Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 ian 2014 - Anul XIX, nr. 22 (5531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nepăsare

Neglijaţi de mamă, lăsaţi în frig şi fără hrană, trei frăţiori au ajuns în grija statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei fraţi minori au ajuns în grija statului, după ce, în mod repetat, cea care le-a dat viaţă i-a lăsat în frig, fără hrană, nespălaţi, situaţie care le-a afectat şi activitatea şcolară. Copiii au acumulat multe absenţe şi au obţinut note mici, pentru că acasă trăiau în condiţii greu de imaginat. Cei trei copii, de 7, 9 şi 11 ani, locuiau cu mama, după ce părinţii s-au separat. Femeia are în prezent o relaţie de concubinaj, iar grija pentru copii a rămas pe plan secund.

 

Lăsaţi nesupravegheaţi

La începutul lunii decembrie a anului trecut, Serviciul de intervenţie în regim de urgenţă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava a primit o sesizare cu privire la trei minori care se află în situaţie de risc, pentru că mama lor îi lasă mult timp nesupravegheaţi. După cum ne-a spus purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, „în urma sesizării primite, reprezentanţi ai DGASPC Suceava, Serviciul de intervenţie în regim de urgenţă, s-au deplasat la domiciliul acestora, unde, la momentul respectiv, nu s-a constatat o situaţie de risc care să impună instituirea unei măsuri de protecţie. Mama copiilor a declarat atunci că nu doreşte o măsură de protecţie pentru copii, luându-şi angajamentul că se va ocupa corespunzător de creşterea, îngrijirea, supravegherea şi educarea acestora”.

Destul de speriaţi şi traumatizaţi de situaţie, minorii au fost incluşi într-un program de consiliere psihologică, în cadrul DGASPC Suceava, mama fiind informată, responsabilizată şi consiliată cu privire la drepturile şi obligaţiile care îi revin, conform Legii 272/2004.

 

Copiii, protejaţi de stat

Cazul minorilor a rămas în atenţia primăriei unde locuiesc copiii. Tocmai din această direcţie au primit recent reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava semnale cum că „mama copiilor lipseşte constant de la domiciliu, minorii au absenţe la şcoală, situaţia la învăţătură a scăzut”. Asistenţii sociali s-au deplasat de mai multe ori la domiciliul copiilor, în vederea reevaluării situaţiei lor.

La ultima vizită, după cum ne-a informat Nicoleta Daneliuc, „cei trei minori au fost găsiţi singuri, fără hrană, condiţiile igienico-sanitare din locuinţă şi cele de igienă personală fiind necorespunzătoare. Din discuţiile purtate cu aceştia a reieşit că mama lipseşte des de la domiciliu, lăsându-i pe cei trei copii singuri. Având în vedere cele constatate, s-a hotărât instituirea unei măsuri de protecţie în regim de urgenţă pentru cei trei minori”.

În astfel de situaţii, copiii ajung, cel mai sigur, la asistenţi maternali profesionişti din aceeaşi localitate, pentru ca fraţii să se poată întâlni des. Mama copiilor nu pare a fi interesată să-şi „recâştige” copiii, pentru că, dacă ar fi dorit, de la începutul lunii decembrie şi până acum ar fi făcut ceva ca viaţa copiilor ei să se îmbunătăţească şi nu şi-ar fi bătut joc de ei, lăsându-i flămânzi, dezbrăcaţi în plină iarnă, într-o cameră murdară şi neîncălzită. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Neglijaţi de mamă, lăsaţi în frig şi fără hrană, trei frăţiori au ajuns în grija statului.
 Vizualizări articol: 2712 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Neglijaţi de mamă, lăsaţi în frig şi fără hrană, trei frăţiori au ajuns în grija statului3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei