Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 ian 2014 - Anul XIX, nr. 22 (5531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Consiliul Local

Termica solicită din nou majorarea costului gigacaloriei la 341,5 lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aleşii locali suceveni trebuie să decidă astăzi dacă vor da sau nu curs solicitării societăţii Termica de aprobare a unui nou preţ local al energiei termice, de la la 267 de lei la 341,5 lei.

Aceeaşi solicitare a mai fost făcută în decembrie, când s-a cerut ca noul tarif de transport şi distribuţie, cu tot cu TVA, să fie de 197,71 de lei/gigacalorie. Atunci, consilierii locali au respins proiectul.

Conform celor de la Termica, creşterea de preţ ar acoperi costurile reale de transport şi distribuţie a energiei termice preluate de la noua centrală, a firmei Bioenergy.

Primarul Ion Lungu s-a declarat contra acestei măsuri, chiar dacă nu afectează direct populaţia, care plăteşte tot 185 de lei/gigacalorie, deoarece diferenţa de costuri ar duce la cheltuieli suplimentare consistente pentru bugetul local.

„Bugetul primăriei nu mai poate suporta sume suplimentare. În măsura în care se va aproba acest tarif, conform fundamentării făcute de cei de la Termica, pentru lunile februarie, martie şi aprilie, cât va mai fi furnizată căldură, ar însemna o cheltuială suplimentară de 4.361.870 de lei de la bugetul local, adică aproximativ un milion de euro”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.

Estimările consumului de energie termică necesar pentru asigurarea căldurii şi apei calde pentru consumatorii racordaţi la Termica, în lunile următoare, sunt de 24.000 de gigacalorii pentru luna februarie, 21.000 de gigacalorii pentru luna martie şi 14.000 de gigacalorii pentru aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica solicită din nou majorarea costului gigacaloriei la 341,5 lei.
 Vizualizări articol: 4254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Termica solicită din nou majorarea costului gigacaloriei la 341,5 lei4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa radem cu Termica trimis de
(30 ian 2014, 12:48:09
*In apartamentul unei famili care, in iarna asta, a cerut decuplarea de la centrala care furniza energie termica si electrica, un reporter intreba: -Ce faceti daca va este frig? -Ne strangem in jurul lumanarii. -Dar daca este foarte frig? -Ne apropriem si mai mult de ea. -Dar daca este ger cu temperatura sub -20 C? -In acest caz aprindem lumanarea..
*CUM ISI USUCA O BLONDA PARUL DUPA CE SI L-A SPALAT?-IL TAIE SI- L PUNE PE CALORIFER.
*La al cincelea semnal va fi apa calda:
- Pic, pic, pic, pic, pic !
- A fost apa calda.
*DOUA MOLDOVENCE PLEACA IN ITALIA LA LUCRU, AJUNG , IAU O ODAIE IN HOTEL. UNA DIntre ELE INTRA IN BAIE, SI O STRIGA PE CEALALTA: - AUZI MARIA, AICEA ESTE APA CALDA, - DA ANA , SA FI FOST SIMBATA AVEAM SA FACEM CITE O BAIE.....
2.   Cei din Sistemul Centralizat suntem ai nimanui!? trimis de
(30 ian 2014, 13:46:11
Cei de la Termica cer pentru ca s-au invatat sa traiasca pe spinarea contribuabililor. Nu-i intereseaza ca sunt oameni care nu pot plati si pentru ca nu au cum sunt tiriti prin tribunale! Ca peste tot in lume cei care sunt racordati la sistemul centralizat termic sunt de obicei cei cu venituri mici si f. mici.

Atitia bani investiti in reteaua de distributie ani de zile si iar sunt pierderi uriase? Iata cine ne conduce ! Promisiuni, logoree , asigurari ca totul este OK prin toate canalele de comunicare …. Suntem intoxicati zilnic si de fapt realitatea este catastrofala.
Cind va fi pedepsita minciuna la rang de conducere, dezintersul si proasta organizare!?
3.   Sa ne radem cu monseur bubi racul la nani trimis de
(30 ian 2014, 20:59:37
Ce ne mai radem de basinile tale dilematice. Ce trecere nebuna si de bonton mai au bancurile tale perverse despre lumanare la populatie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei