Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 254 (5461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În această iarnă

Cheltuieli de 9,2 milioane de euro pentru asigurarea agentului termic în Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a anunţat că instituţia pe care o conduce va monitoriza furnizarea agentului termic în localităţile în care există sisteme centralizate. Florin Sinescu a spus că în judeţul Suceava există sisteme centralizate de furnizare a agentului termic doar în Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Siret. El a arătat că datorită situaţiei actuale generate de intrarea în insolvenţă a societăţii Termica, Prefectura Suceava are în atenţie şi situaţia beneficiarilor sistemului de încălzire centralizat din municipiul reşedinţă de judeţ. Prefectul a declarat că din informaţiile furnizate de Termica, până în acest moment furnizarea de energie termică s-a făcut folosind gazele naturale, pentru asigurarea căldurii, iar estimarea necesarului pentru un întreg sezon rece, ar fi de aproximativ 29 de milioane de mc gaz, cu o valoare de circa 33,7 milioane de lei. Florin Sinescu a subliniat însă că aceste costuri nu vor fi necesare odată cu intrarea în funcţiune a noii centrale termice din Suceava.

Pe de altă parte, prefectul a spus că în municipiul Rădăuţi sunt racordate la reţeaua publică 11 instituţii publice, 111 societăţi comerciale şi 5.050 de utilizatori casnici, combustibilul folosit de centrala termică fiind gazul metan. Suma estimată asigurării necesarului de gaz pentru această iarnă în Rădăuţi este de 3,4 milioane de lei. De asemenea, la Vatra Dornei încălzirea în sistem centralizat este asigurată de o centrală termică pe biomasă, care foloseşte drept combustibil rumeguşul şi tocătura. La Vatra Dornei, din necesarul de 120.000 de metri steri sunt în stoc la această dată 24.080 de metri steri, cantitate suficientă pentru aproximativ două luni, în funcţie de temperaturile înregistrate. Florin Sinescu a precizat că Primăria Vatra Dornei are încheiate mai multe contracte de furnizare a combustibilului, şi anume patru pentru tocătură, patru pentru buşteni de tocat şi 44 pentru rumeguş, suma necesară asigurării stocului fiind de 2,85 milioane de lei. Sinescu a explicat că la reţeaua centralizată a municipiului Vatra Dornei sunt racordate 15 instituţii publice, 67 de societăţi comerciale şi 1.568 de locuinţe particulare.

Nu în ultimul rând, la sistemul centralizat din oraşul Siret sunt racordate opt instituţii publice, opt agenţi economici şi 394 de consumatori casnici. Pentru asigurarea căldurii în această iarnă, în oraşul Siret ar fi nevoie de o sumă de aproximativ 1,1 milioane de lei.

„Având în vedere evoluţiile meteo prognozate pentru luna noiembrie, vom monitoriza furnizarea agentului termic către populaţie acolo unde există sisteme centralizate şi nu numai. De asemenea, avem în vedere aplicarea OG 27/2013 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, prin care se acordă subvenţii pentru încălzirea locuinţelor în sistem individual cu gaze naturale lemne, cărbuni, combustibili petrolieri şi energie electrică. În atenţia noastră se află şi instituţiile publice, spitalele şi unităţile de învăţământ racordate sau nu la sisteme centralizate de încălzire. În ce priveşte municipiul Suceava, sperăm ca încheierea etapelor pentru finalizarea în termen a investiţiei la noua centrală termică, precum şi rezolvarea problemei transportului şi distribuţiei să ducă la livrarea de agent termic către locuinţele sucevenilor în condiţii optime în această iarnă”, a încheiat Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cheltuieli de 9,2 milioane de euro pentru asigurarea agentului termic în Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Siret.
 Vizualizări articol: 1330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cheltuieli de 9,2 milioane de euro pentru asigurarea agentului termic în Suceava, Rădăuţi, Vatra Dornei şi Siret1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei