Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2014 - Anul XIX, nr. 267 (5776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atenție când schimbați valută!

Încă o persoană păcălită de un așa-zis valutist, prin metoda “șmen”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din municipiul Suceava a reclamat la poliție că a fost păcălit de un individ care l-a acostat la o casă de schimb valutar și s-a oferit să-i schimbe el euro în lei, la un curs mai bun.

Întreaga poveste s-a petrecut joi, în jurul prânzului, în ultimele luni înregistrându-se mai multe astfel de înșelăciuni în mai toate orașele și municipiile din județ.

Mihai S., în vârstă de 49 de ani, s-a dus joi la o casă de schimb valutar de pe Calea Unirii, intenționând să schimbe 600 de euro.

Aici, a fost abordat de către un necunoscut care s-a arătat interesat să-i schimbe el banii, oferindu-i un preț mai bun decât cel afișat de respectiva casă de schimb valutar.

Mihai S. a acceptat și, la cererea necunoscutului, s-au dus în apropierea unui laborator de analize medicale din zonă, unde a avut loc tranzacția dintre cei doi.

“Autorul a numărat de două ori în fața părții vătămate mai multe bancnote, spunându-i acestuia că are suma de 2.650 lei, pe care i-a înmânat-o. Fără a verifica personal, partea vătămată a primit banii, după care i-a înmânat bărbatului suma de 600 euro”, explica vineri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, subcomisarul Ionuț Epureanu.

Acesta a precizat că păgubitul și-a dat seama la scurt timp că teancul de bancnote primite nu însuma 2.650 de lei, ci cu 1.600 de lei mai puțin.

Judiciariştii precizează că metoda „şmen” constă în faptul că escrocul, în momentul în care numără banii în faţa victimei, ascunde după degete o parte dintre bancnote, fără ca păgubitul să-şi dea seama. Acesta din urmă e convins că a primit suma corectă, mai ales că, așa cum i s-a întâmplat și lui Mihai S., așa-zisul valutist a numărat, de două ori, banii în fața sa.

Polițiștii încearcă acum să dea de urma escrocului, întocmind un dosar penal pentru înșelăciune, înregistrat deocamdată cu autori nescunoscuți.

“Poliţiştii recomandă efectuarea operaţiunilor de schimb valutar doar la unităţile specializate în acest sens, un curs valutar aparent mai avantajos oferit de persoane necunoscute putând fi doar o modalitate de a vă înşela şi a vă crea un prejudiciu”, a completat subcomisarul Ionuț Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o persoană păcălită de un așa-zis valutist, prin metoda “șmen”.
 Vizualizări articol: 2657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Încă o persoană păcălită de un așa-zis valutist, prin metoda “șmen”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei