Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2014 - Anul XIX, nr. 267 (5776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A 63-a ediţie

Universitatea din Suceava participă la Salonul de inventică „Innova”, de la Bruxelles

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava va participa la cea de-a 63-a ediţie a Salonului de inventică „Innova”, de la Bruxelles, capitala Belgiei, şi la Concursul  Internaţional Bruxelles – Eureka, dedicat tot inventicii, organizat în perioada 13-15 noiembrie, în cadrul salonului.

Inventatorii şi cercetătorii români participă la această ediţie a salonului, România fiind prezentă la acest eveniment cu 25 de invenţii care vor fi expuse în standul realizat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Cât priveşte Universitatea din Suceava, aceasta va fi reprezentată de profesorii Sonia Amariei, Gheorghe Gutt, Florin-Sorin Todirica, Andrei Gutt şi Amelia Buculei, de la Facultatea de Inginerie Alimentară.

Ei vor participa cu invenţia „Spectromicroscop modular complex”, descrisă ca fiind „unitate spectromicroscopică, complexă, configurabilă liber, ce permite efectuarea de studii de microscopie biologică, de microscopie metalografică, spectrometrie de emisie atomică, spectrometrie Raman, spectrometrie UV-VIS-NIR, spectrometrie fotoacustică, spectrometrie de fluorescenţă”.

Prof. univ. dr. ing. Gheorghe Gutt a precizat că „în Europa sunt două evenimente foarte importante – unul este Salonul de la Geneva, care are loc primăvara, şi al doilea este Salonul de la Bruxelles, care, de regulă, este toamna. Este o manifestare foarte prestigioasă, iar Facultatea de Inginerie Alimentară participă pentru prima dată la acest eveniment”.

Salonul „Innova” din capitala Belgiei s-a consacrat de-a lungul vremii ca un prestigios spaţiu de întâlnire între cercetători, oameni de ştiinţă, cadre didactice universitare şi întreprinzătorii cei mai activi şi mai interesaţi de „nou” din mediul de afaceri.

 

Standuri pentru fiecare invenţie 

Pentru actuala ediţie a salonului de inventică, organizatorii vor menţine formula de prezentare care include spaţii alocate standurilor ţărilor participante, respectiv zone de prezentare a invenţiilor şi proiectelor belgiene. O deosebită atenţie va fi acordată întâlnirilor dintre potenţialii parteneri de afaceri în cadrul secţiunilor Innovation Avenue - Start-ups Avenue - Social Avenue (Aleea Inovării - Aleea Start-up-urilor şi Aleea Socială). Este menţinut, de asemenea, conceptul Social Avenue, introdus în anul 2013, secţiune dedicată lansării unor invenţii care răspund nevoilor sociale ale cetăţenilor prin soluţii concrete la problemele de zi cu zi.

Pe parcursul desfăşurării Salonului „Innova”, Ministerul Educaţiei Naţionale organizează evenimente de brokeraj tehnologic şi de afaceri pentru inventatorii români. Suplimentar, vineri, 14 noiembrie, la ora 15.00, în standul naţional (Pavilion 10 - Complex Bruxelles Expo) a fost organizată Ziua României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava participă la Salonul de inventică „Innova”, de la Bruxelles.
 Vizualizări articol: 1860 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Universitatea din Suceava participă la Salonul de inventică „Innova”, de la Bruxelles5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei