Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 254 (5461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Strasbourg

Nechifor: Cea mai mare problemă a sucevenilor plecaţi în străinătate o constituie nerecunoașterea pregătirii profesionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a fost prezent la lucrările Congresului Autorităților Locale şi Regionale, care are loc în Franţa, la Strasbourg, care are ca temă principală „Europa în criză - provocări pentru democraţie la nivel local şi regional". Congresul, format din 636 de membri, a reunit reprezentanţi ai autorităţilor locale şi regionale din 47 de state din Europa, Cătălin Nechifor fiind unul dintre reprezentanții României.

Membru al Comitetului Regiunilor, şeful administraţiei judeţene a participat la reuniunile Grupului socialist, ale Comitetului de guvernanţă, precum şi la lucrările din plenul Congresului Autorităților Locale şi Regionale.

Nechifor a declarat ieri că una dintre cele mai importante concluzii ale dezbaterilor din cadrul congresului a fost aceea că, în contextul crizei financiare, relansarea creșterii economice necesită o mai mare cooperare între toate palierele de guvernare, local, regional şi naţional.

„Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a fost cel referitor la regiunile europene cu statut special, care beneficiază de un cadru legislativ, administrativ şi financiar aparte şi care au fost create şi recunoscute în timp datorită unor caracteristici istorice, geografice, culturale şi lingvistice. În acest sens, crearea unor noi regiuni cu statut special pare să fie puţin probabilă, datorită faptului că actuala formă de organizare a celor 47 de state membre ale Consiliului Europei creează cadrul democratic de dezvoltare economică şi socială, însă definirea de regiuni de dezvoltare, fără a ţine cont de criteriile speciale enunţate mai sus, este privită în continuare ca o formulă echilibrată de asigurare a coeziunii şi de reducere a disparităților”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

 Cătălin Nechifor a mai precizat că o altă problemă dezbătută în cadrul acestui Congres a fost migraţia populaţiei, ca fenomen intraeuropean. El a explicat că discuţiile au pornit de la situația anilor 2000 - 2007, înaintea apariției crizei financiare, când migrația din ţările est-europene, mai puţin dezvoltate, a contribuit la creșterea cu 25% a angajării forţei de muncă în ţările dezvoltate. Făcând referire la această problemă, Cătălin Nechifor a prezentat în cadrul dezbaterilor din Grupul socialist şi situaţia judeţului Suceava, unde în urma măsurătorilor statistice din 2002 şi 2011 s-a constatat scăderea populaţiei cu peste 80.000 de persoane, majoritatea celor care au plecat alegând ţări precum Italia, Spania, Germania sau Marea Britanie.

„Pentru persoanele care au ales să emigreze într-o altă ţară, în continuare, cea mai mare dificultate o constituie nerecunoașterea calificărilor profesionale şi educaţionale, precum şi adaptarea lingvistică şi culturală”, a subliniat Cătălin Nechifor. El a spus că în acest sens, Congresul de la Strasbourg a recomandat guvernelor naţionale să introducă măsuri nediscriminatorii cu privire la angajarea forţei de muncă, reducerea perioadei de restricţionare a dreptului la muncă, precum şi reducerea birocrației, dar şi eliminarea cerințelor excesive pentru anumite categorii de locuri de muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Cea mai mare problemă a sucevenilor plecaţi în străinătate o constituie nerecunoașterea pregătirii profesionale.
 Vizualizări articol: 1344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Nechifor: Cea mai mare problemă a sucevenilor plecaţi în străinătate o constituie nerecunoașterea pregătirii profesionale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nichifor boul sucevei trimis de
(31 oct 2013, 11:12:31
cea mai mare problema e de ce pleaca romanii in strainatate nu ce pregatire au
2.   Comentariu trimis de
(31 oct 2013, 12:24:14
Subscriu... nu ti recunoaste UE diploma...din Romania..ce ai invatat in Romania? sa fii spagar...Diplome..diplome..la 60 de anisori cumperi o diplomuta de jurist...ca de....ai ajuns :,, domn primar..." ,odraslele tale , cumpara de ,,relatii publice si internationale..." , pompos, stufos, siiiiiiiiiiiii????????????? ce i cu asta?
Smith si John fac ceva pe diploma made in Romania...
Domn Nechifor,adapteaza te... treci la orarul UE... lasa comentariile penibile si jalnice..
Serios ,ai facut candva niscai studii..pe bune...erai candva...
3.   Era logic sa nu le recunoasca trimis de
(31 oct 2013, 16:36:45
UE nu le recunoaste doar fiindca stie foarte clar cum se obtin diplomele din RO, poate cel mai bun exemplu fiind Suceava. Pentru o spaga cat de mica trece orice fraier, fiind de notorietate in acest oras cum au promovat "capsunarii" de la I3.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei