Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 254 (5461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

Ovidiu Donţu consideră că înființarea tribunalelor specializate va aduce un plus de profesionalizare în actul de justiţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu, care este membru al comisiei juridice din Senat, a declarat în cursul zilei de ieri că înfiinţarea tribunalelor specializate, cum sunt cele pentru minori şi familie, precum şi cele pentru societăţi comerciale, va aduce la un plus de profesionalizare în justiţie şi va constitui un cadru adecvat pentru profesionalizarea judecătorilor pe specializări. Ovidiu Donţu a precizat că plenul Senatului a aprobat în această săptămână proiectul legislativ privind modificarea Legii nr.304/2004 referitoare la organizarea judiciară, în sensul că ministrul Justiţiei va stabili, prin ordin şi cu avizul conform al Consiliului Superior al Magistraturii, datele la care vor începe să funcționeze tribunalele specializate.
Senatorul PSD a mai explicat că tot ministrul Justiţiei urmează să decidă judeţele şi localităţile în care vor începe să funcționeze aceste tribunale, denumirea acestora, precum şi domeniile în care vor activa.
De asemenea, Ovidiu Donţu a spus că senatorii jurişti au întocmit un raport de admitere cu amendamente la proiectul legislativ, completând legea în sensul că tribunalul specializat va avea competenţă şi în caz de trimitere spre rejudecare.
„Un alt amendament al senatorilor jurişti precizează că acele cauze aflate în curs de judecată la data începerii funcționării tribunalelor specializate se vor trimite pe cale administrativă, din oficiu, acestora spre soluţionare, părţile urmând a fi citate după preluarea cauzelor. În prezent, există, din punctul de vedere legal, temeiul juridic al funcţionării tribunalelor specializate în toate judeţele şi în municipiul Bucureşti, însă modificările succesive aduse legislaţiei în materie au dus la crearea unor lacune de reglementare care nu pot fi acoperite decât printr-o modificare la nivel de lege”, a declarat senatorul sucevean.

El a adăugat că iniţiatorii modificării Legii nr.304/2004 subliniază necesitatea înfiinţării unui tribunal specializat în domeniile societăţii, registrului comerţului, concurenţei neloiale şi insolvenţei la nivelul municipiului Bucureşti, ceea ce va asigura atât degrevarea judecătorilor, cât şi specializarea acestora.

„Înfiinţarea tribunalelor specializate trebuie privită ca o prioritate în vederea asigurării premiselor desfăşurării unui act de justiţie rapid şi eficient. În acest context, înfiinţarea unui tribunal specializat la Bucureşti reprezintă o prioritate, ţinând seama de încărcătura actuală deosebit de mare a Tribunalului Bucureşti cu tipurile diverse de cauze”, mai precizează Ovidiu Donţu. El a arătat că în prezent funcționează patru tribunale specializate, respectiv Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, Tribunalul Comercial Cluj, Tribunalul Comercial Mureş şi Tribunalul Comercial Argeş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ovidiu Donţu consideră că înființarea tribunalelor specializate va aduce un plus de profesionalizare în actul de justiţie.
 Vizualizări articol: 1349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ovidiu Donţu consideră că înființarea tribunalelor specializate va aduce un plus de profesionalizare în actul de justiţie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei