Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 ian 2014 - Anul XIX, nr. 22 (5531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Spaţii de cazare

Universitatea „Ştefan cel Mare” vrea să ia în administrare un cămin al Colegiului de Industrie Alimentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru a suplimenta spaţiile de cazare pe care Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) le pune la dispoziţia studenţilor, reprezentanţii instituţiei vor să ia în administrare Căminul 2 al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, internat ce dispune de circa 200 de locuri de cazare.

Potrivit prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, „am purtat discuţii cu Primăria Suceava, cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, cu reprezentanţii colegiului, instituţii ce şi-au dat acordul în ceea ce priveşte iniţiativa noastră. Rămâne ca împreună cu primăria să identificăm alte spaţii în care chiriaşii internatului pot fi relocaţi”.

Acesta a mai precizat că, în fiecare an, mai multe licee din judeţ pun la dispoziţia USV spaţii de cazare pentru studenţi, însă preluarea căminului de la Colegiul Alimentar ar concentra studenţii într-un singur loc.

De partea cealaltă, edilul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că primăria nu are bani să întreţină căminele sociale „unde sunt cazaţi fel de fel de muncitori sezonieri sau alte categorii sociale”.

„Suntem de acord cu propunerea universităţii. Cred că ar trebui făcută o regulă, pentru că din ceea ce se întâmplă în aceste cămine ne confruntăm cu o altă problemă, consumuri foarte mari la utilităţi”, a declarat Ion Lungu.

Totodată, prof. Crăiţa Buda Niga, directoarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, a precizat că internatul nr. 2 al colegiului găzduieşte, pe lângă asistaţii sociali, şi biblioteca liceului, cabinetul medical şi arhiva instituţiei.

„Noi avem posibilitatea de a muta cabinetul, arhiva şi biblioteca la parterul Căminului 1. Administrarea Căminului 2 de către universitate ar fi benefică şi pentru noi”, a declarat aceasta.

Căminul 2 alColegiului Alimentar este locuit de chiriaşi ai Primăriei municipiului Suceava. În cazul în care va fi preluată, clădirea căminului va fi reabilitată şi modernizată pentru studenţi, în prezent majoritatea încăperilor fiind dominate de mizerie, iar condiţiile de trai nu sunt nici măcar aproape de un standard minim de decenţă.

Cu toate că au o capacitate de peste 1.000 de locuri de cazare, cele patru cămine studenţeşti ale Universităţii „Ştefan cel Mare” se dovedesc, an de an, a fi insuficiente pentru numărul mare de studenţi care solicită cazare în campus.

 

Odată cu transformarea fostului Hotel Clasic în cămin, USV câştigă 40-50 de locuri de cazare

Corpul N al USV, fostul Hotel Clasic, situat pe strada Universităţii, găzduia, până de curând, Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană, program aflat în cel de-al doilea an de funcţionare. Încă de anul trecut rectorul Valentin Popa şi-a exprimat intenţia de a transforma fostul hotel în cămin studenţesc.

„În prezent suntem în faza în care mutăm Departamentul de Sănătate într-un alt spaţiu”, a menţionat Valentin Popa. 

Conform acestuia, trei laboratoare ale departamentului vor fi mutate în Corpul B din campus, iar alte trei vor fi mutate în complexul de Kinetoterapie.

Odată cu transformarea fostului Hotel Clasic în cămin, USV câştigă alte 40-50 de locuri de cazare pentru studenţii instituţiei.

„Va trebui să facem o serie de amenajări interioare, să procurăm mobilier. Sperăm ca la începutul anului universitar 2014-2015 să-l putem deja da în folosinţă”, a mai completat Popa.

În anul 2011, în vederea înfiinţării acestui departament, conducerea USV a achiziţionat cu suma de 425.000 de euro Hotelul Clasic. Corpul N s-a dat în folosinţă odată cu debutul anului academic 2012-2013, sălile acestuia fiind dotate cu mobilier şi echipamente de specialitate specifice Departamentului de Sănătate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare” vrea să ia în administrare un cămin al Colegiului de Industrie Alimentară.
 Vizualizări articol: 3900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Universitatea „Ştefan cel Mare” vrea să ia în administrare un cămin al Colegiului de Industrie Alimentară4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei