Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 ian 2014 - Anul XIX, nr. 22 (5531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără majorări

USV păstrează valoarea taxelor de şcolarizare în următorul an universitar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În anul universitar 2014-2015, Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) doreşte să menţină cuantumul taxelor de şcolarizare la nivelul celor de anul trecut.

Potrivit prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, „am propus în Consiliul de Administraţie al Universităţii să nu majorăm valoarea taxelor de şcolarizare, această propunere urmând a fi înaintată în Senatul USV în vederea aprobării. Am făcut doar o singură modificare, respectiv am micşorat taxa anuală la programul de masterat al Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei”.

Studenţii care nu beneficiază de un loc subvenţionat de la bugetul de stat vor trebui să scoată, anual, din buzunare sume cuprinse între 2.400 şi 4.000 de lei. Cele mai piperate taxe le au cele două specializări ale Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană.

 

Care sunt taxele pentru 2014-2015

Facultatea de Silvicultură propune viitorilor studenţi aceleaşi taxe de şcolarizare ca şi anul trecut, respectiv 2.500 de lei/an pentru specializarea Silvicultură şi 2.000 de lei pentru Ecologie.

În cazul Facultăţii de Istorie şi Geografie, suma anuală pe care studentul trebuie să o plătească universităţii depinde de specializarea în cadrul căreia este înscris, fiind de 2.400 de lei sau 2.600 de lei. 

Pentru cei ce intenţionează să-şi continue studiile în cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară a universităţii sucevene, în cazul în care nu vor prinde un loc subvenţionat de stat, studenţii trebui să scoată din buzunare câte 2.500 de lei pe an, sumă valabilă şi pentru masteranzi.

La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, facultate spre care se îndreaptă cei mai mulţi dintre viitorii studenţi ai USV, este propusă o taxă de şcolarizare pentru anul academic 2014-2015 de 2.500 de lei. Excepţie face specializarea Drept, unde taxa creşte cu 300 de lei.
La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, studenţii care nu beneficiază de un loc bugetat trebuie să achite anual la casieria universităţii suma de 2.500 de lei.

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor taxa este de 2.500 de lei. Aceeaşi taxă este propusă şi la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei.
Pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, taxa de şcolarizare propusă este de 2.400 de sau 2.600 de lei, în funcţie de specializare.

Recordul este însă de departe stabilit de cele două noi specializări care funcţionează în cadrul Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană, respectiv Nutriţie şi diabet şi Balneofiziokinetoterapie, unde taxa de şcolarizare este de 4.000 de lei anual.

 

Majorare cu 14%, în 2013

Anul trecut, Senatul USV a aprobat indexarea cu 14% a taxelor de studii pentru programele de licenţă, masterat şi doctorat corespunzătoare ofertei educaţionale. Conducerea USV a declarat că prin majorarea taxelor se urmăreşte dezvoltarea şi creşterea calităţii programelor universitare. În cazul mai multor programe de studii, taxa de şcolarizare a fost majorată chiar şi cu 900 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USV păstrează valoarea taxelor de şcolarizare în următorul an universitar.
 Vizualizări articol: 2291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
USV păstrează valoarea taxelor de şcolarizare în următorul an universitar3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei