Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 ian 2014 - Anul XIX, nr. 22 (5531)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primăria Suceava

Încasările din taxe şi impozite, cu 3,5% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii s-au dovedit a fi mai conştiincioşi decât anul trecut în privinţa plăţii taxelor şi impozitelor locale. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că până pe 25 ianuarie s-au încasat 12.823.227 de lei, comparativ cu încasările de 12.388.622 de lei din aceeaşi perioadă a anului 2013.

„Până acum se înregistrează o situaţie ceva mai bună în privinţa încasărilor la taxele şi impozitele locale. Încasările pe 2014 sunt mai mari cu 3,5% decât în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a anunţat ieri şeful municipalităţii sucevene.

Conform evidenţelor municipalităţii, la veniturile proprii încasările sunt mai mari cu 3,8%.

La impozitul pe clădiri, încasările sunt mai mari cu 39,3% la persoane fizice, iar la persoanele juridice cu 6,6%. La impozitul pe teren, încasările sunt mai mari cu 22%, la persoane fizice şi cu 45,1% la cele juridice. La mijloace de transport, încasările au crescut cu 19,2%, iar la cele juridice cu 2,8%.

„O evoluţie semnificativă s-a înregistrat şi la executări silite, unde încasările sunt cu 55% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a activităţii departamentului de executare silită, la care s-a dublat personalul anul trecut. Rămâne în continuare o problemă recuperarea acestor sume restante, activitatea acestui departament produce disconfort la persoane fizice şi juridice, dar nu avem altă soluţie. Poate ar fi trebuit să fim mai fermi cu mai mult timp în urmă”, a adăugat primarul Sucevei.

Acesta a revenit cu o solicitare către parlamentarii suceveni, să facă demersurile necesare pentru crearea unui cadru legislativ care să permită transformarea amenzilor care nu se pot încasa în muncă în folosul comunităţii, precizând că sunt sume imense din amenzi cu care primăriile se încarcă inutil în contabilitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încasările din taxe şi impozite, cu 3,5% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
 Vizualizări articol: 3810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încasările din taxe şi impozite, cu 3,5% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vezi ce faci cu termica, se strange latu`. trimis de
(30 ian 2014, 11:46:02
Papagalul lichelei politice. Ai uitat matale ca anul trecut era treaba cu uite taxa nu e taxa? La ce zapada e-n oras nimeni n-ar trebui sa treaca pe la primarie. O falfai cu trei strazi principale si gata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei