Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 254 (5461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


S-a dus Era „Hica”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cu vreo douăzeci de ani în urmă, pe când fotbaliştii români începuseră să fie la mare căutare, echipe de top din Europa căutându-i şi bătându-se pentru ei, câţiva au ajuns şi în ţara cu cel mai spectaculos fotbal, şi nu oriunde, ci chiar la cele mai bune echipe din lume: Real Madrid şi Barcelona. Oricum, nu foarte mulţi români au ajuns în Spania, iar dintre ei, evident că încă şi mai puţini s-au integrat pe deplin. Dincolo de excepţionalii Hagi şi Popescu, din aceeaşi generaţie a mai trecut prin Spania şi Adrian Ilie. Nu chiar la Real şi Barca, dar nici Valencia nu este tocmai second hand. Hagi a reuşit performanţa de a juca la amândouă alea mari, având reuşite notabile, dar fără să dărâme munţii. Popescu, la Barca, a ajuns chiar căpitan (ba a câştigat şi un trofeu european, parcă în 1996, defuncta Cupa Cupelor), avându-l printre „subalterni” până şi pe „Pep” Guardiola. Putem spune, aşadar, că Hagi şi Popescu au atins vârful de carieră acolo. Fără a fi jucat la asemenea echipe, dar reuşind o integrare fără fisură, ceea ce a făcut din el un pilon fundamental al echipei sale, îl putem adăuga şi pe Craioveanu, care de altfel s-a şi „pensionat” în Spania, rămânând definitiv acolo. Chestia e că pe toţi trei îi cheamă Gică, drept pentru care perioadei respective îi putem spune fără a greşi, în pronunţie spaniolă, Era „Hica”. Cei 3 „Hica” probabil că privesc cu uimire cum pe urmele lor n-a mai călcat mult timp nimeni, abia anul acesta alţi 3 fotbalişti români lipindu-se la echipe spaniole de primă ligă, nu însă şi de primă mână. Unul din ei, Rusescu, mi se pare că încă n-a jucat vreun minut în campionat, altul, Torje, a prins câteva minute în care a arătat doar că nu e un fotbalist, ci o eroare, în timp ce Marica îşi aşteaptă şi el rândul. Dacă printre dumneavoastră mai sunt vreunii care se întreabă de ce aia era generaţia „de aur”, iar asta e cea de „loseri”, răspunsul e simplu: una e să fii titular şi căpitan la Barcelona, alta rezervă eternă la Espanyol.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a dus Era „Hica”.
 Vizualizări articol: 1244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
S-a dus Era „Hica”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei