Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2014 - Anul XIX, nr. 267 (5776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Reorganizare

Birou Antifraudă şi Poliţia Animalelor, înfiinţate la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava lucrează, de la începutul acestei luni, într-o nouă formă, cu noi birouri şi servicii care ar urma să crească eficienţa instituţiei. Cele mai importante noutăţi sunt înfiinţarea unui Birou Antifraudă, a Poliţiei Animalelor şi a Serviciului de Cartografie, Înregistrare şi Evaluare.

Noutatea cu cel mai mare impact este înfiinţarea Biroului Antifraudă.

Directorul executiv al DSVSA Suceava, doctorul Leon Postolache, a explicat:

“Acest birou are rolul de supracontrol, se ocupă de verificarea celorlalte compartimente care au rol de control şi intervine acolo unde există suspiciuni privind modul în care se efectuează verificări. De asemenea, lucrătorii acestui birou se vor ocupa de controalele care vizează latura penală şi de verificările complexe, în comun, cu alte instituţii”. De asemenea, în viitor ar urma ca specialiştii de la Biroul de Antifraudă să fie trimişi în controale şi la alte instituţii sanitar-veterinare din ţară, pe principiul încrucişării echipelor de control.

La conducerea Biroului Antifraudă a fost numit doctorul Vasile Semeniuc, care are experinţă în domeniu, lucrând ani de zile ca şef la departamentul Inspecţie şi control în vremea în care DSVSA Suceava era condusă de doctorul Petrea Dulgheru. Semeniuc şi Dulgheru au ajuns „vedete” în mass-media acum câţiva ani după ce s-au deghizat în ţigani căldărari când au mers la controale, în pieţe. Revenind la postura de acum, Vasile Semeniuc are în subordine patru inspectori antifraudă.

O altă noutate importantă este „Poliţia animalelor”. Structura este condusă de doctorul Dorin Galan, care se va ocupa cu prioritate de gestionarea problemei câinilor fără stăpân. Deocamdată, la „Poliţia animalelor” lucrează un singur om.

Serviciul de Cartografie, Înregistrare şi Evaluare, de asemenea nou înfiinţat, va avea un rol foarte important. Asta pentru că se ocupă de tot ce ce înseamnă monitorizare a importurilor şi exporturilor de animale vii sau alimente. Acest serviciu este condus de Arcadie Nichitean.

 

Deficit de personal la Direcţia Sanitar Veterinară

Doctorul Leon Postolache a declarat că reorganizarea s-a făcut ţinându-se cont şi de experienţa colegilor, pentru ca nici un angajat să nu fie total străin de noile atribuţii, să nu fie nevoit să înceapă munca de la zero. În urma reorganizării nu au fost daţi oameni afară, ceea ce nu trebuie să mire în condiţiile în care la DSVSA este criză de personal.

„Avem peste 90 de angajaţi, cu tot cu personalul de la structura laboratorului din cadrul instituţiei. Am făcut o solicitare de suplimentare de personal către Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru că avem mare de nevoie de oameni în plus la anumite compartimente”, a declarat directorul executiv al DSVSA Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Birou Antifraudă şi Poliţia Animalelor, înfiinţate la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava.
 Vizualizări articol: 2977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Birou Antifraudă şi Poliţia Animalelor, înfiinţate la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei