Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2014 - Anul XIX, nr. 108 (5617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din rău, în mai rău

Datoriile populaţiei către Termica au crescut cu un milion de euro în această iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La ieşirea din iarnă, sucevenii sunt mai tare „înglodaţi” în datorii, numai către furnizorul de căldură şi apă caldă, Termica, restanţele fiind mai mari cu 45 de miliarde de lei vechi, adică un milion de euro.

Problema datoriilor către furnizorii de utilităţi şi consecinţele acestora a fost abordată în şedinţa de ieri de la primărie, cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

„De la 15 octombrie până la finele lunii aprilie, datoriile populaţiei către Termica au crescut cu 45 de miliarde de lei vechi. În iarnă nu s-a plătit nici măcar ce s-a consumat, nici gând să se achite şi din datoriile din urmă”, a declarat primarul Ion Lungu, care a analizat situaţia încasărilor la Termica pe mai multe luni de iarnă.

„De la începutul anului, primăria a plătit la Termica 105 miliarde de lei vechi, pe când populaţia a achitat doar 100 miliarde de lei vechi, în condiţiile în care noi suportăm 30% din preţul gigacaloriei (subvenţia de preţ, de la 185 lei la 267 lei). Avem unul din cele mai mici preţuri la căldură din ţară, o centrală performantă, dar care nu funcţionează cum ar trebui, pentru că nu sunt plătite facturile la termoficare şi are la rândul ei probleme cu plata furnizorilor”, a adăugat Ion Lungu.

 

Cele mai mici încasări din ultimii cinci ani

Faptul că încasările facturilor la energia termică folosită de suceveni în iarnă au lăsat mult de dorit a fost confirmat de către directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu.

„În fiecare lună, de la începutul anului şi până acum, s-au înregistrat cele mai mici încasări din ultimii cinci ani”, a spus directorul Termica, care a lansat un apel de impulsionare a încasărilor şi a plăţilor din partea asociaţiilor de proprietari, pentru ca sistemul de termoficare să poată funcţiona în continuare.

 

„Oricând putem rămâne fără apă caldă!”

Conform şefului municipalităţii sucevene, noul producător de energie termică, Bioenergy, a trebuit să treacă de la funcţionarea pe biomasă la cea pe gaz metan, începând de săptămâna trecută, din cauza datoriilor foarte mari pe care le are de încasat la rândul lui, de la Termica.

„Astăzi, noua centrală funcţionează pe gaz metan, pentru că lemnul de la ei din curte este sub sechestru, pentru neplată. În măsura în care nu se va plăti nici factura la gaz metan, se va opri şi acesta”, a avertizat Lungu.

În prezent, datoriile populaţiei către Termica sunt de aproape 200 de miliarde de lei vechi, aproape un sfert din acestea fiind acumulate în iarna 2013 – 2014.

„Oricând putem rămâne fără apă caldă! Populaţia trebuie să facă eforturi să ajungă cu facturile la zi, pentru că nimeni nu va da căldură fără a fi plătit”, a adăugat Lungu, care a spus că în funcţie de încasările din lunile ce urmează se pun bazele asigurării încălzirii în iarna 2014 – 2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Datoriile populaţiei către Termica au crescut cu un milion de euro în această iarnă.
 Vizualizări articol: 1761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Datoriile populaţiei către Termica au crescut cu un milion de euro în această iarnă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei