Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 254 (5461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Necesitate

Firmă de pază pentru adăpostul de câini din lunca Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Adăpostul de câini vagabonzi, amenajat de Primăria Suceava în lunca râului Suceava, va fi păzit cu personal calificat, al unei firme de pază.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a precizat că măsura este necesară deoarece acolo, mai ales la finele săptămânii, „se petrec lucruri care nu sunt în regulă”.

Mai exact, s-a constatat că în zilele de sâmbătă şi duminică dispar câinii din ţarcurile metalice, aceştia fiind eliberaţi de către iubitorii de animale, care merg acolo când nu este nimeni în preajmă.

„Din păcate, noi nu avem suficienţi oameni, nici nu putem angaja alţii, iar pe cei existenţi nu îi putem plăti să lucreze şi sâmbăta şi duminica. Tocmai de aceea, când nu se afla nimeni acolo, la final de săptămână, dispăreau câte 20-30 de câini, cam câţi prindeam noi în două-trei zile”, a declarat primarul Sucevei.

Pentru a stăvili acest fenomen, municipalitatea suceveană a încheiat contract cu o firmă de pază, care se va ocupa de securitatea adăpostului de câini din lunca Sucevei, până la finele anului.

Edilul sucevean a precizat că suma din contract permite încredinţarea directă, fără a mai fi nevoie de organizarea unei licitaţii.

 

Furturi de la adăpost

Măsura luată de municipalitate este considerată binevenită de către Doiniţa Cocriş, preşedinta Asociaţiei ProAnima, cu care Primăria Suceava urmează să încheie un contract de asociere privind gestionarea adăpostului de animale.

„Este foarte bine, pentru că acolo s-au petrecut şi incidente neplăcute. Au fost cazuri când a dispărut din mâncarea câinilor, acum ne-au dispărut şi o mare parte din lemnele de foc pe care abia le adusesem pentru a asigura căldură la iarnă. Ca să nu mai spun de siguranţa voluntarilor noştri, care erau expuşi la fel de fel de pericole acolo”, a declarat Doiniţa Cocriş.

Preşedinta Proanima nu a exclus posibilitatea ca unii dintre iubitori de animale care merg la adăpost în weekend, când nu mai sunt acolo nici oamenii primăriei şi nici cei ai asociaţiei pe care o conduce, să elibereze animalele din ţarcuri, dar consideră că acestea nu aveau cum să se întoarcă în oraş singure.

„Nu e bine să poată intra acolo oricine, oricând vrea”, a adăugat ea, considerând că cei care merg singuri acolo, când nu este nimeni în preajmă, se expun unor pericole.

 

Asociere pentru gestionarea adăpostului

În şedinţa Consiliului Local de astăzi, aleşii locali urmează să aprobe asocierea municipalităţii sucevene cu Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Proanima, în scopul derulării unui program de gestionare a câinilor comunitari fără stăpân. Asociaţia respectivă se angajează să asigure hrana pentru animale, dotarea blocului operator pentru sterilizare, microcipare şi medicamentele necesare, în timp ce primăriei îi revine plata activităţii de prindere şi transport al câinilor, a păzirii adăposturilor, precum şi încredinţarea caninelor în vederea adopţiei. În cazul în care maidanezii nu sunt adoptaţi, iar adăposturile sunt pline, de la bugetul local vor fi suportate cheltuielile cu eutanasierea şi incinerarea acestora. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmă de pază pentru adăpostul de câini din lunca Sucevei.
 Vizualizări articol: 1613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Firmă de pază pentru adăpostul de câini din lunca Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei