Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mar 2015 - Anul XX, nr. 57 (5869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiuni anulate

În timp ce mai marii Poliţiei Române vor şef nou la IPJ Suceava, fostul comandant Todiruţ câştigă în instanţă procesele împotriva ministerului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul organizat de Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru funcţia de inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava este unul cel puţin suspect, mai ales că funcţia scoasă la concurs are un titular, în persoana comisarului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ. Acesta din urmă este suspendat din funcţie, fiind trimis în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie - Suceava, însă, în cazul în care va fi găsit nevinovat - aşa cum susţine că este - Todiruţ va prelua din nou funcţia de inspector-şef al IPJ Suceava.

În acest caz, putem ajunge în situaţia inedită de a avea doi inspectori-şefi şi încă un proces pentru a clarifica care dintre ei va conduce în continuare poliţia judeţeană: Todiruţ sau ofiţerul care va câştiga concursul programat de IGPR pentru ziua de ieri, dar care a fost reprogramat pentru o dată ulterioară, după ce singurul candidat, a cărui identitate nu ne-a fost dezvăluită, a fost descalificat.

 

„În exil” la Călăraşi. Lăudat de autorităţi, sancţionat pentru management defectuos

Verificând portalul instanţelor de judecată, am descoperit că dosarele prin care Ioan Nicuşor Todiruţ - prin Sindicatul Naţional al Poliţiştilor, a contestat în instanţă sancţiunile disciplinare primite în urmă cu aproximativ doi ani au fost câştigate la instanţa de fond.

Înainte de a fi trimis în judecată de DNA, în cele două dosare privind achiziţia sediilor de poliţie din municipiile Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, Ioan Nicuşor Todiruţ susţinea că era victima unei campanii care avea un singur scop: acela de a-l înlătura pe el de la comanda IPJ Suceava.   

În mai 2012, a fost „exilat” la Călăraşi, în fruntea poliţiei judeţene de acolo, cei care au plănuit mutarea sperând ca Todiruţ să renunţe, când va realiza că trebuie să lucreze la peste 500 de kilometri de casă, departe de soţie şi de copilul minor.

A stat un an la IPJ Călăraşi, iar activitatea i-a fost apreciată de prefectul de acolo, de şeful Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică şi de prim-procurorul din acea vreme a Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, care au trimis la minister scrisori de apreciere la adresa „exilatului”.

Presa din Călăraşi scria despre comisarul-şef Todiruţ că, pentru prima oară în istoria acelui inspectorat, s-a umplut arestul, iar statisticile arătau descreşteri la aproape toate categoriile de infracţiuni.

Toate bune şi frumoase, numai că, spre finalul mandatului lui Todiruţ la IPJ Călăraşi, reprezentanţi ai IGPR au venit în control şi l-au sancţionat pe inspectorul-şef. Motivul: management defectuos.

 

Sancţionat pentru că a intrat în propriul birou să-şi lase uniforma

 A doua sancţiune disciplinară a venit imediat după întoarcerea la Suceava, când inspectorul-şef a venit la sediul poliţiei judeţene şi a mers în biroul său, pentru a-şi lăsa uniforma şi alte obiecte personale.

Toată povestea a durat câteva minute, după care Todiruţ a plecat, fiind în concediu medical, şi a revenit după câteva zile la serviciu.

Cei de la Bucureşti susţin că Todiruţ nu avea voie să intre în biroul său, al inspectorului-şef, atâta vreme cât nu avea avizat permisul de acces la informaţiile clasificate. Ca o precizare, dar una foarte elocventă, cel care l-a înlocuit pe Todiruţ la comanda IPJ Suceava, cât timp acesta a fost detaşat la Călăraşi, comisarul-şef Marcian Colman, nu a posedat permis de acces pentru IPJ Suceava.

 

MAI, obligat să-i plătească despăgubiri lui Todiruţ

În ambele cazuri, Todiruţ a contestat sancţiunile primite, cauzele judecându-se la Tribunalul Bucureşti - Secţia de contencios administrativ.

Spre sfârşitul anului trecut, instanţa de fond s-a pronunţat şi a decis admiterea cererilor făcute de Ioan Nicuşor Todiruţ - prin Sindicatul Naţional al Poliţiştilor - şi anularea dispoziţiilor IGPR şi ordinelor Ministerului Afacerilor Interne, prin care comisarul-şef Todiruţ a fost sancţionat.

Într-unul dintre dosare, judecătorii au dispus ca pârâtul, Ministerul Afacerilor Interne, să-i plătească despăgubiri lui Todiruţ.

MAI a făcut deja contestaţie, cauzele urmând să se judece şi la Curtea de Apel Bucureşti.

Şi în privinţa dosarelor în care a fost trimis în judecată de DNA Suceava, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ susţine, prin avocaţii săi, că îşi va dovedi nevinovăţia. Caz în care mai marii Poliţiei Române trebuie să-l repună în funcţia deţinută anterior, cea de şef al IPJ Suceava. Or, de la Bucureşti se pregăteşte deja - printr-un concurs cu „candidaţi secreţi” - aducerea unui alt inspector-şef. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În timp ce mai marii Poliţiei Române vor şef nou la IPJ Suceava, fostul comandant Todiruţ câştigă în instanţă procesele împotriva ministerului.
 Vizualizări articol: 11855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
În timp ce mai marii Poliţiei Române vor şef nou la IPJ Suceava, fostul comandant Todiruţ câştigă în instanţă procesele împotriva ministerului3.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ROMANI DE RAHAT. trimis de
(11 mar 2015, 14:30:03
Cand am spus ca legile sun facute pentru hoti, aasa ramane. Numai RUSSSSI.NE.A SALVEAZA. ASTIA, VESTU` N.AU FURAT DESTUL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cozonac cu prune Copturile ritualice sunt mult și cu rostul lor în Postul Paștilor. Se fac de la colăcei de post la hulubi de pită și până la colacii mari, mai ales în zilele de pomenire a morților. Un astfel de colac, numit „uitata”,... Citeşte