Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2014 - Anul XIX, nr. 267 (5776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Aniversare

50 de ani de învățământ liceal la Vicovu de Sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liceul Tehnologic „Ion Nistor” a sărbătorit, la mijlocul acestei săptămâni, 50 de ani de învățământ liceal la Vicovu de Sus. Manifestarea, intitulată sugestiv „Arc peste timp”, a reunit, preț de câteva ore, directori de azi și de ieri, foști și actuali profesori, absolvenți din diferite generații, oficialități, care au marcat în mod festiv trecerea timpului peste această instituție de învățământ.

Un sobor de preoţi si diaconi, condus de stareţul Mănăstirii Putna, arhimandritul Melchisedec Velnic, a oficiat o rugăciune de mulţumire pentru binecuvântările revărsate de Dumnezeu asupra elevilor şi profesorilor în cei 50 de ani de la înfiinţarea liceului. Directorul adjunct Steluța Pîslar a deschis oficial manifestarea desfășurată în grădina liceului, exprimând recunoștința și respectul profund al generației de cadre didactice de astăzi şi aleasă prețuire pentru eforturile înaintașilor de a pune bazele unui învățământ de calitate la Vicovu de Sus. Evoluția în timp a Liceului Tehnologic „Ion Nistor” a fost punctată în discursul directorului Angelo Cătălin Bărbuță, care a mulțumit pentru participare celor prezenți. A luat apoi cuvântul prof. Iancu Breabăn, fost director al liceului, care a ținut să sublinieze latura sufletească, morală, a tuturor acțiunilor întreprinse de-a lungul anilor în cadrul acestui lăcaș de cultură.

 

Placă aniversară dezvelită cu acest prilej

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a mulţumit conducerii liceului pentru invitaţie, urând acestei şcoli cât mai multe succese. Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a fost reprezentat de inspectorul general Gheorghe Lazăr, care a precizat că Liceul Tehnologic „Ion Nistor” este locul unde au crescut zeci de generaţii, unde profesorii au ştiut să-i cunoască pe elevi şi să le dăruiască cu generozitate din cunoaşterea lor.

Corul liceului, condus de prof. Ancuța Dumitrița Galan, a interpretat două cântece specifice zonei. Programul artistic a fost continuat de grupul vocal tradiţional al liceului, coordonat de prof. Vasile Schipor.

După oficierea unui parastas pentru profesorii şi elevii trecuţi la cele veşnice, starețul Mănăstirii Putna, Arhimandritul Melchisedec, a ținut să sublinieze în cuvântul său importanța deosebită a profesiei de dascăl, în special într-o societate în continuă schimbare. După părerea sa, educatorul, învățătorul și profesorul sunt, alături de părinți, cele mai importante persoane care contribuie la formarea morală și profesională a tinerilor.

Pentru ca acest moment de sărbătoare să dăinuie în timp, s-a dezvelit o placă aniversară amplasată la intrarea principală în instituție. A urmat o masă rotundă la care au luat cuvântul și au depănat amintiri foști profesori, directori, absolvenți. Au fost înmânate medalii aniversare și s-a lansat o broșură aniversară intitulată „Arc peste timp”, editată cu această ocazie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 50 de ani de învățământ liceal la Vicovu de Sus.
 Vizualizări articol: 3494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
50 de ani de învățământ liceal la Vicovu de Sus4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dragi elevi trimis de
(15 nov 2014, 15:16:21
Promoţii întregi de elevi cu înaltă pregătire teoretică, au terminat studiile aici,la Vicov.
Amintirele unor profesori cabig grin-nul director Tipa,D-na prof.Smereca,D-nul(tov) prof. Rusu Vladimir,D-nul prof.Fâşcu Nicolae,D-nul prof.Butucel,D-nul prof.Toma,D-nul prof.Botezatul,D-nul prof.Gabor,D-nul prof.Breabăn şi mulţi alţii, ce au contribuit la nivelul de pregătire.
Cred că unii dintre ei sunt plecaţi spre cele veşnice,însă amintirile vii din anii cei mai frumoşi ai vieţii, rămân ca un film spre păstrare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei