Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 254 (5461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţări europene

Suceava, prima localitate din ţară care a finalizat un proiect PIDU

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a finalizat ieri un proiect în valoare de aproape zece milioane de euro, fiind prima localitate din ţară care încheie un proiect finanţat prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU).

„În total au fost patru componente ale proiectului, ultimul finalizat fiindcel de reabilitare străzi, pod, pasaj, reabilitare parcuri, creare staţii modulare de transport în comun”, a precizat primarul Ion Lungu, care a detaliat  lucrările efectuate în cea mai mare parte cu bani europeni.

Astfel, pe componenta principală, de reabilitare străzi, a fost refăcută principala arteră de circulaţie, de la un capăt în altul a oraşului, de la intrarea în municipiul Suceava dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani, s-a lărgit strada Mitropoliei, a fost reparat podul de peste râul Suceava în zona Bazar şi pasajul de cale ferată dinspre Burdujeni, s-au asfaltat trei străzi în cartierul Burdujeni Sat – Victor Babeş, Plevnei şi Căpitan Grigore Andrei, iar alte trei străzi în cartierul Iţcani au fost finalizate recent, pentru că lucrările erau condiţionate de extinderea reţelelor de apă şi canalizare – străzile Aleea Dumbrăvii, Mitocelului şi Câmpului.

De asemenea, a fost reabilitat parcul din faţa sediului de primărie din Burdujeni şi cel din faţa Gării Iţcani, iar pe patru străzi din municipiu au fost amplasate staţii modulare pentru transportul public.

„Am fost primii din ţară care am început un proiect pe PIDU, suntem primii din ţară care termină un astfel de proiect. Vom accesa un nou proiect pe fonduri europene, de opt milioane de euro, pentru reabilitarea de străzi. Acest proiect va fi semnat în această săptămână, mâine sau poimâine, cel târziu”, a anunţat ieri primarul Sucevei.

Noul proiect prevede reabilitarea bulevardului George Enescu, a străzii Universităţii, dar şi a străzilor Traian Vuia, Grigore Alexandru Ghica şi Cernăuţi.

„Alte două lucrări foarte importante sunt legate de reabilitarea podului de peste râul Suceava din zona Iţcani şi a pasajului de cale ferată, precum şi a două poduri mai mici din Burdujeni, din zona străzii Plevnei şi de pe Cuza Vodă. Sperăm ca din economiile pe care le vom face la următorul proiect să putem continua modernizarea zonei centrale cu pavaj pietonal”, a adăugat Ion Lungu.

 

Doi ani de garanţie pentru străzile reabilitate, începând de ieri

Şeful municipalităţii sucevene s-a arătat mulţumit de calitatea lucrărilor efectuate în cadrul acestui proiect, menţionând că cea mai bună dovadă că reabilitările stradale s-au făcut cu simţ de răspundere o reprezintă faptul că au trecut cu bine de „testul iernii”.

„Cel mai bun test a fost iarna trecută, când, cu atâtea fenomene de îngheţ-dezgheţ şi temperaturi scăzute, asfaltul a rezistat. În orice caz, avem garanţiile la dispoziţie, pentru că lucrările intră în garanţie din acest moment, pentru încă doi ani de zile”, a spus Lungu.

Valoarea totală a proiectului recent finalizat este de 41.820.841 de lei, din care finanţarea nerambursabilă a fost de 32.810.877 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, prima localitate din ţară care a finalizat un proiect PIDU.
 Vizualizări articol: 1313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Suceava, prima localitate din ţară care a finalizat un proiect PIDU3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei