Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 nov 2014 - Anul XIX, nr. 266 (5775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Primărița Lia Olguța și „alegătorii analfabeți” ai „nemțălăului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primărița Craiovei, alintată în buletin Olguța, lansată în politică de tribunul Vadim, în preajma căruia a prestat un naționalism robust, mă înjură la grămadă. Nu pe mine direct, fiindcă nu cred că a avut răgazul să se aplece asupra vreunei cărți pe care-am scris-o și, în consecință, nu mă știe, ci pe cei care se dovedesc simpatizanți ai candidatului Iohannis. Nu-l cunosc, așa cum am mai scris, pe ”nemțălău”, cum îl numește doamna Olga cea diminutivată, nu-l știu pe ”mut”, cum tot ea glăsuiește, cu poalele politice suite peste ombilic, dar, ascultându-l de vreo două ori, lăsat să vorbească în pauzele nesfârșitei vorbării a lui Ponta, mi-am dat seama că nu-i nici mut, nici prost, cum sugerează primărița pesedistă din Bănie, ci citit, chiar rafinat în nuanțe, stăpân pe ce spune. Și nu spune prostii. Mi-e teamă că vorbele lungi ale domnului Ponta se vor arăta goale într-o confruntare corectă cu sasul, mai zgârcit în vorbă, dar mai adânc în cugetare și mai credibil. Toți alegătorii lui Iohannis, zice madam Olguța, sunt analfabeți, nu-s în stare să scrie, pe Facebook, o frază cu gramatica la ea. Așa să fie? Am destule exemple, chiar pe paginile AMPress, unde îndrăzneala mea de a scrie că Victor Ponta începe să mi se confirme ca pericol real pentru democrație a primit replici, multe dintre ele în conflict cu gramatica. Nu m-am grăbit să-i cataloghez ca inculți și proști pe alegătorii lui Ponta. Oamenii, simpatizând alt candidat, au fost atât de nervoși pe sinceritatea mea frustă, că au mai scăpat o virgulă între subiectul și predicatul înjurăturii ce-mi era adresată. Nu mă mai supăr de mult timp pe cei care, nefiind de acord cu opiniile mele, mă spurcă agramat sau cu gramatica întreagă. Suntem oameni cu temperament, iar o replică poate fi dată, mai repede, cu măciuca în moalele capului, decât cu acuratețea scriiturii. Primărița, politician ajuns în vârf, mândră de ea ca un toc de pantof ascuțit, ar putea cultiva, în noi, alegătorii de rând, un spirit mai catifelat al polemicii, mă gândesc. Aș!  Ea zice că la amărâții ăia de 2.000 de inși care au cerut mai multe cabine de vot în diaspora, ea scoate mintenaș, din mâneca halatului, 20.000 în stradă și face răzbel civil. Aibi pietate, madam! La atâta sărăcie și la atâta bejenie prin lumi să ne mai tragem și un război civil? Să-i omorâm, adică, pe ăi de  îndrăznesc să constate că ”nemțălăul” nu-i nici prost, nici mut și nici farsor și e chiar un român care-și iubește țara? Oricum, mai puțin farsor decât marele împărțitor de pomeni pe care-l slăvește Olguța și pe care, sunt convins, primărița l-ar trăda la prima ocazie. Mărturie poate depune chiar Vadim, care știe mai multe decât spune acum când a trecut peste noapte, cu pamflet cu tot, în căruța celui pe care-l porcăia ieri. Tribunul poate cuvânta mult despre acuratețea morală a fostei lui colege de doctrină și despre biografia ei politică.

Lia Olguța Vasilescu, personaj feminin acru, cu o crispare pe chip care-o face vară primară a sinistrei Kruela, îi dă, din exces de zel, un pumn în cap lui Victor Ponta. Mă tem că semnalările mele critice despre derapajul de la democrație pe care-l comite candidatul PSD, dedat azi la cele mai  jenante compromisuri pentru a obține voturi, îi aduc lui Ponta mai puține pagube electorale decât îi aduce aliata sa politică de la Craiova. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primărița Lia Olguța și „alegătorii analfabeți” ai „nemțălăului”.
 Vizualizări articol: 4677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 13 voturi
Primărița Lia Olguța și „alegătorii analfabeți” ai „nemțălăului”5.0513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei