Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 254 (5461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şova: Avem acoperiţi cu contracte de deszăpezire 56% din kilometrii de drum naţional şi autostradă

Joi, 31 Octombrie 2013 (18:20:03)

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, anunţă că s-au încheiat contracte de deszăpezire pentru 56 la sută din kilometrii de drum naţional şi autostradă din România, urmând ca până în 15 noiembrie să fie finalizate toate contractele.

"În acest moment, avem acoperiţi cu contracte de deszăpezire 56 la sută din kilometrii de drum naţional şi autostradă. Sunt peste 9.000 de kilometri acoperiţi cu contracte. Până în 15 noiembrie vom acoperi restul rămas până la sută la sută. Am discutat cu toată lumea, se poate rezolva acest lucru", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, Dan Şova, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, firmele nu s-au mai arătat la fel de interesate ca în alţi ani să participe la licitaţiile pentru atribuirea contractelor de deszăpezire.

"Motivul pentru care nu au mai venit atâtea firme, nu au mai fost atât de interesate, este că în timpul nostru nu se mai fură ca în timpul doamnei Boagiu, ca să vă spun direct. Nemaiputându-se fura ca în timpul doamnei Boagiu, toate firmele care nu mai pot să fure la sare şi la nisip au devenit mai puţin interesate", a spus Şova.

În plus, el a precizat că s-a luat decizia ca în iarna 2013-2014 la deszăpezire să se folosească 75 la sută sare şi numai 25 la sută nisip.

"Acest fapt are trei beneficii. În primul rând, sarea aceasta şi clorura de calciu care se pune de la minus 8 grade în jos nu uzează stratul de asfalt, spre deosebire de nisip, care distruge stratul de asfalt. În plus, vom elimina băieţii deştepţi şi de pe lângă CNADNR care, primăvara, vin şi cer bani ca să strângă nisipul cu sacul de pe drumuri, pentru că el acolo rămâne după ce îl dai - adică trebuie să plăteşti de două ori, o dată să împrăştie nisipul, apoi să îl strângi, nemaivorbind de distrugerile şi asupra autovehiculelor. Al treilea lucru bun, în loc să cumpărăm nisip de la cei care nu prea declarau la stat vânzarea nisipului, acum cumpărăm material antiderapant, adică sare, de la Salrom, adică ajutăm şi o companie mare de stat", a declarat ministrul Şova.

Potrivit acestuia, contractul cu Salrom este de 70 de milioane de lei, bani "care ajută foarte mult şi compania Salrom".

Ministrul Dan Şova şi directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, au participat, joi, la Sibiu, la o întâlnire cu directorii direcţiilor regionale de drumuri şi poduri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şova: Avem acoperiţi cu contracte de deszăpezire 56% din kilometrii de drum naţional şi autostradă.
 Vizualizări articol: 827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şova: Avem acoperiţi cu contracte de deszăpezire 56% din kilometrii de drum naţional şi autostradă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei