Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 254 (5461)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din noiembrie

Lungu: La Suceava va funcţiona cea mai modernă centrală pe biomasă din ţară”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Probele de funcţionare a celor trei CAF-uri pe gaz metan care vor asigura căldura necesară sucevenilor în prima parte a iernii, până la punerea în funcţiune a capacităţilor de producţie pe biomasă, au început marţi.

„Reprezentanţii firmei Bosch, care au furnizat aceste CAF-uri, sunt prezenţi la Suceava, pentru a face probele de funcţionare. Este posibil ca noua centrală să furnizeze agent termic chiar mai devreme de data de 9 noiembrie, iar până la sfârşitul lunii noiembrie urmează să fie pusă în funcţiune şi prima capacitate de biomasă”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, după o nouă vizită a șantierului noii centrale termice realizate de Adrem Invest.

„Avem șansa ca din noiembrie, la Suceava să funcţioneze cea mai modernă centrală pe biomasă din ţară. De altfel, este şi cea mai mare centrală termică pe biomasă din ţară, cu o capacitate de 270.000 de gigacalorii anual şi cu utilaje de ultimă generaţie”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Conform contractului încheiat cu Primăria Suceava, de la 9 noiembrie 2013, noua centrală termică trebuie să furnizeze energie termică către cele peste 22.000 de locuinţe racordate la sistemul centralizat, la un preţ de 116 lei pe gigacalorie, plus TVA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: La Suceava va funcţiona cea mai modernă centrală pe biomasă din ţară”.
 Vizualizări articol: 2358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Lungu: La Suceava va funcţiona cea mai modernă centrală pe biomasă din ţară”4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Costuri trimis de
(31 oct 2013, 12:54:03
noua centrala "cea mai moderna si cea mai economica" va consuma :
(BIOMASA = masa lemnoasa uscata tocata)
- 1.000 to lemne/zi
-365.000 to lemne/an
- 1 ha de padure taiata = aprox.45 to lemn
- 1.000 to lemn = 22,2 ha padure taiata/zi
- 365.000 to lemn = 8.111 ha padure taiata/an
Acesta este costul functionarii noii centrale.!!!!
De ce austriecii nu au facut aceste centrale, de asemenea capacitate, care sa consume atata lemn din padurile lor ???
Aceste centrale sunt optime pe langa combinatele care prelucreaza lemnul iar din deseurile lemnoase se poate asigura energie termica pentru uzul propriu.!!!
Unde sunt reactiile organelor indreptatite sa verifice si sa analizeze asemenea dezastru care se va produce prin taierea padurilor ????
1.1  RE: Costuri trimis de
(31 oct 2013, 14:09:46
pe linga cantitatea uriasa de padure taiata statul roman acorda producatorului de energie din biomasa 1,75 certificate verzi pt fiecare megawatt electric produs. 1 certificat verde=aprox.45euro.cu alte cuvinte ala taie padurea verde si noi ii dam certificate verzi!!bravo mishule(lungule),tzeapa(na) afacere.in citiva ani o a mergi la padure la tine la prelipca(o sa spui ca papusoiul e padure)
1.2  RE: Costuri trimis de
(31 oct 2013, 19:57:16
"- 1 ha de padure taiata = aprox.45 to lemn"
Stimate GIGICA, habar nu ai ce vorbeti Nu esti decat unul din degeneratia cu creier spalat care vorbeste fara a cunoaste problema:
La varsta exploatabilitatii un arboret are un volum de aprox 300-400 mc/ha (in functie de specie, tip padure, etc). Greutatea specifica a unui mc este de 700-800 kg/mc rasinos si 1000-1100 kg/mc la fag si DT. Deci printr-un simplu calcul matematic 1 ha padure = aprox. 300 tone. In afara de asta sursa de aprovizionare este BIOMASA (resturi agrigole, resturi de exploatare forestiera, rumegus, laturoaie, lemn de foc), in general materiale care pana nu demult erau aruncate de dragii agenti economici pe apele paraielor. De asemenea, din cate stiu, zonele din care va proveni biomasa sunt: GL, VS, VN, IS, BT, NT, BC, HR, SV, BN. Ar trebui sa analizezi mai intai posibilitatea anuala de recoltare din fondul forestier a tuturor acestor judete + resturile agricole si ai fi uimit sa afli ca, calculele tale sunt TOTAL ABERANTE SI NEREALISTE. Rog nu mai cometa lucruri pe care nu le cunosti deoarece e "trendy" sa postezi in ecologist, aparator al cateilor si alte asemenea.
Toate bune!
2.   Costuri trimis de
(31 oct 2013, 19:04:35
Ca o completare la comentariile colegilor vis a vis de consumul urias de lemn voi adauga comentariile printului Charles.Prinţul a declarat, într-un mesaj transmis miercuri seară la lansarea părţii a treia a documentarului „Wild Carpathia”, că România pierde trei hectare de pădure virgină pe oră, iar jumătate din acest fenomen se petrece în zone care ar trebui să fie protejate.„Unul din motivele pentru care întotdeauna mi-a făcut mare plăcere să revin în România este frumuseţea naturală extraordinară a peisajelor sale şi a pădurilor sălbatice virgine din Munţii Carpaţi", a spus prinţul Charles, precizând, însă, că, din păcate, "toate acestea pot să dispară cu rapiditate".

3.   Centrala Vatra Dornei si rumegusul trimis de
(31 oct 2013, 19:11:58
In 2010,2011,2012 centrala termica Vatra Dornei a functionat in regim de avarie din cauza lipsei rumegusului.La Vatra Dornei cade padurea pe oras si sunt doar 1500 apartamente racordate la oras.La Suceava sunt 22.000 apartamente.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei