Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 ian 2014 - Anul XIX, nr. 22 (5531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajuns în urmă de trecut

Condamnat la 12 ani de închisoare, pentru o crimă ascunsă timp de 13 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat judecat pentru că şi-ar fi ucis cumnatul, într-un caz de omor cu totul ieşit din comun, ieşit la iveală după 13 ani, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Suceava la o pedeapsă de 12 ani de închisoare. Vasile Bidirel (fost Ureche), din comuna Frumosu, a fost găsit vinovat pentru infracţiunea de omor. În acelaşi dosar a fost judecat şi fratele său, Mihai Gheorghe Ureche, în cazul căruia Tribunalul Suceava a decis disjungerea cauzei într-un alt dosar penal, care va avea termen de judecată pe 26 februarie 2014.

 

Crima a ieşit la iveală după ce fiul victimei s-a decis să vorbească 

În luna iunie a anului 2012, în comuna Frumosu a fost făcută o descoperire terifiantă.  În grădina unei case părăsite care a aparţinut unui bărbat dispărut tocmai din 1999, Sorin Constantin Badale, pe atunci în vârstă de 42 de ani, au fost găsite, la doi metri sub pământ, mai multe oseminte umane.

Cazul a ajuns în atenţia anchetatorilor într-un mod la fel de şocant ca şi întreaga poveste. Fiul celui dispărut, Nicolae Gabriel Badale, arestat preventiv într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism, a făcut o mărturisire şoc din spatele gratiilor. Nicolae Gabriel Badale, care în 1999 avea 7 ani, a relatat cum tatăl său a fost omorât în bătaie de fraţii mamei sale, un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava demarând imediat o anchetă. A urmat verificarea sesizării la faţa locului, iar în grădina casei părăsite au fost găsite oseminte umane. S-a stabilit ulterior, după expertize genetice, antropologice şi medico-legale că osemintele îi aparţin bărbatului dispărut în 1999 şi că acesta a murit în urma unui act criminal.

 

O crimă aproape perfectă

Pe 27 septembrie 1999, Sorin Constantin Badale a fost declarat dispărut, bănuindu-se că a fugit, întrucât pe numele său exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru furt. La vremea respectivă, au precizat surse judiciare, au existat suspiciuni, unele voci relatând că bărbatul a fost bătut crunt de cumnaţii săi. Cum nu a fost găsit cadavrul şi nu au existat nici alte indicii de omor, cazul lui Badale a rămas în evidenţele poliţiei ca dispariţie neelucidată.

Totul până la informaţia esenţială care avea să vină în 2012. 

Din ancheta care a urmat după descoperirea cadavrului a rezultat că suspecţi de omor sunt fraţii Vasile şi Mihai Gheorghe Ureche, care, în 2013, au fost trimişi în judecată pentru omor.

Condamnarea la 12 ani de închisoare a lui Vasile Bidirel (fost Ureche) a venit într-un timp foarte scurt, primul termen al procesului fiind pe 14 octombrie 2013. Decizia Tribunalului Suceava nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţele superioare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnat la 12 ani de închisoare, pentru o crimă ascunsă timp de 13 ani.
 Vizualizări articol: 11070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 8 voturi
Condamnat la 12 ani de închisoare, pentru o crimă ascunsă timp de 13 ani4.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei