Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2014 - Anul XIX, nr. 267 (5776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dorinţă

Deputatul Ioan Marocico speră într-o redeschidere rapidă a Consulatului Ucrainei de la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul Ioan Marocico, reprezentantul minorităţii ucrainene în Parlamentul României, şi-a exprimat încrederea că oficiul consular care a funcţionat la Suceava se va redeschide în cel mai scurt timp.

„Comunitatea ucraineană din judeţele Suceava, Maramureş şi Botoşani, carenumără nu mai puţin de 40.000 de persoane, a găsit mereu un real sprijin în rezolvarea chestiunilor concrete cu care s-au confruntat cei mai mulţi dintre cetăţenii din zonă. Sper să se găsească resursele financiare şi logistice pentru redeschiderea Consulatului de la Suceava, într-o zonă în care chiar este nevoie de o asemenea instituţie”, a precizat deputatul Marocico.

Acesta a dorit să remarce şi activitatea extrem de laborioasă depusă de consulul general Vasyl Boeciko şi echipa care a fost în spatele acestuia. De altfel, deputatul Ioan Marocico a venit la Suceava pentru a-ifelicita personal pe consulul general Vasyl Boeciko şi pe colaboratorii acestuia.

„Doresc să evidenţiez în mod deosebit implicarea şi disponibilitatea de care domnul consul general şi colaboratorii săi au dat dovadă pe durata mandatului de reprezentare a Ucrainei în România şi sunt convins că toate aceste eforturi vor duce la intensificarea dialogului intercultural, dar şi la promovarea la nivel regional a imaginii comunităţii ucrainene”, a declarat Ioan Marocico.

Potrivit deputatului care reprezintă minoritatea ucraineană din România, în cei 13 ani de funcţionare, activitatea oficiului consular de la Suceava a marcat în mod pozitiv viaţa comunităţii ucrainenilor şi a oferit o nouă perspectivă relaţiilor bilaterale dintre România şi Ucraina, consolidând segmentul interuman, ca bază pentru amplificarea legăturilor dintre cele două ţări şi a valorificării proiectelor de interes comun.

„În numele comunităţii de ucraineni din România, cât şi al meu personal, doresc să-i urez succes domnului Boeciko, în continuare, în activitatea dumneavoastră diplomatică, şi să îmi exprim speranţa identificării unei variante optime care să permită redeschiderea Consulatului General al Ucrainei de la Suceava, cât mai curând posibil”, a concluzionat deputatul Ioan Marocico.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Marocico speră într-o redeschidere rapidă a Consulatului Ucrainei de la Suceava.
 Vizualizări articol: 2092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Marocico speră într-o redeschidere rapidă a Consulatului Ucrainei de la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Draga Moricica! trimis de
(15 nov 2014, 19:24:05
SPER DIN TOT SUFLETUL CA LUPȚI DIN TOATĂ INIMA PENTRU RECUPERAREA TERITORIILOR TERITORIILOR ROMANEȘTI AFLATE ABUZIV ÎN POSESIA UCRAINEI:ISMAIL.CETATEA ALBA BEOGRAD,CERNĂUȚI SI TRANSCARPATIA!!! ALTFEL SA NU UIȚI CA ROMÂNIA NU A AVUT NICIODATĂ GRANIȚA CU UCRAINA!!!
2.   Draga Moricica! trimis de
(15 nov 2014, 19:30:30
sper ca condamni invazia STALINISTA CARE V-A ÎMPROPRIETĂRIT CU TERITORIUL ROMÂNIEI,POLONIEI,CEHIEI UNGARIEI,ETC. ȘI VEI LUPTA NEABĂTUT PENTRU ÎNDREPTAREA CRIMELOR ISTORIEI BOLȘEVICO-STALINISTE CARE VA CONVINE DE MINUNE!! 50% DIN TERITORIUL UCRAINEI ESTE FURAT DE LA ALTE TARI!!!!RUȘINE!!!!!!!!!!!!!
3.   Asta-i logica ucrainianului sovin ! trimis de
(16 nov 2014, 09:14:02
Asta-i logica ucrainianului sovin - el iti ocupa tara, iar Romania trebuie sa contribuie la promovarea la nivel regional a imaginii comunităţii ucrainene!? Daca îi spui pe nume, ocupant, devii „radical de dreapta proromân”.
Ukraina, daca doreste sa-si mai spele ceva din multele sale pacate, ar trebui sa-si ceara scuze ca au taiat în doua Bucovina.
Sa-si ceara iertare de la întregul popor român pentru crimele savârsite în acesti ani de ocupatie si umilinta a conationalilor nostri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei