Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2014 - Anul XIX, nr. 108 (5617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În acţiune

Poliţiştii şpăgari, filmaţi şi înregistraţi de anchetatori când luau mită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cazul poliţiştilor acuzaţi că luau mită de la şoferii opriţi în trafic, anchetatorii susţin că au probe care dovedesc clar vinovăția acestora, şi anume înregistrări ambientale, audio-video, chiar în timp ce agenţii de poliţie luau şpagă.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au confirmat ieri că s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de cinci poliţişti de la Secţia Moara, pentru luare de mită, abuz în serviciu şi falsuri în acte.

Încă de la începutul anchetei, vizat de investigatori a fost şeful postului de poliţie al comunei Moara, agentul-şef Vasile Romică Albu, ceilalţi suspecţi în dosarul în cauză fiind prinşi luând şpagă, pe înregistrări, în urma monitorizării.

 

Monitorizaţi aproape o lună de procurori şi ofiţeri anticorupţie

Surse judiciare ne-au spus că monitorizarea poliţiştilor în cauză s-a făcut timp de aproximativ o lună, iar numai în această perioadă procurorul de caz şi ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au constatat zeci de infracţiuni comise de agenţi din cadrul Secţiei Moara.

Interesant este faptul că, potrivit unor surse chiar din rândul anchetatorilor, de şpăgile cerute de poliţiştii de la Moara ştiau şi colegi de-ai acestora, chiar şi şefi din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava. „Mai toată poliţia ştia de şpăgile de la Moara, dar nimeni nu ne-a sesizat”, ne-a mărturisit, ieri, unul dintre investigatori, precizând că ancheta în acest caz a început la sesizarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Pe lângă şeful de post de la Moara, agentul-şef Vasile Romică Albu, în dosar mai sunt cercetaţi şi agenţii Cristian Ştefanovici, Vlad Nastasia, Gabriel Marţincu (de la postul de poliţie Stroieşti) şi Vasile Popovici.

Aşa cum vă arătam şi în ediţia de ieri, reţeaua poliţiştilor şpăgari funcţiona pe raza de competenţă a secţiei de poliţie de la Moara (comunele Ilişeşti, Stroieşti, Moara, Bălăceana, Ciprian Porumbescu). Şoferii erau opriţi în trafic, iar celor cu abateri la legislaţia rutieră pentru care li s-ar fi reţinut permisul de conducere li se dădea de înţeles că în schimbul unei „atenţii” poliţiştii mai pot închide ochii la unele contravenţii.

Totuşi, poliţiştii aveau grijă să se acopere în acte, pentru a justifica şi rezultatele controalelor în trafic. Astfel, un şofer care depăşea pe linia continuă îi dădea poliţistului, de regulă, între 100 şi 200 de lei, şi primea fie un avertisment, fie o amendă mai mică pentru că era la volan fără centura de siguranţă, avea defecţiuni la sistemul de iluminare ori nu avea actele la el.

 

„Turnaţi” de un coleg de serviciu?

În cursul zilei de ieri, printre poliţiştii IPJ Suceava se vehicula varianta potrivit căreia şpăgile de la Moara au ajuns la urechile procurorilor chiar de la unul dintre colegii de muncă ai agenţilor puşi sub acuzare.

Respectivul poliţist ar fi tot de la Secţia Moara şi, în urma unor neînţelegeri la serviciu, le-a povestit tot anchetatorilor.

Tot respectivul polițist i-ar fi ajutat pe investigatori să monteze un dispozitiv de înregistrare audio-video într-unul dintre Loganurile secției de poliție.

Această variantă a fost infirmată ieri de reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care au precizat că ancheta a fost demarată în urma autosesizării, şi nu a unui denunț făcut de un polițist sau o altă persoană.

În perioada următoare, au mai spus anchetatorii, va fi finalizat rechizitoriul, iar suspecții vor fi trimiși în judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii şpăgari, filmaţi şi înregistraţi de anchetatori când luau mită.
 Vizualizări articol: 7752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Poliţiştii şpăgari, filmaţi şi înregistraţi de anchetatori când luau mită5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jos cu spaga trimis de
(14 mai 2014, 14:29:27
asemenea infractor deosebit de spagar exista si la postul de politie BOROAIA si cine sa fie altul decat seful de post Vasile zis si nea "BOCANCEL" el ea spaga si in timpul serviciului si dupa spune ca nu se supara daca treci seara pe la el la usa cu o oaie , un purcelus de lapte , o gaina sau niste euroi , el rezolva cu permisele , al are grija ca prietenii lui sa circule bauti la volan sau fara permis ... doar ii suna ...sa stea acasa in momentul in care vin cei de FALTICENI sau SUCEAVA
2.   Pt.DORELE trimis de
(14 mai 2014, 17:06:55
Dorele,sunt sigur ca seful de post din Boroaia ti-a pricinuit vreun necaz si de aceea ori de cate ori apare un articol despre politie ai si sarit la gatul acestuia.Acuzatiile aduse sunt foarte grave si de aceea,daca esti un om corect,te rog sa dai si numele celor care au trecut pe la usa domnului Vasile cu purcei,gaini oi, euroi etc.Fiind vecin cu el poate i-ai si filmat.Si o intrebare:Daca ai probe concrete la toate acuzele aduse in comentariile tale, de ce nu te adresezi organelor abilitate?Daca nu ai probe nu mai arunca cu noroi asupra acestuia.
2.1  RE: Pt.DORELE trimis de
(14 mai 2014, 18:29:12
NANUTU din cate observ te numeri printre prietenii lui 'pupincuristi" stii tu la ce ma refer ..sunt 2 dosare stufoase de probe pe numele lui in curs de solutionare dar treburile astea ti l-ea comunicat el banuiesc , hai sa nu mai laudam ciobanul numindu-l politist si sa ii spunem direct pe nume ......stii bine ca doar faci parte din cercul lui de prieteni "buni" cat despre filmari ...mai intreaba pe la DNA Suceava o sa obtii mai multe informatii despre el ...asta in cazul in care cineva este dispus sa ti le ofere ...bafta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei