Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2014 - Anul XIX, nr. 267 (5776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rezolvare

La Vatra Dornei, încălzirea locuințelor este asigurată pentru această iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pericolul sistării furnizării căldurii în municipiul Vatra Dornei nu mai există în această iarnă, după ce Primăria Vatra Dornei a reuşit să asigure stocuri suficiente de rumeguş şi tocătură de material lemnos pentru funcţionarea centralei termice a municipiului şi să achite toate datoriile la furnizorii de deşeuri lemnoase.

Până în această iarnă, autorităţile locale din Vatra Dornei solicitau sprijinul firmelor care utilizează pe scară largă rumeguşul în activităţile pe care le au în judeţul nostru pentru a asigura o parte din combustibilul necesar funcţionării centralei termice, cerându-le totodată clemenţă pentru plata facturilor. În urma unor demersuri făcute de Primăria Vatra Dornei şi Consiliul Judeţean Suceava, sprijinite de parlamentarii suceveni, Guvernul României a alocat suficienţi bani pentru asigurarea furnizării agentului termic în municipiu.

Primarul din Vatra Dornei, Ilie Boncheş, a declarat: „La Vatra Dornei avem câte şase luni de iarnă, iar anul acesta suntem pregătiţi să facem faţă temperaturilor scăzute, astfel încât vom ţine musafirii care vin la Vatra Dornei <la cald>. Vreau să mulţumesc Guvernului României, care ne-a făcut cea mai mare surpriză şi ne-a asigurat liniştea pentru a trece iarna 2014 – 2015. Am primit o sumă foarte mare de bani, 30 de miliarde de lei vechi, cu care am ajuns la zi cu plăţile la furnizorii de materie primă, tocătură şi rumeguş, şi putem asigura combustibilul pentru centrală pentru toată iarnă, oricât de lungă şi de grea va fi. Am găsit disponibilitate la agenţii economici, care au înţeles necesităţile primăriei şi au adus rumeguşul şi tocătura spre noi, pentru că anul acesta am dovedit că suntem un partener de afaceri serios şi suntem la zi cu plăţile către furnizorii de materie primă pentru funcţionarea centralei. Sunt 12 furnizori din Bazinul Dornelor care ne asigură aprovizionarea cu deşeuri lemnoase pentru centrală”.

În ceea ce priveşte încălzirea structurilor de cazare pentru turişti, conform primarului Ilie Boncheş, multe pensiuni au încălzire cu centrală proprie, dar au existat şi cereri pentru a se reconecta vechile pensiuni sau pentru a se conecta structuri noi.

„Au rămas branşate la sistemul centralizat hotelurile cele mai importante, Bradul, Călimani, Intus şi Carol. Administratorii acestora sunt mulţumiţi şi continuă cu serviciile de termoficare asigurate de noi”, a precizat Ilie Boncheş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Vatra Dornei, încălzirea locuințelor este asigurată pentru această iarnă.
 Vizualizări articol: 2065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Vatra Dornei, încălzirea locuințelor este asigurată pentru această iarnă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DISTRACTIV! trimis de
(15 nov 2014, 12:16:12
V.Dornei a primit de la Guvern 30 miliarde de lei si Lungu 2 miliarde!Cum comentati?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei