Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2014 - Anul XIX, nr. 108 (5617)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Închis pentru înșelăciuni

„Procurorul” cu patru clase: drept la replică, telefonic, din Penitenciarul Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Condamnat la nouă ani de închisoare după ce, dintr-o celulă a Penitenciarului Botoşani, a păcălit prin telefon zeci de persoane că este magistrat şi a obţinut de la acestea peste 100.000 de euro, promițându-le că le poate rezolva favorabil procese aflate pe rolul instanțelor sau că le poate scoate rudele din arest ori pușcărie, rădăuțeanul Ovidiu Rusu ne-a contactat telefonic în cursul zilei de ieri, pentru un drept la replică referitor la ultimele articole apărute în presa locală despre noul dosar în care a fost trimis în judecată săptămâna trecută, pentru fapte similare.
Telefonul a fost dat tot din puşcărie, de data aceasta din penitenciarul de la Iaşi, unde se află în prezent încarcerat rădăuţeanul.

 

„M-am folosit de fratele meu, fără să știe ce am eu de gând”

Nemulţumirea sa nu era legată de acuzaţiile care i se aduc acum de către procurori, acuzaţii pe care le recunoaşte în mare parte, ci de faptul că a fost pomenit din nou numele fratelui său, Silvestru Rusu, condamnat în octombrie 2013 de către Curtea de Apel Suceava la patru ani de închisoare, pentru că l-ar fi ajutat să comită escrocheriile din urmă cu mai mulți ani, cele cu un prejudiciu de peste 100.000 de euro.

„Intraţi pe portalul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să vedeţi că sentinţa dată de Curtea de Apel Suceava a fost infirmată”, ne-a spus la telefon „procurorul”, care, deşi are numai patru clase, a reuşit să facă avere din spatele gratiilor. „El (n.r. - Silvestru Rusu) este nevinovat. M-am folosit de el, fără să ştie ce am eu de gând”, a ţinut să precizeze deţinutul.

Într-adevăr, în urmă cu câteva săptămâni, judecătorii Curţii Supreme au admis recursul lui Silvestru Rusu împotriva deciziei penale din octombrie 2013 a Curţii de Apel Suceava, prin care fratele lui Ovidiu Rusu a fost condamnat la patru ani de închisoare şi plata unor daune de peste 30.000 de euro. 

“Casează decizia penală recurată şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecarea apelului declarat de inculpatul Rusu Silvestru la aceeaşi instanţă, Curtea de Apel Suceava”, se arată pe portalul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în privinţa recursului declarat de Silvestru Rusu.

 

„Le demonstrez (n.r. - procurorilor) cum un infractor se plimbă prin penitenciar cu ştampilele în buzunar”

Fratele lui Ovidiu Rusu  a fost trimis în judecată de procurorii DNA Suceava, fiind acuzat că şi-a ajutat fratele să falsifice la calculator mai multe documente care ulterior erau trimise victimelor cu antetul şi ştampila contrafăcute ale unităţilor de Parchet ori, după caz, ale instanţelor de judecată.

„Greșealamea a fost că eu am apelat la frate-miu, pentru ca el să scrie acele hârtii la calculator. Care hârtii, menţionez, nu erau cu nume, prenume, era un fel de formular tipizat, fără nume, fără date de naştere, fără date de stare civilă, fără nimic. El mi le trimitea la penitenciar prin plic poştal, iar aici eu le ştampilam, eu le semnam, eu le puneam în plic, eu le trimiteam persoanelor vătămate pentru a fi credibilă povestea că domnul procuror sau judecător la data respectivă ar fi rezolvat cauza”, susţinea Ovidiu Rusu într-un interviu pe care ni l-a dat din penitenciar în 2013.

Tot cu acea ocazie, rădăuţeanul susţinea că fratele său a fost o victimă a procurorilor anticorupţie.

„Cei de la DNA spun că eu nu aveam cum să deţin ștampile în penitenciar. La percheziţiile făcute la acea vreme în camerele de penitenciar nu au găsit nici o ștampilă. Doar o foaie A 4, unde erau imprimate toate modelele de ştampile, inclusiv Preşedinţia României, Camera Senatului, Camera Deputaţilor, ş.a.m.d. Toate...Mai puţin ştampila. Îi informez (n.r. - susţinea în mai 2013)  că şi acum e la mine, fraţilor. Cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - secţia penală. (reporter - Pe care ai falsificat-o tu?) Categoric. Eu le pun la dispoziţie ştampilele. Le scot de undeva de la Penitenciarul Iaşi, din interior, să le demonstrez cât de deştepţi sunt, cum un infractor se plimbă prin penitenciar cu ştampilele în buzunar”, susţinea Ovidiu Rusu nevinovăţia fratelui său. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Procurorul” cu patru clase: drept la replică, telefonic, din Penitenciarul Iaşi.
 Vizualizări articol: 5152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
„Procurorul” cu patru clase: drept la replică, telefonic, din Penitenciarul Iaşi3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei