Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2014 - Anul XIX, nr. 267 (5776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dolheşti

Orfani de tată şi abandonaţi de mamă, patru fraţi sunt crescuţi de o bunică în vârstă de aproape 80 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Orfani de tată şi abandonaţi de mamă, patru fraţi din Dolheşti sunt crescuţi de bunica paternă, în vârstă de aproape 80 de ani. Minorii, în vârstă de 4, 10, 15 şi 17 ani, sunt în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, care a fost de acord cu plasamentul familial al copiilor la bunica paternă, pentru că între nepoţi şi bunică există un ataşament foarte puternic. Chiar dacă bunica este în vârstă şi are probleme de sănătate, copiii au refuzat să fie luaţi de stat, pentru că o iubesc mult.

În luna iulie a acestui an tatăl minorilor a murit în urma unei boli cumplite, copiii rămânând şi fără mamă, care a părăsit familia în urmă cu aproximativ un an. Singura salvare a minorilor a fost bunica paternă, care, împreună cu un frate mai mare al minorilor, încearcă să le asigure cele necesare.

Am aflat de la reprezentanţii Protecţiei Copilului că, în prezent, mama copiilor este plecată în străinătate. Femeia a încercat să ia legătura cu minorii, dar aceştia au refuzat-o, din cauza neînţelegerilor pe care le-au avut părinţii până la divorţ, dar mai ales pentru că nu a fost alături de tatăl lor în cele mai dificile clipe, când cancerul l-a doborât pentru totdeauna.

 

Ajutaţi de Fundaţia Hope and Homes for Children

Sabina Doroftei, asistent social în cadrul serviciului Intervenţii în Regim de Urgenţă, din cadrul DGASPC Suceava, ne-a spus că la vizitele pe care le-a făcut minorilor, acasă la bunica paternă, a găsit curăţenie, „copiii aveau hainele spălate, erau îngrijiţi şi hrăniţi. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că cei patru copii nu sunt abuzaţi fizic, dimpotrivă, relaţiile dintre bunică şi copii sunt bazate pe afecţiune şi ataşament reciproc, ţinând cont că ei au fost crescuţi de bunică de la vârste fragede. Copiii sunt foarte ataşaţi de bunică şi nu doresc instituirea unei măsuri de protecţie”. Cazul celor patru fraţi, trei dintre ei elevi, cel mai mic preşcolar, în vârstă de 4 ani, rămâne în atenţia DGASPC şi a Primăriei Doheşti. „Dacă apar modificări cu privire la situaţia celor patru fraţi, care să impună intervenţia Protecţiei Copilului, specialiştii care s-au ocupat de caz vor recurge la măsuri legale potrivit interesului superior al copilului”, a completat Sabina Doroftei.

Fundaţia Hope and Homes for Children România le-a oferit copiilor îmbrăcăminte şi încălţăminte, în valoare de 500 de lei, o maşină de spălat (500 de lei) şi tichete sociale, în valoare de 300 de lei lunar, pe o perioadă de şase luni, în cadrul Programului de prevenire a separării copilului din familie, program realizat în colaborare cu DGASPC. Fundaţia Hope and Homes for Children a acoperit şi tratamentul stomatologic al unui copil, în valoare de 500 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orfani de tată şi abandonaţi de mamă, patru fraţi sunt crescuţi de o bunică în vârstă de aproape 80 de ani.
 Vizualizări articol: 3410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Orfani de tată şi abandonaţi de mamă, patru fraţi sunt crescuţi de o bunică în vârstă de aproape 80 de ani5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei