program naţional, derulat de Ministerul Sănătăţii.

Ca să acceseze fondurile necesare, femeia a depus la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava un dosar cu toate actele medicale, însă traseul parcurs a fost unul anevoios. Şi asta, deoarece legislaţia în domeniu este destul de stufoasă, iar timpul pentru obţinerea aprobării destul de lung. Femeia a cerut decontarea tratamentului la începutul lui 2014, însă o serie de complicaţii birocratice imposibil de evitat au întârziat şi mai mult începerea terapiei.

„În timp ce solicitarea pacientei era analizată de Ministerul Sănătăţii, clinica avută iniţial în vedere pentru efectuarea transplantului, AKH din Viena - Austria, a refuzat practicarea intervenţiei, considerând-o mult prea riscantă. Atunci, a trebuit să reluăm corespondenţa cu un alt spital din străinătate. Am găsit unul din Franţa, care a acceptat să o interneze şi să facă transplantul”, au dezvăluit reprezentanţii DSP Suceava.

Aşteptând răspunsuri din partea autorităţilor sanitare de la Bucureşti şi din partea clinicilor din afara ţării, starea de sănătate a sucevencei a devenit tot mai precară. În 2015, după o perioadă petrecută mai mult prin câteva spitale de top din România, pentru a fi stabilizată, Ministerul Sănătăţii a emis o decizie favorabilă. Banii pentru realizarea transplantului de plămâni au intrat în cont, iar următorul pas era internarea în clinica din Franţa pentru practicarea intervenţiei, însă organismul femeii a cedat. Suceveanca a murit în weekend, în timp ce era internată într-un spital de boli pulmonare din Bucureşti, fără a mai avea şansa de a încerca terapia costisitoare, pe care statul fusese de acord să o suporte şi care ar fi putut să-i salveze viaţa. Banii pe care i-a aşteptat un an de zile s-au întors la Ministerul Sănătăţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A murit după ce a aşteptat un an ca statul să-i aprobe un tratament gratuit.
 Vizualizări articol: 6400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 11 voturi
A murit după ce a aşteptat un an ca statul să-i aprobe un tratament gratuit3.8511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romania...gulagul persoanelor bolnave...! trimis de
(11 mar 2015, 12:34:47
Foarte trista situatie, aproape de neconceput...ptr o minte normala.. Auzi...un an de zile...!!!!!!!!!!!!!
Daca persoana in cauza era sotia de politician, sau...orice scula...in clica lui Dottores, sa vedeti ca intai o operau...si in 2-3 saptamani veneau si banii ( a nu se uita cand la stirile protv au aratat ca in 2014...Romania avea datorii la o gramada de clinici din Europa)... Cum s-au facut aceste datorii...nu prin tratamente si investigatii...anticipate..??? Rusine sa le fie...si noua la fel...pentru ca oblojim acest sistem corupt si incalificabil...si mergem la spital cu medicamente, alimente, seringi, pijamala, calorigere,fese, etc...etc...de acasa..! Tara de tiampiti si retarzi..cat o sa ne mai vrea tara prosti,,,???? Ne spune cineva...????
2.   Asta - i Romania! trimis de
(11 mar 2015, 13:54:14
Rusine sistemului !!!!! A murit o mama deosebita, o colega minunata ! Dumnezeu sa o odihneasca in pace !
3.   Mafia din CAS nu a ajuns la suprafata. PROSTILOR. trimis de
(11 mar 2015, 14:09:34
Ptr. Marcel perla... , hotia omoara Romania. Atat timp cat justitia alege din greseli, alesii, gen primar si consiliul local, deturneza sub gilimele ajutoare, de atatia ani , pentru o parte din populatia Sucevei, caldura si biserica, este romanica o tara a lui Pacala. Cu parere de rau, draji suceveni, trebuie sa va uitati si in gradina altui judet. Sunteti prosti gramada!
4.   Dupa 25 de tembelism, asa va trebuie! trimis de
(11 mar 2015, 16:15:08

cas + cnas+ GUVERN = dracu + ROMANIA.
5.   100% trimis de
(11 mar 2015, 18:54:58
AI PERFECTA DREPTATE...PSD=PDL=PNL=FSN=PCR
6.   Inspector Greuceanu Gică Ionuț trimis de
(11 mar 2015, 19:51:45
Cristinel din văgăună, ai de grijă că melițianul ceala de-i săf la săcția 13 de poliție rurală, FĂRĂ SĂ AIBĂ VREO PLÂNGERE PREALABILĂ DEPUSĂ SAU VREO DISPOZIȚIE OPERATIVĂ DE LA IPJ, stă tătă zâua pe net și „urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta” (fragment din 308 Cod Penal).
Apoi se apucă neobrăzatul să utilizeze rezultatele monitorizării ilegale în manufacturarea unor dosare penale, al căror probatoriu este obținut în mod ILEGAL ÎNAINTE de depunerea unei eventuale plângeri.
Să mai spun de „Uzurparea funcției”, prin efectuarea de acte de urmărire penală într-o speță ce este de competența EXCLUSIVĂ a procurorului?
Las că o să aibă timp Greuceanul să afle ce-nseamnă porcpăriile astea neo-securiste cu ocazia proceselor ce or să-l dezbrace de haina onorabilă de polițist.
evident...
AM ZIS!
3:)

p.s. SCRIPTA MANET!
Yupiiiii!dancing
7.   Alles klar? trimis de
(11 mar 2015, 19:53:30
De parca-ar fi prima dată...
Încă n-ați priceput că statul român are niște dureri groaaaznice în partea finală a tractului digestiv atunci când vine vorba de cetățenii săi?
Când e să dai statului dai, că dehhh, peste tot în lumea civilizată se plătesc taxe, impozite, asigurări, etc.
Dar când vine vremea să beneficiezi și tu de pe urma faptului că ești cetățean al unui stat european...stai așa...avem legi...banii merg în sens unic, mai așteapță(poate te ia draqu' între timp), da' cine naiba oi mai fi și tu să ceri așa ceva, al cui cumătru ești, ahhh, ești nimeni? Atunci mori liniștit!
În linii mari, cam așa merge pentru un rândaș din Românistan.
Nu vă rămâne decât să stați liniștiți pe la casele voastre. S-ar putea să vină extratereștrii să pună lucrurile în ordine.
Partea mai interesantă este că și copiii voștri vor avea cam ce le lăsați voi...
Adicătelea șpagă, corupție, trafic de influență, nepotism, indolență, într-un cuvânt, o maaaare Famiglie în care unii trăiesc ca-n rai, iar alții nu mai trăiesc deloc.
7.1  RE: Alles klar? trimis de
(11 mar 2015, 20:05:29
RUȘINE porkovanilor și skroafelor care au îngăduit să se întâmple așa ceva!
7.2  RE: Alles klar? trimis de
(11 mar 2015, 22:03:14
Frazilor Stapler,Taz,si Ghost eu mi am bagat biga in Romania de mult tare de mult si mi vine sa vomit de fiecare data cand citesc o poveste de genul asta .....Hai noroc !
8.   Sănătatea nu se vinde la coltul străzii trimis de
(11 mar 2015, 22:21:24
Oamenii și mai ales românii ar trebui educați în sensul că dacă au o problemă, să știe că e numai a lor. În condițiile in care profesorii au devenit paznici pt. 50 Min., doctorii te mulg doar pt. simplu motiv că le- ai bătut la ușă, bunul simț a dispărut odată cu apariția sintagmei "cine mis eu în fața mea"..., ziarele fac dintr-o tragedie un mijloc să-și vândă mai bine fițuica, senzația că intr-adevar ne merităm nu soarta, ci destinul de fraieri de serviciu.
MORALA: de toate aceste necazuri sau bucurii din viața românului profit are doar popa!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonac cu prune Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la colacii mari, mai ales în zilele de pomenire a morților. Un astfel de colac, numit „uitata”,... Citeşte