Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2014 - Anul XIX, nr. 108 (5617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie judecători

Rădăuţeanul bănuit că şi-a ucis şi îngropat soţia şi două cumnate stă încă 30 de zile de arest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Lavric (56 de ani), mecanicul din Rădăuţi bănuit că în urmă cu mulţi ani şi-a ucis şi îngropat soţia şi două dintre surorile acesteia, însă cadavrele acestora nu au fost găsite nici până în ziua de astăzi, va mai sta în arestul Poliţiei Capitalei încă 30 de zile.

Decizia a fost luată marţi seară de judecătorii Tribunalului Bucureşti, aceeaşi instanţă care a emis şi mandatul de arestare preventivă pe numele lui Lavric pe data de 15 aprilie a.c.

Ieri, la Tribunalul Bucureşti s-a judecat cererea de prelungire a măsurii de arestare preventivă a lui Vasile Lavric, cerere făcută de procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi admisă de judecători.

Lavric a ajuns după gratii nu pentru dispariţia celor trei surori, ci pentru că în urmă cu 14 ani, în 2000, şi-ar fi lovit soţia din acea vreme, Nicoleta Lavric (fostă Iordache), cu un ciocan în cap. Femeia a dispărut cinci mai târziu, pe când avea 31 de ani. La câteva luni distanţă avea să dispară şi cea de-a treia fată, Ramona (18 ani), cu care mecanicul auto avea un copil, făcut în timp ce era căsătorit cu sora ei Nicoleta.

Prima dintre surorile Iordache, Iuliana, a dispărut tocmai în 1995, la vârsta de 16 ani, şi se zvoneşte că şi cu aceasta mecanicul auto ar fi avut o relaţie amoroasă.

 

Anchetatorii de la Bucureşti au săpat după cadavre în curtea casei părinţilor lui Vasile Lavric

Povestea dispariţiei surorilor de la Rădăuţi a fost cercetată şi de poliţiştii şi procurorii criminaliști de la Suceava, însă, în septembrie 2006, dosarul a fost închis, întrucât anchetatorii nu au reuşit să strângă probe împotriva principalului suspect, Vasile Lavric.

Dosarul a fost preluat spre sfârşitul anului trecut de Parchetul General, iar pe 14 aprilie a.c. o echipă de poliţişti şi procurori de la Bucureşti, însoţiţi de mascaţi şi ofiţeri de la Investigaţii Criminale din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, a descins la Rădăuţi, acasă la Vasile Lavric, dar şi la locuinţa părinţilor acestuia. În această din urmă locaţie, unde Vasile Lavric îşi are şi atelierul auto, anchetatorii s-au pus pe săpat şi au reuşit să găsească mai multe fragmente osoase, îngropate chiar la intrarea într-un garaj.

Spre seară l-au săltat pe Lavric, ţinut sub observaţie de mascaţi pe perioada percheziţiilor, şi l-au dus la Bucureşti, unde, după o noapte de audieri, rădăuţeanul a fost dus la Tribunal, cu propunere de arestare preventivă, cu o mică escală la spital, după ce suspectului i s-a făcut rău.

 

Au găsit fragmente osoase sub garaj şi sub dușumelele din verandă, însă nu sunt de om

Vasile Lavric a fost încarcerat pentru 30 de zile pentru o tentativă de omor comisă acum 14 ani, nu pentru că ar avea oficial, pe probe, vreo legătură cu dispariţiilor celor trei surori. După aproximativ o zi a apărut informaţia, neconfirmată oficial de autorităţi, dar nici infirmată, că acele fragmente osoase găsite în curtea părinţilor lui Lavric nu sunt de provenienţă umană.

La nici o săptămână distanţă, anchetatorii de la Bucureşti s-au întors la atelierul auto al lui Lavric şi, de data aceasta, au extins perimetrul săpăturilor, scoţând zeci de roabe de pământ şi deşeuri inclusiv din veranda casei părinţilor mecanicului auto, iar sub duşumele au găsit alte fragmente osoase. Numai că, şi de această dată, după câteva zile, a apărut informaţia că acele fragmente ar fi tot de animal.

Aşadar, nimic concret până acum în acest caz fără precedent în România, doar dacă investigatorii de la Bucureşti au alte probe împotriva mecanicului de la Rădăuţi.

Între timp, „săpăturile” continuă, iar Vasile Lavric stă în arest, la Bucureşti, pentru o presupusă tentativă de omor comisă acum 14 ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţeanul bănuit că şi-a ucis şi îngropat soţia şi două cumnate stă încă 30 de zile de arest.
 Vizualizări articol: 2589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rădăuţeanul bănuit că şi-a ucis şi îngropat soţia şi două cumnate stă încă 30 de zile de arest5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei