Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2014 - Anul XIX, nr. 108 (5617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune

Ghinionul lui „marţi, 13”, combătut de pompieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pompierii au încercat să înlocuiască superstiţia legată de ghinionul dintr-o zi de „marţi, 13” cu o campanie de informare care s-a axat pe ideea că ghinionul poate fi prevenit prin cunoaşterea măsurilor de precauţie. S-a întâmplat chiar ieri, marţi, 13 mai 2014, când toate subunităţile de pompieri din judeţ au fost deschise pentru public, de la ora 10.00 la 14.00, principalii vizitatori fiind copiii. În curtea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava au fost expuse autospeciale de stins incendii, de descarcerare, ambulanţe SMURD şi piesa de rezistenţă a ISU, autospeciala de cercetare şi decontaminare CBRN (Chimic-Biologic-Radiologic-Nuclear).

Copiii şi ceilalţi vizitatori au putut vedea tehnica de intervenţie a ISU şi li s-au explicat şi măsurile de precauţie de bază, pentru evitarea incendiilor şi a altor situaţii de urgenţă.

Daniela Costea, de exemplu, de la Grădiniţa „Micul Prinţ” din Suceava, a venit la ISU cu 22 de copii.

„Copiii aşteptau de mult timp să ajungem la pompieri, sunt foarte entuziasmaţi şi încântaţi, or să aibă ce povesti părinţilor, fraţilor şi prietenilor”, a spus Daniela Costea. Micuţii s-au arătat încântaţi de sirenele autospecialelor de intervenţie şi au probat cu entuziasm o cască de pompier.

Tot ieri, marţi, 13, în cadrul aceleiaşi campanii, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava pompierii militari au desfăşurat un exerciţiu de evacuare şi au prezentat o autospecială de stingere a incendiilor din cadrul Detaşamentului Suceava.

De asemenea, au fost organizate puncte de informare preventivă în zonele cu public numeros, în mai multe mari magazine din Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei. În aceste puncte de informare pompierii şi reprezentanţii E.ON România au împărţit pliante cu informaţii utile şi preventive.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ghinionul lui „marţi, 13”, combătut de pompieri.
 Vizualizări articol: 1973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ghinionul lui „marţi, 13”, combătut de pompieri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei