Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 ian 2014 - Anul XIX, nr. 22 (5531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă

Opt ani de închisoare pentru individul acuzat că îşi viola fetiţa vitregă de faţă cu propriii săi copii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii Curţii de Apel l-au condamnat miercuri la opt ani de închisoare pe individul în vârstă de 40 de ani, din satul Deia, comuna Frumosu, trimis în judecată în decembrie 2013 sub acuzaţia că şi-a violat de mai multe ori fiica vitregă, violurile petrecându-se chiar în aceeași cameră în care se aflau şi doi dintre copii săi minori.

„Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că în intervalul august – 16 septembrie 2013, prin constrângere fizică şi morală, inculpatul Matei Marius a întreţinut cu fiica sa vitregă, în vârstă de 14 ani, trei raporturi sexuale normale, două dintre acestea având loc în prezenţa copiilor săi minori în vârstă de 6 ani, respectiv 7 ani”, susţin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Marius Matei a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de viol, pentru care a primit opt ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de trei ani, şi corupţie sexuală, infracţiune pentru care a primit trei ani de închisoare.

În final, se arată în soluţia judecătorilor, inculpatul va executa pedeapsa cea mai grea, opt ani după gratii şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de trei ani.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Şocant. Mama victimei ştia de violuri, dar nu a sesizat poliţia

Marius Matei, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii anchetatori, a mai fost cercetat pentru o faptă similară în urmă cu mai mulţi ani, victima de atunci fiind o fetiţă în vârstă de 11 ani, o minoră dintr-o relaţie anterioară a soţiei sale.

În acel caz, însă, anchetatorii nu au reuşit să strângă suficiente probe pentru a-l pune sub acuzare.

În ciuda acestor apucături bolnave ale inculpatului, mama fetiţelor a rămas alături de acesta. Mai mult, arată anchetatorii, fetiţa de 14 ani i-ar fi povestit totul mamei ei, însă femeia a ridicat din umeri.

„Atât partea vătămată, cât şi fraţii mai mici ai acesteia i-au spus mamei cele întâmplate, însă aceasta a spus că nu are ce să facă pentru că se teme de inculpat”, se arată în rechizitoriul înaintat instanţei de judecată.

De altfel, întreaga poveste a ajuns la urechile anchetatorilor după ce fetiţa a povestit ce i s-a întâmplat unui pedagog de la şcoala la care învăţa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opt ani de închisoare pentru individul acuzat că îşi viola fetiţa vitregă de faţă cu propriii săi copii.
 Vizualizări articol: 6419 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Opt ani de închisoare pentru individul acuzat că îşi viola fetiţa vitregă de faţă cu propriii săi copii4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parfum de tei trimis de
(30 ian 2014, 11:56:50
Aceasta pedeapsa e parfum de tei.In 2,3 ani iese afara pentru buna purtare si apoi o ia de la capat cu violatul.In Bulgaria s-a aprobat castrarea chimica a pedofililor.Pedofilii sunt deja castrati chimic in Polonia, Danemarca sau Cehia. Alte cateva sute de cehi au fost castrati chimic temporar, cu ajutorul unor injectii care suprima producerea hormonilor masculini.In America Antrenorul Jerry Sandusky, acuzat că a agresat sexual mai mulţi copii, inclusiv pe fiul său, a fost găsit vinovat.El riscă o pedeapsă cumulată de 156 de ani de închisoare.

2.   Parfum de tei trimis de
(30 ian 2014, 12:04:02
Executivul din Macedonia a propus cresterea pedepsei pentru pedofilie la inchisoare pe viata si castrarea chimica a celor care se fac vinovati de asa ceva.Justitia din Republica Moldova a condamnat, in premiera, un pedofil la castrare chimica, dupa intrarea in vigoare a legii in vara acestui an.In Rusia s-a ratificat legea federala privind intarirea pedepselor pentru crimele sexuale comise impotriva copiilor. A intrat in vigoare, asadar, si castrarea chimica a pedofililor.Noua lege interzice si suspendarea sau amanarea sentintelor in astfel de cazuri, si noile pedepse pot ajunge pana la inchisoare pe viata si proceduri medicale impotriva pedofililor, adica castrare chimica a acestora.Camera inferioara a Parlamentul polonez a adoptat un amendament la Codul Penal care prevede tratament medical obligatoriu in cazul actelor pedofile si incestului.O persoana condamnata pentru viol comis asupra unui minor sub varsta de 15 ani sau asupra unui membru foarte apropiat al familiei "poate fi supus obligatoriu, prin decizia justitiei, la un tratament medical sau la psihoterapie, in vederea diminuarii impulsurilor sexuale", dupa ce isi va ispasi pedeapsa cu inchisoarea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei