Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 ian 2014 - Anul XIX, nr. 22 (5531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Joi, 30 ianuarie 2014, la ora 12.00, invităm la Primăria Rădăuţi - sala de şedinţe, toate persoanele interesate în susţinerea proiectului de hotărâre privind acordarea subvenţiei la energia termică livrată populaţiei din Rădăuţi. Menţionăm că, începând din luna iunie, CL (prin consilierii majoritari PDL-PPDD) a aprobat anularea subvenţiei acordate populaţiei, din acest motiv preţul pentru energie termică livrată crescând cu aproximativ 40%. Grupul USL- UNPR a atras atenţia atât în şedinţa respectivă, din 06.06.2013, cât şi în nenumărate rânduri până la venirea sezonului rece, că această hotărâre (HCL 94/6.06.2013) va avea repercusiuni majore asupra locuitorilor şi societăţilor care beneficiază de agentul termic în sistem centralizat. Arătam că în ultimele luni am solicitat CL Rădăuţi, prin depunerea de proiecte la ordinea de zi a şedinţelor (ordinare şi extraordinare), subvenţionarea agentului termic în aşa manieră încât preţul rezultant al gigacaloriei să fie de 180 de lei, faţă de 252,28 de lei - preţ producţie. Precizăm că tarifele practicate la Rădăuţi sunt un adevărat bir, având în vedere că la Suceava gigacaloria are un cost de producţie de 341,55 de lei TVA inclus, însă populaţia plăteşte doar 186 de lei/gigacalorie, diferenţa fiind subvenţionată; de asemenea, la Botoşani (de la 380,79 la 170 de lei/gigacalorie). În timp ce populaţia face eforturi pentru a achita facturile la încălzire, Primăria Rădăuţi, administrată de primarul în funcţie, a încheiat anul 2013 cu "modesta " sumă de aproape 67 de miliarde de lei vechi rămaşi necheltuiţi. Având în vedere că prezentele date sunt dovedite de documente şi nu deţinem majoritatea în Consiliul Local, însă considerăm reintroducerea subvenţiei un adevărat sprijin pentru rădăuţeni, contăm pe susţinerea voastră civică în vederea aprobării acestui demers în şedinţa de joi. 

 

Grupul USL-UNPR,

a consemnat Traian Andronachi

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicat de presă.
 Vizualizări articol: 2104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Comunicat de presă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei